Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 91

Wątek: Sigma - rozczarowanie...

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Nie chce aby to tak zabrzmiało. Sporo ludzi u nich kupowało i wszystko jest ok. Po prostu pech i dziadostwo wychodzace z fabryki Sigmy. W sumie jakby poszukać to pewnie takie wpadki zdarzają się wszyskim sprzedajacym wysyłkowo. Bo pewnie szkieł nikt nie ogląda przed wysłaniem .
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Czyli nie kupowac w NY, bo brud tam straszny panuje, i nie w www.fotoit.pl, bo dziadostwa przysylaja.

Oki, oki. Zanotowane.
    Jak zwykle u Ciebie przemyślana i poważna opinia :mgreen:
    Swoją 350 kupiłem w fotoit. Aparat nowy, czysty, na stykach i bagnecie brak śladów zakładania obiektywów. Działa jak na razie...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasz
    Jak zwykle u Ciebie przemyślana i poważna opinia :mgreen:
    Swoją 350 kupiłem w fotoit. Aparat nowy, czysty, na stykach i bagnecie brak śladów zakładania obiektywów. Działa jak na razie...
    Z tym fotoit to powazna i przemyslana. Majac wybor, wole nie kupowac tam, gdzie ktos dostal takie dziadostwo. Gdzie indziej tez nie mam gwarancji, ale majac do wyboru dwa sklepy, w tym jeden, gdzie wiem, ze taka sytuacja nastapila, nawet moze niereprezentatywna, wole wybrac ten drugi.

I nie ma znaczenia, ze ty dostales 350D w super stanie, tylko, ze ktos dostal sigme w innym stanie.

Uzależniony

Domyślnie

Wlasnie dowiedzialem sie ze jedzie juz do mnie nowy obiektyw. Jak sadze juz jutro okaze sie czy jednak w polskich sklepach trafiaja sie obiektywy wczesniej nie testowane przez "fachowcow".

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    Wlasnie dowiedzialem sie ze jedzie juz do mnie nowy obiektyw. Jak sadze juz jutro okaze sie czy jednak w polskich sklepach trafiaja sie obiektywy wczesniej nie testowane przez "fachowcow".
    nie chodzi o testowanie przez fachowocow: pomysl, bierzesz nowke z wystawy, krecisz ja troche, odkladasz, nie kupujesz. przychodzi nastepny klient - robi to samo. po kilku takich zabawach, tanie szkielka lapia syfy - i co, nowka czy juz nie nowka? brac czy nie brac? IMO syfki sa bez znaczenia - w rozsadnej ilosci- jesli kupujesz czysty, to sam je ,,zlapiesz'' po 1-2 dniach ( w tej klasie przetu)
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Ja dotarłem do domu i przetestowałem swój. Rysa kompletnie na zdjęciach nie widoczna. Ale jest i denerwuje bo w końcu nowe szkło kupione - może i jedno z tanszych ale dla mnie bynajmniej nie tanie.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Z tym fotoit to powazna i przemyslana. Majac wybor, wole nie kupowac tam, gdzie ktos dostal takie dziadostwo. Gdzie indziej tez nie mam gwarancji, ale majac do wyboru dwa sklepy, w tym jeden, gdzie wiem, ze taka sytuacja nastapila, nawet moze niereprezentatywna, wole wybrac ten drugi.

I nie ma znaczenia, ze ty dostales 350D w super stanie, tylko, ze ktos dostal sigme w innym stanie.
    Tylko że to że tego nie wiesz, nie nie jest żadną gwarancją że w tym drugim sklepie taka sytuacja nie nastąpila

Ja wiem że dobrą opinię łatwiej stracić niż wyrobić, ale nie przesadzajmy.

Trochę OT, przykład z innej dziedziny: taki Asus, uważany za jednego z bardziej markowych producentów płyt głównych do PC, też wypuszczał nieudane modele. A ich serwisowi zdaża sie 2 razy naprawiać tą samą płytę. Co wcale nie znaczy że Asus to syf

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi
    Ja dotarłem do domu i przetestowałem swój. Rysa kompletnie na zdjęciach nie widoczna. Ale jest i denerwuje bo w końcu nowe szkło kupione - może i jedno z tanszych ale dla mnie bynajmniej nie tanie.
    rysy w nowym nie powinno byc. reklamuj.
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Tylko że to że tego nie wiesz, nie nie jest żadną gwarancją że w tym drugim sklepie taka sytuacja nie nastąpila
    To jest oczywiste. Ale WIEM, ze w tym pierwszym sklepie NASTAPILA.

Co wcale nie znaczy że Asus to syf
    Asus to syf.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie będę polemizował z treścią ostatniego twierdzenia - nie to forum Ale jeśli chodzi o formę: ma to tyle sensu co stwierdzenie (canon/nikon/minolta/pentax*niepotrzebne skreślić) to syf. W wypadku firm mających szeroka ofertę produktów ogólna opinia jest na ogół... zbyt ogólna ;-)

A to że wiesz że nastąpiła... Ja zakładam że nie ma sklepu, który działając od jakiegoś tam czasu nie ma na koncie jakiejś wpadki - to po prostu jest niemożliwe. A to że nie wiesz o kontkretnych przypadkach, nic nie zmienia.

Miałoby to sens gdbyś wiedział że np sklep x ma relatywnie więcej wpadek niż sklep y.

Aha, nie biorę pieniędzy ani od fotoit ani od asusa za obronę na tym forum

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów