Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: 350d na gorąco

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    nie mogę dostać się na pbase - ajkieś błędy DNS mi sypie.
    http://66.179.240.29/

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

dzieki. Możecie uruchomić ich wyszukiwarkę ??
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

dzieki. Możecie uruchomić ich wyszukiwarkę ??
    nie dziala z linka ...ale kliknij tutaj http://66.179.240.29/cameras/canon

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

dzięki :-)
    Pozdrawiam
    Marek

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

mam dylemat - co za tele kupić na początek.Vitez i p13ka i kupa innych ludków, przekonali mnie że eLki to je ono :-). Tyle, że masa wody upłynie we Wiśle zanim jakąkolwiek kupię. Wychodzę z założenia że skoro nie mogę, a na kiedyś planuję coś zakup "L" to może teraz nie warto pchać kasy w coś ze "średniej półki". Robię w marketingu i wiem że ceny należy układać tak jak Canon, by klient mówił "dobre, ale tamto tylko xx złotych droższe, to dołoże". Ale zaraz ktoś powie "to dołóż kolejne xx zł" i będzie sporo lepsze, a jeszcze inny "to już lepiej kolejne xx i będzie OK".. tak jest z 55-200, Sigmą 70-300 APO i 100-300 ... różnica w cenie między pierwszym a ostatnim z 800..900 PLN. Warto się tak wysilać czy lepiej odłożyć kasę do skarpetki jako początek zbierania na "L" czy takie tempo zbierania na "L" jest bezsensowne i lepiej sobie to darować ?? jak myślicie ??
    Pozdrawiam
    Marek

Uzależniony

Domyślnie

to i ja sie przyznam do Radomia...
    pozdrawiam
    Heniek

Początki nałogu

Domyślnie

Warto się tak wysilać czy lepiej odłożyć kasę do skarpetki jako początek zbierania na "L" czy takie tempo zbierania na "L" jest bezsensowne i lepiej sobie to darować ?? jak myślicie ??
    To zależy jak bardzo to tele Ci potrzebne i ile możesz do tej skarpety powiedzmy co miesiąc wkładać???

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

A wg. mnie kup jednak tą sigmę, będziesz miał czym focić - odnajdziesz sytuacje kiedy tele jest Ci potrzebne i jaka rozpiętość ogniskowych. A potem na Lki. Ja mam Sigmę i czasem coś strzelę na tele - a i tak zbieram na siakieś 70-200/2.8L IS USM

Poza tym widzę, że czasem nawet te 300mm jest za mało..
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg
    A wg. mnie kup jednak tą sigmę, będziesz miał czym focić - odnajdziesz sytuacje kiedy tele jest Ci potrzebne i jaka rozpiętość ogniskowych. A potem na Lki. Ja mam Sigmę i czasem coś strzelę na tele - a i tak zbieram na siakieś 70-200/2.8L IS USM

Poza tym widzę, że czasem nawet te 300mm jest za mało..
    Pomyślę .. w MM ta Sigma jest za 945 PLN, w innym sklepie 55-200 za 645 .. 3 paczki możnaby przeznaczyć np. na statyw, czy torbę bo "kabura" po 500N jest na jeden obiektyw.
    Pofociłem tym 55-200 nie jest tak źle, w większości wypadków "sharpen lightly" , czy "sharpen" pod PhotoStudio i jest OK. Sigmy nie dadzą mi wypróbować, a 350d nie mają .. i w tym jest ból. USM w 55-200 powoduje, że obiektyw jak dla mnie szybciutko ostrzy. Inna sprawa że to EF a nie DG jak w Sigmie. Sigma na samplach w sieci wychodzi na ostrzejszą i jaśniejszą, ale ponoć zakres 200-300 jest taki sobie
    Pozdrawiam
    Marek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Inna sprawa że to EF a nie DG jak w Sigmie.
    A co to ma do rzeczy?
    Pracujesz w marketingu to powinienes wiedziec dlaczego Sigma wszystkie swoje szkla (no prawie wszystkie) wypuscila teraz z oznaczeniem DG i bardzo sie tym chwali.
    A jednoczesnie popatrz na opinie sprzed "boomu DG" np o Sigmie 70-300 APO Super Macro II (nie DG) - ludzie juz wtedy ja strasznie zachwalali, nie miala zadnych problemow ze wspolpraca z cyframi mimo ze nie DG.
    Na tej podstawie zrezygnowalbys rowniez z 70-200 4L - kolejneg mocno zachwalane szklo za najlepszy stosunek jakosc/cena mimo ze to tez EF ale nie DG?
    A moze w druga strone - mylisz oznaczenie DG (optymalizowany pod cyfry) z DC (tylko do dSLR z matryca APS, czyli cropem 1.5x - Nikon, 1.6x - Canon).

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów