Pokaż wyniki od 1 do 10 z 102

Wątek: W jaki system brnąć...? canon, nikon, inny?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Super, a teraz, co ma Capture NX2, czego nie ma to, co jest za darmo dodawane do EOSów.
    Co ma Capture NX2, czego nie mają komercyjne programy do RAWów innych firm?

Porównywanie programu Nikona, który jest sprzedawany osobno, do tego, co jest dodawane do Canona za darmo, powoduje że zaraz popuszczę ze śmiechu.

Brawo. To co ja pisałem o tym mózgu...? :P

Co do wypowiedzi...
    1. Jeszcze raz się zapytam: czy Capture NX jest dodawane do lustrzanek Nikona za darmo?
    2. Wypowiedzi z internetu. Jeżeli drogi autorze chcesz, mogę ci znaleźć wypowiedź gloryfikującą dowolny istniejący system, aparat, czy co tam jeszcze istnieje.
    W internecie jest pełno dowodów na wszystko.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Brawo. To co ja pisałem o tym mózgu...? :P
    o mózgu... prawdopodobnie pisałeś że masz ograniczony i niewiele do niego dociera (jak dobrze odebrałem twoją wypowiedź). Jesteś och i ach najmadrzejszy na całym forum, słowa złego powiedzieć nie można a przez wpis w stopce uważasz się za fachowca... tylko po co odwracasz kota ogonem zamiast wypunktować przedmówce którego cytowałem? - brak argumentów?

jeżeli chodzi o oprogramowanie i twoje pytania to ty mi powiedz
    w końcu uważasz się za znawcę a ja tylko grzecznie zapytałem
    Ostatnio edytowane przez slawek_b2b ; 19-08-2009 o 19:33

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek_b2b Zobacz posta
    o mózgu... prawdopodobnie pisałeś że masz ograniczony i niewiele do niego dociera (jak dobrze odebrałem twoją wypowiedź). Jesteś och i ach najmadrzejszy na całym forum, słowa złego powiedzieć nie można a przez wpis w stopce uważasz się za fachowca... tylko po co odwracasz kota ogonem zamiast wypunktować przedmówce którego cytowałem? - brak argumentów?

jeżeli chodzi o oprogramowanie i twoje pytania to ty mi powiedz
    w końcu uważasz się za znawcę a ja tylko grzecznie zapytałem
    Drogi kolego, nie będę wykonywał twojej 'roboty'.

To ty, nie ja, wyskakujesz z (cyt. z twojej wypowiedzi):
    "...specjalistyczne oprogramowanie które nikon ma a canon może tylko pozazdrościć..."
    Kolego, kto tu pisze o sofcie Nikona - ja czy ty?

Poza tym, ile płacisz za soft Canona? A ile za soft Nikona?
    Skoro o "pozazdroszczeniu" piszesz...to może napiszesz też, na jakiej podstawie jest czegoś zazdrościć?

Punktować "przedmówcy" nie ma sensu.
    Jest to napisane przez człowieka, który niezbyt dużo wie o czym pisze, ale za to nadrabia to pewnie ilością słów/minutę. W tym stylu można naprodukować bzdur na tony. Pół internetu jest wypełnione wypowiedziami fanatycznych zwolenników X, którzy nie mogą zasnąć, żeby nie dokopać właścicielom Y, Z itp. Ludziom kapie piana z ust, kiedy bronią jakiegoś durnego kawałka metalu z jakimś napisem.

Ja proponuję dla ciebie inną drogę, choć obarczoną większą ilością własnej pracy i użycia własnego mózgu:
    1. Rozpisz sobie na kartce, jakie cechy systemu/aparatu są dla ciebie ważne, a jakie są nieistotne.
    Zauważ słowo "dla ciebie". To ty będziesz kupował, a nie anonimowy tłum z internetu. Poza tym tłum z internetu, to nie ty, więc tłum z tego powodu ma inne oczekiwana wobec sprzętu.
    2. Przeglądnij wszystko w necie, co tylko zdołasz znaleźć na temat wszystkich możliwych systemów/aparatów.
    3. Porównaj to, co dostałeś z pkt. 1, z tym, co dostałeś w pkt. 2.
    4. Olej internetowe opinie i ciesz się zabawką i wyplutymi z niej zdjęciami.
    5. Olej przewidywania "co będzie dalej", zlej strategie rozwoju systemu. Kupujesz sprzęt po to, aby nim robić zdjęcia, a nie żeby mieć najnowszy, najlepszy sprzęt na dzielnicy, co?
    No chyba że się mylę w ostatnim zdaniu....
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Drogi kolego, nie będę wykonywał twojej 'roboty'.

To ty, nie ja, wyskakujesz z (cyt. z twojej wypowiedzi):
    "...specjalistyczne oprogramowanie które nikon ma a canon może tylko pozazdrościć..."
    Kolego, kto tu pisze o sofcie Nikona - ja czy ty?

Poza tym, ile płacisz za soft Canona? A ile za soft Nikona?
    Skoro o "pozazdroszczeniu" piszesz...to może napiszesz też, na jakiej podstawie jest czegoś zazdrościć?

Punktować "przedmówcy" nie ma sensu.
    Jest to napisane przez człowieka, który niezbyt dużo wie o czym pisze, ale za to nadrabia to pewnie ilością słów/minutę. W tym stylu można naprodukować bzdur na tony. Pół internetu jest wypełnione wypowiedziami fanatycznych zwolenników X, którzy nie mogą zasnąć, żeby nie dokopać właścicielom Y, Z itp. Ludziom kapie piana z ust, kiedy bronią jakiegoś durnego kawałka metalu z jakimś napisem.

Ja proponuję dla ciebie inną drogę, choć obarczoną większą ilością własnej pracy i użycia własnego mózgu:
    1. Rozpisz sobie na kartce, jakie cechy systemu/aparatu są dla ciebie ważne, a jakie są nieistotne.
    Zauważ słowo "dla ciebie". To ty będziesz kupował, a nie anonimowy tłum z internetu. Poza tym tłum z internetu, to nie ty, więc tłum z tego powodu ma inne oczekiwana wobec sprzętu.
    2. Przeglądnij wszystko w necie, co tylko zdołasz znaleźć na temat wszystkich możliwych systemów/aparatów.
    3. Porównaj to, co dostałeś z pkt. 1, z tym, co dostałeś w pkt. 2.
    4. Olej internetowe opinie i ciesz się zabawką i wyplutymi z niej zdjęciami.
    5. Olej przewidywania "co będzie dalej", zlej strategie rozwoju systemu. Kupujesz sprzęt po to, aby nim robić zdjęcia, a nie żeby mieć najnowszy, najlepszy sprzęt na dzielnicy, co?
    No chyba że się mylę w ostatnim zdaniu....
    dzięki!
    miło mi czytać "zdrowe" sugestie zamiast wywodów na temat mojego mózgu
    bądź co bądź jak bym wszystko wiedział o co pytam to by mnie tu nie było. A co do rad to na pewno się zastosuję, Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez forestowy Zobacz posta
    Myślimy że:
    a) jesteś trollem
    lub/i
    b) jesteś rozkapryszonym dzieciakiem który dosłownie co 5 min zmienia zdania, sam nie wie czego chce i zawraca d^%$ innym.

Więc Twojej wypowiedzi o systemie C nawet nie będę komentował bo jutro i tak zmienisz zadnie....

Z chęcią natomiast poznam twoje doświadczenie w kwestii "wyrawiarek" skoro tak Capture NX 2 Cie urzekł. Capture One 4 waćpan widział ?
    nie mam zamiaru ani trollować ani kaprysić - jeżeli tak to wychodzi to sorry
    ale nie musisz tego czytać a tym bardziej udzielać się w dyskusji. Za to jak masz coś konkretnego do powiedzenia to chętnie posłucham
    Ostatnio edytowane przez slawek_b2b ; 19-08-2009 o 20:52 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów