Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Wątek: nasza "słowikowa" gwiazda :D

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

tak jak znana pani z przeróbki hymnu Polski, powiedziała że "wzmacniacze były za wolne", dosłowna wypowiedź dla mnie jako człowieka zajmującego się również nagłośnieniem było tak zabawne że się popłakałem ze śmiechu :-)
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

ja sie tylko zastanawiam... jak na festiwalu w Sopocie moze występować to COŚ???? Przeciez tyle znanych i szanowanych wykonawcow tam występowało... jak mozna porownywac ten 'owoc' do naprawde wielkich ludzi.
    Obawiam sie tylko ze za niedlugo do Sopotu beda zapraszani DJe techno albo wykonawcy hiphopu. I tu nie chodzi wcale o wstret (lub jego brak) do konkretnego rodzaju muzyki, chodzi tutaj o pewien poziom ktory zawsze byl moim zdaniem utrzymywany na tym festiwalu.

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

[DoMiNiQuE] - Nie, wcale nie zamierzam jej bronić - to takie samo beztalencie jak 3/4 polskiej sceny. Co nie zmienia faktu, że wiele czynników niezależnych od talentu ma wpływ na fałszowanie podczas koncertu.
    Zresztą zrób sobie test - puść jakąś muzykę i nagraj sam siebie, nucąc ją do mikrofonu. Potem ją wyłącz i spróbuj zanucić jeszcze raz, tym razem dokładnie zasłaniając sobie uszy.

Wynikami eksperymentu najlepiej się pochwal na forum, wspólnie się pośmiejemy ;-)

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angmar
    [DoMiNiQuE] - Nie, wcale nie zamierzam jej bronić - to takie samo beztalencie jak 3/4 polskiej sceny. Co nie zmienia faktu, że wiele czynników niezależnych od talentu ma wpływ na fałszowanie podczas koncertu.
    Zresztą zrób sobie test - puść jakąś muzykę i nagraj sam siebie, nucąc ją do mikrofonu. Potem ją wyłącz i spróbuj zanucić jeszcze raz, tym razem dokładnie zasłaniając sobie uszy.

Wynikami eksperymentu najlepiej się pochwal na forum, wspólnie się pośmiejemy ;-)
    racja ale [DoMiNiQuE] nie śpiewa publicznie, nie zarabia na tym i to nie jest jego główne zajęcie
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Ja doskonale zdaje sobie sprawe co to znaczy brak odsluchu bo zdarza mi sie plumkac na basie ale w 100% jestem przekonany, ze w przypadku mandaryny nie to bylo powodem

O niee! Nie dam Wam tej satysfakcji

Edit:
    A niech to...! Tysieczny jubileuszowy post zmarnowalem na manadryne, ehh
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 02-09-2005 o 14:55

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wiecie co mnie dziwi

czytalem w brukowcu (zreszta pod osluchaniu tego utworu) ze ten "owoc" jest chory na cukrzyce wiec nie pije (Polak nie kaktus pic musi), a wykonie tego utworu wskazuje na spozycie

reasumujac mikrofon byl za krotki, wzmacnacz za slaby, a publka słaba i do tego zupa byla za slona

ten "owoc" to dno i wodorosty

zalorze sie ze ogladal wczesniej ten filmik http://www.big-boys.com/articles/therawker.html
    Ostatnio edytowane przez GaGacek ; 02-09-2005 o 15:16
    Are you brave enough?

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

ja tez jestem chory na cukrzyce a jakoś pije więc niech nie ściemniają :P

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    ja tez jestem chory na cukrzyce a jakoś pije więc niech nie ściemniają :P

uwazaj zebys wylewu nie dostal jak moj Dziadek...

Cytat Zamieszczone przez GaGacek
    wiecie co mnie dziwi

czytalem w brukowcu (zreszta pod osluchaniu tego utworu) ze ten "owoc" jest chory na cukrzyce wiec nie pije (Polak nie kaktus pic musi), a wykonie tego utworu wskazuje na spozycie

reasumujac mikrofon byl za krotki, wzmacnacz za slaby, a publka słaba i do tego zupa byla za slona

ten "owoc" to dno i wodorosty

zalorze sie ze ogladal wczesniej ten filmik http://www.big-boys.com/articles/therawker.html

huuuhuuuuuu uwielbiam teksanski akcent ten to pewnie stwierdzil ze na cukrzyce najlepsza gorzka... zoladkowa
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Bywalec Awatar darpla
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Mandaryna to tylko bagno marketingowej propagandy. Ale bagno, ktore osiąga sukcesy.
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Coś już napisał Awatar Kyliks
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Kyliks - jeśli masz w domu realizatora dźwięku, to zapytaj się go o to:
    1. jak wygląda sprawa odsłuchu przy śpiewaniu live i z playbacku,
    2. jaki wpływ na poprawne śpiewanie ma brak odsłuchu,
    3. ile jest różnych czynników, które podczas koncertu live mają wpływ na to jak wokalista słyszy własny głos i w związku z tym jak śpiewa.

Mniemam, że wiesz co to jest odsłuch...
    Czy Ty aby nie jesteś wielbicielem talentu "owocowej dziewczynki"? Oczywiście, że doskonale wiem, co to takiego odsłuch, jak również mam pojęcie o tym, jak wiele czynników zewnętrznych może mieć wpływ na wykonanie utworu "live", co i tak nie zmienia faktu, że dziewczynka będzie miała big problem z pokazaniem światu, iż umie śpiewać co najmniej prawidłowo - nie mówię o jakimś fantastycznym wykonaniu, ale chociażby o pokazaniu, iż wie, co to gama dźwięków i umie się nią posłużyć. Wczoraj w "telewizorni" coś przebąkiwała Mandaryna o tym, że chce jeden utwór wykonać "a capella", aby uciąć wszelkie plotki, zwiazane z jej talentem... Hm... Ja tam nic do niej nie mam, wszak jakieś grono wielbicieli ma. Dzisiaj naprawdę z ciekawością posłucham tego, co zazwyczaj omijam szerokim łukiem. W końcu liczy się dobra zabawa...
    EOS 30 VD | EOS 20D | PowerShot Pro1 | PowerShot A80 | Trochę najprzeróżniejszych śmieci | My gallery: www.sylwiatalar.pl

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów