Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 88

Wątek: G11

Miasto
    Gliwice

Domyślnie

W G11 nie ma opcji, żeby ręcznie ustawić sobie redukcję szumów. Na odszumianie w tym aparacie akurat użytkownik wogóle nie ma wpływu. Fabrycznie jest ustawiona dość spora redukcja szumów, ale nic się jej nie zmieni. Fakt, trochę szkoda, jednak wydaje mi się, że ustawili domyślnie redukcję na przyzwoitym poziomie (no może ewent. ciut za mocno).

pozdrawiam !

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Posiadając lustrzankę, nie ma sensu kupowania G11 jako drugi aparat, ponieważ nie mieści się w kieszeni /pomijam okrycie jesienno-zimowe/. Natomiast S90 jak najbardziej, co niniejszym uczyniłem.
    To chyba nie tak do końca, posiadam lustrzankę ale dodatkowo zawsze gdzieś na półce leżał Olek 8080, teraz po ,, śmierci ,, Olka szukam drugiego aparatu i jak na razie mój typ to Canon G11 ewentualnie Sony Nex-5, niestety bardzo trudno kupić coś w miarę małego ale żeby fotki wychodziły w miarę . . . . . . . . .

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost4 Zobacz posta
    To chyba nie tak do końca, posiadam lustrzankę ale dodatkowo zawsze gdzieś na półce leżał Olek 8080, teraz po ,, śmierci ,, Olka szukam drugiego aparatu i jak na razie mój typ to Canon G11 ewentualnie Sony Nex-5, niestety bardzo trudno kupić coś w miarę małego ale żeby fotki wychodziły w miarę . . . . . . . . .

Polecam Olympus PEN PL1.
    Robi naprawdę lepsze zdjęcia, niż zwykłe kompakty, porównywalne ze zdjęciami z tańszych lustrzanek.
    IMHO to znacznie lepsze rozwiązanie, niż zwykły kompakt.
    Nie zamieniłbym go na G11.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Miasto
    Gdynia

Smile

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Polecam Olympus PEN PL1.
    Robi naprawdę lepsze zdjęcia, niż zwykłe kompakty, porównywalne ze zdjęciami z tańszych lustrzanek.
    IMHO to znacznie lepsze rozwiązanie, niż zwykły kompakt.
    Nie zamieniłbym go na G11.
    Pozdrówka
    Spędziłem weekend pracowicie oglądając właśnie ten o którym piszesz i Panasonic GF1 i wszystko skłania ( za wyjątkiem kaski ) za Panasem, chociaż PEN PL1 jest zdecydowanie tańszy, i do końca tego miesiąca jest promocja - gratis ,, Olympus konwerter MMF-2 /MMF-1 ,, i to mnie trochę kusi by podpiąć 14-54

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Spędziłem weekend pracowicie oglądając właśnie ten o którym piszesz i Panasonic GF1 i wszystko skłania ( za wyjątkiem kaski ) za Panasem
    Mógłbyś coś więcej? Niedługo planuję zakup kolejnego body (mam gf1) i w zasadzie miał to być E-PL1 ze swoją stabilizacją pod 20/1.7
    Inaczej: w czym był lepszy GF1?
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Spędziłem weekend pracowicie oglądając właśnie ten o którym piszesz i Panasonic GF1 i wszystko skłania ( za wyjątkiem kaski ) za Panasem, chociaż PEN PL1 jest zdecydowanie tańszy, i do końca tego miesiąca jest promocja - gratis ,, Olympus konwerter MMF-2 /MMF-1 ,, i to mnie trochę kusi by podpiąć 14-54

Podobne rozważania mam już za sobą.
    Panasonic nie ma stabilizacji, ale co było dla mnie najważniejsze, na zewnątrz wygląda i ma gabaryty, jak tylko trochę mniejsza lustrzanka, a zupełnie nie o to mi chodziło..
    To już lepiej kupić C450...
    Olek jest naprawdę mały, kieszonkowy i daje świetne fotki.
    Głosuję na Olka ! :-D
    Do niego możesz dokupić znakomite szkło 50 f2 macro (nakręcane przez przejściówkę), bardzo wysoko oceniane przez dpreview.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A nikt nie slyszal o samsungu EX1 ;-) Mialem kiedys do lustra LX3 teraz mam EX1 i powiem krotko samsung niszczy panasa jakoscia zdjec. Szklo f 1/8-2,4 zyleta w pelnym zakresie i uzywalne iso 800.

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

gdzie najtaniej mogę kupić G11 ?
    G11 / eos 33 + bp300 / speedlight 270ex / 50 1,8 / 70-300 / 35-80

Domyślnie

też szukam coś małego, aby mieć zawsze przy sobie na spacerze z dzieckiem
    zobaczyłem tego olka i po 1-sze cena po 2-gie to ma bagnet, trzeba przypiąć obiektyw i robi się po mału lustro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    może i kupiłbym coś takiego, ale canona
    istnieje ?
    Ostatnio edytowane przez szuler ; 30-07-2010 o 10:51 Powód: Automerged Doublepost
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pianista Zobacz posta
    gdzie najtaniej mogę kupić G11 ?
    Kupiłem tutaj:
    http://www.euro.com.pl/kompakty/opin...tml#content_3c
    Dlaczego ? Ponieważ 30 rat bez procentu najkorzystniejsza stosunek
    wydanych pieniędzy do wartości towaru.
    Marek

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów