Dziwna ta perspektywa na 3. Wydaje się że podszedłeś bardzo blisko i robiłeś na 17mm, tymczasem trzeba było odejść i ten sam kadr chwycić na 30mm lub więcej. Czy klimat mroczny...w moim odczuciu nie - po prostu mgła była![]()
Dzięki za komentarz. No cóż - chciałem właśnie urozmaicić perspektywę. Bardziej portretową masz na fotce 1
Bardziej mnie martwi że nie jest mrocznie ;-)
C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8
Moim skromnym zdaniem, aby było "mroczniej" nie rysowałbym tak wyrażnie pierwszego planu. Ale jaki byłby efekt, to trudno powiedzieć.
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
A jak ogólnie się podoba, coś byście zmienili?
zgadzam sie z kolegą powyżej. Mniej ostry pierwszy plan móglby dać bardzo ciekawe efekty . pozdro
50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !
Dla mnie bomba! Niemniej jednak Twoje uzasadnienie dotyczące "mrocznego klimatu" jest wg.mojego skromnego zdania błędne. Raczej skupiam sie na figurach - to one sa głownym tematem i centrum zdjęc, tak więc Twoje zdjęcia raczej odbieram jako próba kontaktu rzeczywistości (chalupy w tle) z czymś..mistycznym, czymś co już przeszło. Mgła jest ku temu bardzo dobrym budulcem. Zdjecia sprawiają wrażenie zatrzymanych w czasie.. Podoba mi sie generalnie choć miałbym drobne uwagi co do charakteru kompozycji i złapania właściwego kadru. W skali od 1-6 za pomysł:5 (pomimo nietrafnosci tytułu) za kadr:3+.
Dzięki! To napisz jeszcze co jest nie tak wg Ciebie z kadrami.
mnie sié calkiem podobaja. co do mrocznosci - zgodzie sie z kolegami przedmówcami ze mrocznie nie jest, bardziej tak "dreamy - basniowo". jezeli mialoby byc mrocznie to bym w BW zrobil, moze jakas winiete dorzucil. ale ogolnie bardzo pozytywnie.
W 100 % zgadzam sie z "przedmówcą", wszedłem tu bo zaintrygował mnie tytuł watku i będąc przekonany , że jak mrocznie to tylko BW , a tu kolorowo...
Kadry ciekawe, ale nie "mroczne"
Piotr Talarczyk
1ds III 1d