Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 91

Wątek: Sigma - rozczarowanie...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Rozebranie piecdziesiatki (a specjalnie wczesniej sprzatalem i zainstalowalem nowe geste filtry w klime zeby bylo lepiej) skonczylo sie kilkoma probami poskladania jej bez syfu na soczewkach.

Rozbieralem juz pare razy szkla w roznych warunkach i naprawde sie nie da tego zrobic bez klecia i dmuchania na rozne sposoby zeby pozbyc sie syfu w trakcie skladania.

Ale co ja sie tam znam... Widocznie nie umiem sprzatac.
    Wy tam macie inne klimaty... stad ten problem, syfu .

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    Powiedz mi Kuchatek gdzie Ty pracujesz w tym NY?
    Pracuje w miejscu gdzie znaja pojecie filtrow HEPA (99.99% efektywnosci na czasteczkach 0.3 mikrona). Doskonale wiem jak wyglada naprawde "czysto" i ile roznego syfu lata wszedzie dookola.

Albo lepiej nic nie mow...
    Czemu?

Nie napisalem tego posta i nie zaczalem tematu zeby wysluchiwac jakichs bzdur, bo niestety takie czytam z malymi wyjatkami. Mialem realny problem przy zakupie, mam nadzieje ze za dzien lub 2 sie rozwiaze. Kupilem konkretny obiektyw pod konkretne zastosowania, rzadalem jakosci adekwatnej do wydanych pieniedzy bo za to place.
    Bez obrazy, naprawde. Kupiles tania gowniana sigme. Mialem identyczna pare miesiecy i doskonale wiem jak ona dziala. Wydajnosc ma nie ustepujaca dobrej gruszce do lewatywy... znaczy do matrycy

Jak sobie kupisz uszczelniona elke za pare tysiecy i do niej szczelna jedynke to bedziemy rozmawiac o tym ze nie powinno byc w srodku syfu.

Chyba zyjesz w jakiej innej "ameryce" skoro takie tam macie podejscie do tematu klienta. Musze przy okazji blachego tematu o tanim obiektywie zrewidowac swoje poglady o "american dream", a przeciez nie o to mi chodzilo. W sumie moze to dobrze
    Podejscie do klienta to aktualnie tutaj jest chyba duzo lepsze jak w pieknej krainie miedzy odra a bugiem.

Tyle ze to nie chodzi o podejscie do klienta tylko o realne mozliwosci utrzymania w czystosci tego typu obiektywu. Ok... Rozumiem ryse (o ile to byla rysa)... Z nieba nie spadla i fabryka takich nie wypuszcza... Ale syf to akurat w tym norma.
    ...

Uzależniony

Domyślnie

Widzisz, norma to jest to co stanowi ogol a nie jednostka, wez na to poprawke... Ja nie kupilem go na ebay czy allegro nie z drugiej reki, wiec nie staraj sie postawic na swoim mimo wszystko bo i tak racji miec nie bedziesz.

Skoro podejscie jest inne (w Waszych "USACH")to po co przytaczasz "przypadek" z obiektywem o skazie na szkle kupionym w renomowanym sklepie, przy okazji pouczajac mnie w temacie feralnych, wadliwych obiektywow ktore jak nie do mnie to trafia do kogos innego... Logiki tu nie widze, temat koncze bo zszedl na psy.

P.S. A ten syf przy zakupie to moze i norma w 24-70 f/2.8L, ja wole sprawdzic czy to nie norma w 70-300 DG. Jak sprawdze to o tym napisze...
    Ostatnio edytowane przez Andee ; 31-08-2005 o 23:23

Miasto
    USA

Domyślnie

Ta... Sprzedawca napewno go nie wyciagal z opakowania, nikt sie nim nie bawil, a do Ciebie przyjechal zafoliowany... Nastepny napewno tez taki przyjedzie i bedzie perfekt...

Nastepnym razem jednak zobacz czy nie ma syfu zanim zaczniesz krecic pierscieniami.
    ...

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

rzadalem jakosci adekwatnej do wydanych pieniedzy
    No i właśnie Kuchatek stara Ci się to wytłumaczyć ;-)

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

ale macie problem jeden drugiemu.....ehhhha czy byl uzywany lub testowany mogles prawdzic po stykach....czesto to widac....no ale co ja tam wiem

Miasto
    USA

Domyślnie

No... Chcesz ogol? Chcesz norme?

Sigm 24-70 mialem w sumie piec (cztery w domu na dluzej, piata z odciskiem to komedia), piecdziesiatke, trzy tele 70-300 (syf w sklepie znowu ewidentny), dwie 18-125, trzy elki (dwie wybierane w sklepie z paru, w sumie z piec), kitow, lamp i puszek nawet nie licze...

Jedynie ostatnia elka zakupiona wysylkowo w dellu wygladala jak nowka z fabryki (widac po folii, instrukcjach, pudelku, syfie na szklach i stykach). Cala reszta byla ewidentnie otwierana i macana wiele, wiele razy... I co? Renomowane sklepy, swiatowa renoma, super opinie... Ta...

Przewinelo sie troche sprzetu. Wiekszosc zreszta wrocila do sprzedawcy jako niespelniajaca wymagan i podobnie jak Twoj obiektyw napewno krazylo to dalej od klienta do klienta az znalazlo tego komu spasuje... No chyba ze to ewidentny zlom... Wtedy moze po 10-20 (kto wie ilu) chetnych moze sie zlituja i wysla to producentowi bo sie tego nie da sprzedac i ciagle odsylaja/zwracaja.

Takie sa realia... To nie jest wyjatek... Tak sie sprzedaje teraz wszedzie. Zauwaz jeszcze, ze to raczej nasz rynek (w Polsce) dostosuja do tego w USA a nie na odwrot.
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 31-08-2005 o 23:40
    ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No... Chcesz ogol? Chcesz norme?

Jedynie ostatnia elka zakupiona wysylkowo w dellu wygladala jak nowka z fabryki (widac po folii, instrukcjach, pudelku, syfie na szklach i stykach). Cala reszta byla ewidentnie otwierana i macana wiele, wiele razy... I co? Renomowane sklepy, swiatowa renoma, super opinie... Ta...

Przewinelo sie troche sprzetu. Wiekszosc zreszta wrocila do sprzedawcy jako niespelniajaca wymagan i podobnie jak Twoj obiektyw napewno krazylo to dalej od klienta do klienta az znalazlo tego komu spasuje... No chyba ze to ewidentny zlom... Wtedy moze po 10-20 (kto wie ilu) chetnych moze sie zlituja i wysla to producentowi bo sie tego nie da sprzedac i ciagle odsylaja/zwracaja.

Takie sa realia... To nie jest wyjatek... Tak sie sprzedaje teraz wszedzie. Zauwaz jeszcze, ze to raczej nasz rynek (w Polsce) dostosuja do tego w USA a nie na odwrot.
    Właśnie tak to wygląda, sam pracuję w sklepie ze sprzętem.
    Nawet jak towar jest uszkodzony to trafia do autoryzowanego serwisu, potem wraca do sklepu i jest sprzedawany jako nówka sztuka. Wbrew pozorom sprzętu uszkodzonego prosto z fabryki jest sporo. A dodatkowo sprzedawcy też lubią pobawić się i przetestować sprzęt - jeszcze pół biedy jak ktoś sprzęt lubi i go szanuje, a z tym bywa różnie.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Podejscie do klienta to aktualnie tutaj jest chyba duzo lepsze jak w pieknej krainie miedzy odra a bugiem.
    Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jest z tym roznie.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    No i właśnie Kuchatek stara Ci się to wytłumaczyć ;-)
    KuchateK jak zwykle flamuje. Tylko do tej pory myslalem, ze robi to tylko na dzwiek slowa "Nikon", ale jak widze, mylilem sie.

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów