Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 88

Wątek: G11

Dopiero zaczyna Awatar MFor
    Miasto
    Grajewo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    ... Spore zmniejszenie ilości megapikseli i powrót uchylnego wyświetlacza to naprawdę całkiem sporo. ...
    :wink:

G11 to dla mnie kolejny odgrzany "kotlet" Canon-a. Miałem G9, mam G10 (choć nadal nie wiem po co była mi ta zmiana). Canon ponownie dodał "nowości", które wcześniej zabrał (choćby ruchomy LCD), a zapomniał między innymi o jasnym (i szczelnym tj. nie wciągającym do środka syfu) obiektywie, filmach HD itd. Nadal aparat jest klocowaty i ciężki, mimo zastosowania małego zakresu ogniskowej i bardzo małej matrycy (konkurencja potrafi "wrzucić" matrycę APS-C do bardzo zgrabnych pudełek). Co mnie cieszy w G11, to mniej mpix i ruchomy LCD... nic więcej.
    Ostatnio edytowane przez MFor ; 01-09-2009 o 02:18

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak to jest, jak się robi Giewonty bez filtra...
    Można w kompaktach jakoś temu zaradzić?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Tak to jest, jak się robi Giewonty bez filtra...
    Miszczu, a jak ty widzisz spod morskiego oka Giewont?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na paczce giewontów też Giewontu nie było
    Chciałbym tylko wiedzieć, do jakiej wysokości n.p.m. można używać kompaktów i czy ewentualnie da się do nich dopiąć filtry...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Jakim cudem do LX3 pasuja lampy Canona i Nikona?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    Jakim cudem do LX3 pasuja lampy Canona i Nikona?
    takim, że gorąca stopka jest standardowa, więc dają się zamocować i będą błyskać w trybie manualnym - pełną mocą (lub mocą częściową bądź w automatyce własnej w zależności od możliwości danej lampy)

trzeba zapytać inaczej:
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Poza tym: wolę Panasonika od Canona, pasują do niego lampy i Nikona (SB-400/600/800) i Olka (FL-20) i Canona (430/270) i Panasonika oczywiście....
    czy EX-y i SaBiny działają z Panasami w jakieś automatyce błysku TTL (E-TTL/i-TTL) ?

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A G11 to mydlenie oczu, nie ma key features serii Gie
    nie ma właściwie tylko jednego - fast lens.
    reszta ficzerów jest: hot-shoe, T/S LCD, RAW.
    no, nie ma jeszcze górnego monochrom LCD, ale IMHO to się już nie zalicza do key features...:smile:

Brak jasnego obiektywu jest rekompensowany przez dużo wyższe dostepne ISO oraz stabilizację (przypominając: starsze modele Gie z obiektywami f/2.0-2.5 (3.0) stabilizacji nie posiadały, a dostępne czułości kończyły się na ISO 400).
    Teraz obiektyw jest wprawdzie ciemniejszy o 1-1.5 EV, a za to mamy 3 EV ze strony ISO i kolejne ~3 EV stabilizacji.

Poza tym w tych starszych Gie mieliśmy na krótkim końcu zooma zaledwie eqv.35mm, a tu mamy nareszcie eqv.28mm, wiec jeśli o mnie chodzi, to po kastratach G7,9,10 nareszcie ukazał się sensowny Gie, który trafia w moje potrzeby i szykuję się do zakupu
    (bo do tej pory myslałem o G5/G6, ale wstrzymywał mnie brak szerokiego kąta na dole i pewna już 'zabytkowość' tych sprzętów) :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    takim, że gorąca stopka jest standardowa, więc dają się zamocować i będą błyskać w trybie manualnym - pełną mocą (lub mocą częściową bądź w automatyce własnej w zależności od możliwości danej lampy)
    a tak, to większość lamp można miedzy sytemami przekładać. Robiłem tak w Canonie i uszkodziłem go.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    a tak, to większość lamp można miedzy sytemami przekładać. Robiłem tak w Canonie i uszkodziłem go.
    Canon Canonowi nierówny.

jesli chodzi o lustrzanki, to począwszy od 20D/350D już nie ulegają uszkodzeniu (wytrzymują 250V, gdy wcześniejsze modele tolerowały tylko 6V);

natomiast jeśli chodzi o kompakty, to niestety nie wiem, jakie napięcia na stopkach lamp są w nich dopuszczalne?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    jesli chodzi o lustrzanki, to począwszy od 20D/350D już nie ulegają uszkodzeniu (wytrzymują 250V, gdy wcześniejsze modele tolerowały tylko 6V);
    niestety tak nie jest. Oprócz napięcia są też obce styki dedykacji. Mimo, że napięcie miałem do 6V w C400d to obce styki dedykacji powodowały przymulenie aparatu a ostatecznie uszkodziły system sterowania lampą w aparacie, co kosztowało 200 zł na Żytniej :/

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów