przepraszam
zmęczenie : )
przeczytałem odwrotnie : )
Potrafię ustawic dowolna klawiature z chińską włącznie.
Powód jest prosty.Język polski to jest jakieś 3% tego co pisze na komputerze.
sztajmes
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
[QUOTE=AMMarshall;689115]Gietrzy, ja wiem że się da i zawsze z tego korzystam bez najmniejszych problemów... User z ograniczeniami też może to zmienić.
Zapytałem, bo masa Polonii nie korzysta z tego... I nie mam pojęcia dlaczego. Nie potrafi, czy "się nie chce"??
Jezeli jestes na jednym forum i mozesz pisac z polskimi znakami to jest fajnie.
Jezeli jestes w kilku programach w jezyku polskim a na niektorych nie mozesz pisac z polskimi znakami to jest mniej fajnie.
Jezeli jestes na wielu forach i wielu programach w kilku jezykach to juz jest BARDZO niefajnie
sztajmes
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Trudno mi powiedziec czy ktos zabity, ale prawdopodobnie kierowca.
Niestety wieczorne wiadomosci umknely mojej uwadze.
sztajmes
Ostatnio edytowane przez sztajmes ; 19-08-2009 o 23:19 Powód: Automerged Doublepost
bylem ostatnio na malej quazi-otwartej imprezie w stolicy na wislanskim brzegu i zauwazylem tylko kanonierow z (chyba) jedynkami
OT
w spokojnym toniena pewno bez zlosliwosci
w swietle powyzszej dyskusji o polskich znakach proponuje przeczytac pkt 6 regulaminu forum
http://canon-board.info/announcement.php?f=23&a=3
przykro mi, ze sie czepiam, ale niezaleznie od stosowanych rozwiazan sprzetowych i nawykow, ktos moze nie lubic stosowac polskich znakow i/lub wielkich liter, na przyklad dlatego, ze komputery lubia te znaki kulawo interpretowac (du#a to duża, nie zakonczenie plecow)Zamieszczone przez hazan
EDIT: moze ten OT niepotrzebny i/lub nie w tym miejscu, ale jak juz napisalem .....
ja po prostu celowo nie uzywam polskich znakow i znam kilka osob czyniacych podobnie
Ostatnio edytowane przez vit ; 21-08-2009 o 10:31
OK, zwróciłeś uwagę na istotny problem.
Punkt szósty regulaminu pokrywa się z netykietą do której stosuję się od początku korzystania z internetu. Nie zwracałem Sztajmesowi uwagi tylko zapytałem czy umie ustawić, zwróciłem na to uwagę ze względu na tytuł wątku... Sztajmes już mi odpowiedział, umie.
Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia jakie przeglądarki i na jakich platformach nie zinterpretują poprawnie ISO-8859-2 czy UTF-8 w dzisiejszych czasach...
Nawiązując jednak do Twojego przykładu "du#a - duża - ****" chciałbym Ci zwrócić uwagę, że z drugiej strony rzecz biorąc "piec Canonów" wygląda na coś do utylizacji sprzętu fotograficznego...
![]()