Kolaj to najgorsze co może się wydarzyć kiedy zaplanujesz urlop a tu niestety nic z tego nie wychodzi. W sumie najlepsze klimaty do focenia w górach panują wiosną i jesienią (mimo krótkiego dnia), więc może jeszcze się wybierzesz.
preinwher miło to czytać - korzystałem tylko z lightroom'a, natomiast korekcja na priorytecie przysłony ustawiona była na -0,3 EV. Udało się troszkę powyciągać z cieni.
Carry Si SenoraJestli to w istocie jarzębina... Chyba...
estobar nie wiem na ile Cię zaskoczę a na ile rozczaruję - to zdjęcia z kitu 18-55.
Wszystkim dziękuję za opinie i komentarze ! Postaram się dodać kilka zdjęć popołudniu do wątku. Tymczasem mam pytanie z trochę innej beczki - ponieważ nie stać mnie na drogie obiektywy rozważam zakup 50 mm/1.8 - czy cokolwiek się "ucieszę " z tego szkła mając w tej chwili tylko kitowy obiektyw ? Czy raczej nie warto kupować... Może ktoś z Was ma ten obiektyw i jakiekolwiek z nim doświadczenia. Nie przeraża mnie jego plastikowość ani głośna praca - chodzi właściwie o różnicę pomiędzy w tym co można wyciągnąć z kitu w porównaniu tą stałką.