Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
Jakim cudem do LX3 pasuja lampy Canona i Nikona?
takim, że gorąca stopka jest standardowa, więc dają się zamocować i będą błyskać w trybie manualnym - pełną mocą (lub mocą częściową bądź w automatyce własnej w zależności od możliwości danej lampy)

trzeba zapytać inaczej:
Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
Poza tym: wolę Panasonika od Canona, pasują do niego lampy i Nikona (SB-400/600/800) i Olka (FL-20) i Canona (430/270) i Panasonika oczywiście....
czy EX-y i SaBiny działają z Panasami w jakieś automatyce błysku TTL (E-TTL/i-TTL) ?

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
A G11 to mydlenie oczu, nie ma key features serii Gie
nie ma właściwie tylko jednego - fast lens.
reszta ficzerów jest: hot-shoe, T/S LCD, RAW.
no, nie ma jeszcze górnego monochrom LCD, ale IMHO to się już nie zalicza do key features...:smile:

Brak jasnego obiektywu jest rekompensowany przez dużo wyższe dostepne ISO oraz stabilizację (przypominając: starsze modele Gie z obiektywami f/2.0-2.5 (3.0) stabilizacji nie posiadały, a dostępne czułości kończyły się na ISO 400).
Teraz obiektyw jest wprawdzie ciemniejszy o 1-1.5 EV, a za to mamy 3 EV ze strony ISO i kolejne ~3 EV stabilizacji.

Poza tym w tych starszych Gie mieliśmy na krótkim końcu zooma zaledwie eqv.35mm, a tu mamy nareszcie eqv.28mm, wiec jeśli o mnie chodzi, to po kastratach G7,9,10 nareszcie ukazał się sensowny Gie, który trafia w moje potrzeby i szykuję się do zakupu
(bo do tej pory myslałem o G5/G6, ale wstrzymywał mnie brak szerokiego kąta na dole i pewna już 'zabytkowość' tych sprzętów) :-)