do 10m przy szkle 2,8.Zamieszczone przez Aux
do 10m przy szkle 2,8.Zamieszczone przez Aux
Wspomaganie sie lampa przy AF w trudnych warunkach jest uzasadnione, ale prosze... niech se chlopak kupi 580, roznica w cenie zadna a lampy do zastosowan domowych to czlowiek kupuje na cale zycie.
ps
poza tym 350D zasluguje na 580![]()
Dobra, pomóżcie mi proszę z banalną (?) sprawą jaką jest zmiana theme w EOS350. Sciągnąłem sobie fajną ze strony canon-europe.com, odpala mi się Camera Window, uruchamiam ZoomBrowsera 5.1 dalej Edit->Manage Camera mogę tylko posłuchać sobie dźwięków theme. Przyciski Send to Camera i Send to Computer czy jakoś tam są nieaktywne. W czym problem ??
Pozdrawiam
Marek
Bylo, theme mozna zmieniac tylko w compactach.Zamieszczone przez MarekC
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
Szkoda...
Pozdrawiam
Marek
Gratuluję zakupu, mogę wiedzieć gdzie kupiłeś i za ile?
Tzn. w zupełnych ciemnościach, czy przy jakimś słabym świetle?
Allegro, 2800 PLN, kupiony od chłopaka "czapka77". Paragon (sklep w Poznaniu) na aparat z dnia 25-08.2005. 30-go SMS z pytankiem o cenę (licytacja zaczynała się od 2500), podał 2800 stwierdziłem, że OK. 31-go już go miałem. Nie wiem jak znaleźć w Allegro numer zamkniętej akucji, bo chciałem mu wystawić pozytywa.. Szczególnie za to że chłopak wygląda na uczciwego, konkretnego i układnego
Godzina 23, z balkonu na parterze celowałem w nieoświetlone drzewko rosnące jakieś 5 metrów obok. Było widoczne, nawet w celowniku. Czyli jakieś światło było.
Wczoraj był drugi test. 22-ga, światła w mieszkaniu wyłaczone, żaluzzje opuszczone, na podłodze zabawka syna, zarzuciłem na siebie duży koc tak, by focona scena była zupełnie niewidoczna. Z odległości 1..1,3 metra, w całkowitej ciemności (tu nie mam wątpliwości, bo niczego nie widziałem) AF zadziałał i focił w całym zakresie ogniskowych kita :-) Acha ISO 100
Wniosek nasuwa mi się taki, że zasięg pracy tego asystenta AF to góra 2 metry, a może i nieco mniej.
Ostatnio edytowane przez MarekC ; 02-09-2005 o 09:38
Pozdrawiam
Marek
Ech widzę sami radomiacy he he... robiłem krajobraz o wschodzie... było ciemno tylko łuna na niebie... AF trzeba było wyłączyć i na MF robic... jak zrobiło się trochę jaśniej to było ok...ale i tak trzeba było szukać jakiegoś minimalnego kontrastu. Ale nie należy oczekiwać że w ciemnościach AF bedzie działał ok...
To może stworzymy Radomską Grupę Fotograficzną, w skrócie "RadFoto" czy jakoś tak ?? ;-)
Pozdrawiam
Marek
Foto-Rad-arZamieszczone przez MarekC
![]()
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy