Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Wątek: G11

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

A jednak G6! Mam do dziś.

Nie pamiętam czy to Ty testowałeś G10 ale zdaje się że najostrzejszy obraz wypluwał on przy f/2.8, każde przymykanie zmiękczało go znacznie. Jeśli podobnie jest w G11 to nie skuszę się nawet za 250$. Największa porawa będzie z szumami na wyższych czułościach, ale co z tego jak obiektyw wciąż za ciemny. Myślę, że wciąż najlepszy mały kompakt do zdjęć reportażowych robionych we wnętrzach i tam gdzie mało światła pozostaje Leica D-Lux 4 z obiektywem 24-60mm i światłem f2.0-2.8. Obraz daje kapitany.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Myślę, że wciąż najlepszy mały kompakt do zdjęć reportażowych robionych we wnętrzach i tam gdzie mało światła pozostaje Leica D-Lux 4 z obiektywem 24-60mm i światłem f2.0-2.8. Obraz daje kapitany.

Dla mnie lepszym rozwiązaniem byłby Panasonic LX3....w środku to samo co Leica D-Lux 4 a tysiąc złotych tańszy .
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Dla mnie lepszym rozwiązaniem byłby Panasonic LX3....w środku to samo co Leica D-Lux 4 a tysiąc złotych tańszy .
    A ma zewnętrzny wizjerek 24mm?

Niby to samo w środku ale gdzieś widziałem w seci porównanie i wyszło, że obrazek lepszy wychodzi z Leici (kwestia softu?) z lepszą rozdzielczością.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    A ma zewnętrzny wizjerek 24mm?

Niby to samo w środku ale gdzieś widziałem w seci porównanie i wyszło, że obrazek lepszy wychodzi z Leici (kwestia softu?) z lepszą rozdzielczością.
    Zewnętrzny wizjer jest do dokupienia w Panasonicu jako opcja. Jeśli Leica dodaje go w standardzie to troszkę rekompensuje większą cenę.Co do obrazka to się nie wypowiem bo nie widziałem zdjęć z Leici.Te które ''wypluwa'' Panasonic są naprawdę dobrej jakości.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Uprawnienia umieszczania postów