2 - rewelacja
2 - rewelacja
Według mnie zdjęcia sprawiają wrażenie nieuporządkowanych kadrów - za dużo łuków, krzywizn, generalnie balagan i zero konsekwencji w serii. Z dwoma wyjątkami: zdjęcie 13 - super fotka, fajny pomysł ale nie do końca wiedziałeś co chcesz przedstawić - po prostu ściąłbym górę zdjęcia skupiają się na odbiciu - pomysł i kadr bardzo ciekawy. Kolejne zdjęcie to:14. Być może rzeczywiście także jest tan z pozoru balagan, niemniej jednak traktując okna jako...szereg luster...wyczytujemy w nich otoczenie. Przykład: górna część idealnie odzielona fasadą od dolnej przedstawia wieże, z kolei dolna idealnie geometryczny szereg budynków a w ich tle...odbicie kobiecych twarzy. Super!
Hm, no tak...Według mnie zdjęcia sprawiają wrażenie nieuporządkowanych kadrów - za dużo łuków, krzywizn, generalnie balagan i zero konsekwencji w serii.
Wg mnie na tym polega urok nowoczesnej architektury w Monachium. Widać, że mieli nie "kantować". Ciężko jest również znaleźć jakieś linie symetrii. Gdybym miał fotografować tam raz jeszcze:
- to użyłbym tego samego obiektywu (17-40) z FF (już niedługo 8))
lub
- zastosował jakąś fisheye'kę, żeby wyolbrzymić efekt braku linii prostych. Ale wtedy to pewnie i z PKiNu wyjdzie coś a'la Gurken
P.S. Dzięki za Wasze opinie i przeglądanie galerii.
Prośba do moderatora: proszę o zmianę tytułu na "Architektura z puszki"
2 - prawie abstrakcja, super mi sie podoba.
6 - ladne kolory, ladnie dopracowane,ale kadr nie powala.
reszta, jakos mnie nie zachwycila.
20, 22 i 27 nawet mi podchodzi, na 21 trzeba wyprostować albo najlepiej zrobić jeszcze raz proste i bez tego czegoś wystającego zza lewej kolumienki (bo pomysł spoko).
Reszta tak sobie (mówię o drugiej serii, bo w pierwszej ogólnie lepiej zwłaszcza ta 2).
Ostatnio edytowane przez tryton ; 29-01-2010 o 21:11
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS