Jeżeli jutro dotrze do mnie szkło to zdam relację o jego stanie.Może nie live ale info umieszczę![]()
Jeżeli jutro dotrze do mnie szkło to zdam relację o jego stanie.Może nie live ale info umieszczę![]()
a sorki, popapralo mi się fotoit z interfoto ;-)Zamieszczone przez KMV10
mi tam zawsze jak wpadam po coś to wyciągają z żylkowej torby stadionowej a nie z szafy![]()
a nie, 100-400L leżal zakurzony w szafie :grin:
Ne. W tej stalowej szafie maja tylko pojedyncze sztuki najpopularniejszych sprzetow. Magazyn maja gdzies indziej. Jak kiedys ze znajomym odbieralismy 20D dla niego to jakis inny klient musial "poczekac az kurier przywiezie pana zamowienei z magazynu" 8) .Zamieszczone przez KMV10
Ale poza tym firma robi porzadne wrazenie... wg mnie lepsze niz interfoto... e-oko podobniez.
W razie potrzeby to moge ja za kogos odbierac sprzet osobiscie (w miare wolnego czasu) bo mam ledwie 4 przystanki do nich - sprawdzic na miejscu czy sa wady itp i wyslac.
Oczywiscie wiazaloby sie to z wplata z gory do mnie lub do nich.
Spiesze doniesc ze nowy obiektyw doszedl. Jest wolny od wszelkiego rodzaju syfow, zarysowan, itp. itd. Rozmawialem z osoba odpowiedzialna za serwis sprzetu w firmie w ktorek kupilem obiektyw, stwierdzila ona ze faktycznie obiektyw ktory zwrocilem posiadal zygzakowata ryse na soczewce i faktycznie byly z nim problemy w trybie MACRO, poprostu blokowal sie. Nowy obiektyw jest wolny od tych i innych jak sadze wad ale to wyjdzie dopiero w praniu. Dodatkowo ma jeszcze jedna zalete, bede mogl go osobiscie zasyfic...
Dziś dotarła do mnie Sigma.Bez rys,odcisków,kurzu pod soczewką itp-sztuka nówka.Na stykach widać,że była zakładana-może sprawdzana.Także firma wywiązała się w 100%.Co do lensa, fakt af trochę jeździ i dość głośno chodzi,pewnie kwestia przyzwyczajenia.Na marginesie czy wam w/w szkło też tak dziwnie pracuje(chrobocze), kiedy próbuje się ostrzyć poniżej minimalnej odległości?
Ogólnie szkło fajne, trochę ręka lata na 300 mm ale oczywiście to nie wina szkła tylko pewnie kompani piwowraskiej![]()
Tak... Szklo przy probie ostrzenia poza zakresem wydaje pewne dziwne dzwieki.
...
No i po problemie. Właśnie przed chwilką dotarła do mnie moja Sigma tym razem bez rys. Cała sprawa została złatwiona szybko, sprawnie i bezproblemowo. Wczoraj wysłąłem reklamacje - dziś otrzymałem drugie szkło.
Polecam fotoit.pl!!!
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Szkoda,ze tego Mrożek nie czyta,miałby świetny materiał na kolejna sztukę,albo taki Kafka.Jak to Andee został prawie zaszczuty przez Kuchatka i o mały włos nie uwierzył,że jest sprawcą wszelkich nieszczęsnych przypadkow firmy Sigma.Dodać Gawryla i mamy Paragraf 22.Niesamowite,czy niektorzy forumnowi "pisarze-grafomani" się kiedyś czytają?
Cześć.Ch.