Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 88

Wątek: G11

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

... Bo po co mi 15Mp jak jakości po powiększeniu obrazka jest mizerna. W 30d jest 8Mp i się nie zamienię nawet na 20Mp z kompakta. A jako support ten G11 daje do myślenia i jest wart uwagi...
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Coś już napisał Awatar RedWine
    Miasto
    Kraków

Domyślnie g11 a może g12 ?

Ja bym poczekał na fotki z tego aparatu i wtedy snuł opinie . To co producent miał na celu ujmujac oczekiwania z G11 (CMOS , L MP pix itd. ) , będzie wtedy wiadomo ; jesli bedzie przecietny w foceniu i posiadal braki , to pewnie wypuszcza G12 niedlugo + chocby jakies dodatki (jak to zrobili z Sxsami - ostatnia prem. Sx20 , coś szybko ?? ) , a jesli bedzie wszytko ok , czyli fotki jak trzeba , to ktow ie może to nowy trend albo w koncu ktos zmadrzal ze nigdy kompktem nie dokreci megapikselami do jakosci lustra.. i czas pomyslec nad inna droga do jakosci .

RedWine and D'SLR
    CxD + kilka szkiełek i klamot ...

Początki nałogu

Domyślnie

Z dpreview:

Today's G11 announcement by Canon.com quotes "an estimated price of $499.99."
    This equates to £302 or thereabouts.
    But the UK site quotes the price at £569, which is $942.

Cena proponowana przez Canon w Wielkiej Brytanii 449 £

Już widzę nasze ceny .

swnw

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To ja już nie rozumiem, najpierw pakują 12 mega do g9 i jest wow. Dajemy wam aż 12 mega to musi być super aparat. Potem jest 15 i taka sama śpiewka. A teraz tylko 10 i co niby mam myśleć? Wyrzucili dział marketingu czy może konsumenci powoli ewoluują i coraz mniej jest jeleni dających się nabijać przygłupim pseudo fachowcom. Czasami oglądam swoje zdjęcia z g2 i myślę że cała reszta to jedna wielka ściema. Wystarczyło tylko w tamten aparat wstawić współczesną elektronikę. No ale, marketing wie lepiej.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yendash Zobacz posta
    No ale, marketing wie lepiej.
    Tak tyle że bez tego marketingu firma by nie istniała i nie byłoby też wielu pozytywnych rzeczy. Więc to nie takie proste.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Jak widzę ostatnie problemy z dostępnością wielu, drogich pozycji z oferty Canona za którymi ustawiają się kolejki na całym świecie oraz te Canonowe "sztandary" na podrzędnych kioskach z prasą i fajkami to zaczynam się zastanawiać nad tym, czy takowy marketing wogóle istnieje

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Bardzo dobrze prezentuje sie za to S90 w porownaniu do G11.
    Matryce maja takie same a obiektyw na szerokim w S90 jasniejszy.
    G11 - 6.1-30.5mm f/2.8-4.5 (35mm film equivalent: 28-140mm)
    S90 - 6.0-22.5mm f/2.0-4.9 (35mm equivalent: 28-105mm)

S90 tez ma RAWy, jest nieco tanszy i mniejszy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Najlepszy z serii był G3/G5 i basta !
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

A jednak G6! Mam do dziś.

Nie pamiętam czy to Ty testowałeś G10 ale zdaje się że najostrzejszy obraz wypluwał on przy f/2.8, każde przymykanie zmiękczało go znacznie. Jeśli podobnie jest w G11 to nie skuszę się nawet za 250$. Największa porawa będzie z szumami na wyższych czułościach, ale co z tego jak obiektyw wciąż za ciemny. Myślę, że wciąż najlepszy mały kompakt do zdjęć reportażowych robionych we wnętrzach i tam gdzie mało światła pozostaje Leica D-Lux 4 z obiektywem 24-60mm i światłem f2.0-2.8. Obraz daje kapitany.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Myślę, że wciąż najlepszy mały kompakt do zdjęć reportażowych robionych we wnętrzach i tam gdzie mało światła pozostaje Leica D-Lux 4 z obiektywem 24-60mm i światłem f2.0-2.8. Obraz daje kapitany.

Dla mnie lepszym rozwiązaniem byłby Panasonic LX3....w środku to samo co Leica D-Lux 4 a tysiąc złotych tańszy .
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów