Zamieszczone przez Vitez
Tescik jest np. tutaj. Niektore zdjecia sa naprawde bardzo ladne. Ale wlasne wrazenia opisz koniecznie... Moze wreszcie jakies tanie i dobre 'srednie' szklo.
Zamieszczone przez Vitez
Tescik jest np. tutaj. Niektore zdjecia sa naprawde bardzo ladne. Ale wlasne wrazenia opisz koniecznie... Moze wreszcie jakies tanie i dobre 'srednie' szklo.
Canon, Horizon, Mamiya & Zorki
Ale my nie chcemy jakiegos zagraniczniaka tylko test od naszego forumowicza ktorego mozemy potem podpytac o detale korzystania z tego szklaZamieszczone przez pysiek
Wiadomo ze fotki przykladowe i testy mozna sobie wygooglac, ale mi chodzilo o to by namacalny, nasz wlasny forumowicz napisal cos od siebie i wystawil sie na grad pytan o opinie 8)
Vitez,
Przepraszam, bo może już istnieje taka procedura, ale czy nie można opracować (wybrać) metodologii takich testów dla zachowania porównywalności.
Taki test musiałby spełniać przynajmniej 2 założenia:
1. być wykonywalny dla większości forumowiczów,
2. obejmować większość itotnych parametrów,
3. nie uwzględniać problemu FF/BF![]()
Pozdrowienia,
chetnie, ale dopiero za 2 tyg - dzis w nocy wylatuje do uk,za duzo mam teraz rzeczy na glowie, zeby zrobic porzadny test. Jak wroce to zrobie jakis tescik, obiecujeZamieszczone przez Vitez
![]()
Zdecydowanie popieram.Zamieszczone przez Vitez
Canon, Horizon, Mamiya & Zorki
A nie myślałeś o 24/1,4 L, bo ja tak i to bardzoZamieszczone przez muflon
Wiesiek
moim podstawowym obiektywem jest 50-tka 1.8, ale jż niedlugo kupuje 90-300dc i później uzbieram sobie na coś szerszego![]()
Dyskusja o Londynie trafiła do osobnego wątku, żeby mogła zostać w razie potrzeby rozwinięta bez obaw. http://canon-board.info/showthread.php?t=5166
KIT, bo a cóż by innego :-)
350D + KIT| BG-E3 | Tamron f2.8/28-75mm | Pentor f2.8/135mm | Porst f1.8/50mm
http://photo.dario-g.com
28-105 USM jako podstawowy zarówno do EOSa 50e jak i do 350D - szybki i cichy ,
KIT jako uzupełnienie do cyfry (szeroki kąt)
w planach tamron 90 macro lub canon 100 macro
m.
Ostatnio edytowane przez miniu ; 02-09-2005 o 17:52
EOS 5d mkII ++++ i jeszcze lampa :-)