Wy tam macie inne klimaty... stad ten problem, syfuZamieszczone przez KuchateK
.
Wy tam macie inne klimaty... stad ten problem, syfuZamieszczone przez KuchateK
.
Pracuje w miejscu gdzie znaja pojecie filtrow HEPA (99.99% efektywnosci na czasteczkach 0.3 mikrona). Doskonale wiem jak wyglada naprawde "czysto" i ile roznego syfu lata wszedzie dookola.Zamieszczone przez Andee
Czemu?Zamieszczone przez Andee
Bez obrazy, naprawde. Kupiles tania gowniana sigme. Mialem identyczna pare miesiecy i doskonale wiem jak ona dziala. Wydajnosc ma nie ustepujaca dobrej gruszce do lewatywy... znaczy do matrycyZamieszczone przez Andee
Jak sobie kupisz uszczelniona elke za pare tysiecy i do niej szczelna jedynke to bedziemy rozmawiac o tym ze nie powinno byc w srodku syfu.
Podejscie do klienta to aktualnie tutaj jest chyba duzo lepsze jak w pieknej krainie miedzy odra a bugiem.Zamieszczone przez Andee
Tyle ze to nie chodzi o podejscie do klienta tylko o realne mozliwosci utrzymania w czystosci tego typu obiektywu. Ok... Rozumiem ryse (o ile to byla rysa)... Z nieba nie spadla i fabryka takich nie wypuszcza... Ale syf to akurat w tym norma.
...
Widzisz, norma to jest to co stanowi ogol a nie jednostka, wez na to poprawke... Ja nie kupilem go na ebay czy allegro nie z drugiej reki, wiec nie staraj sie postawic na swoim mimo wszystko bo i tak racji miec nie bedziesz.
Skoro podejscie jest inne (w Waszych "USACH")to po co przytaczasz "przypadek" z obiektywem o skazie na szkle kupionym w renomowanym sklepie, przy okazji pouczajac mnie w temacie feralnych, wadliwych obiektywow ktore jak nie do mnie to trafia do kogos innego... Logiki tu nie widze, temat koncze bo zszedl na psy.
P.S. A ten syf przy zakupie to moze i norma w 24-70 f/2.8L, ja wole sprawdzic czy to nie norma w 70-300 DG. Jak sprawdze to o tym napisze...
Ostatnio edytowane przez Andee ; 31-08-2005 o 23:23
Ta... Sprzedawca napewno go nie wyciagal z opakowania, nikt sie nim nie bawil, a do Ciebie przyjechal zafoliowany... Nastepny napewno tez taki przyjedzie i bedzie perfekt...
Nastepnym razem jednak zobacz czy nie ma syfu zanim zaczniesz krecic pierscieniami.
...
No i właśnie Kuchatek stara Ci się to wytłumaczyć ;-)Zamieszczone przez Andee
ale macie problemjeden drugiemu.....ehhhha czy byl uzywany lub testowany mogles prawdzic po stykach....czesto to widac....no ale co ja tam wiem
No... Chcesz ogol? Chcesz norme?
Sigm 24-70 mialem w sumie piec (cztery w domu na dluzej, piata z odciskiem to komedia), piecdziesiatke, trzy tele 70-300 (syf w sklepie znowu ewidentny), dwie 18-125, trzy elki (dwie wybierane w sklepie z paru, w sumie z piec), kitow, lamp i puszek nawet nie licze...
Jedynie ostatnia elka zakupiona wysylkowo w dellu wygladala jak nowka z fabryki (widac po folii, instrukcjach, pudelku, syfie na szklach i stykach). Cala reszta byla ewidentnie otwierana i macana wiele, wiele razy... I co? Renomowane sklepy, swiatowa renoma, super opinie... Ta...
Przewinelo sie troche sprzetu. Wiekszosc zreszta wrocila do sprzedawcy jako niespelniajaca wymagan i podobnie jak Twoj obiektyw napewno krazylo to dalej od klienta do klienta az znalazlo tego komu spasuje... No chyba ze to ewidentny zlom... Wtedy moze po 10-20 (kto wie ilu) chetnych moze sie zlituja i wysla to producentowi bo sie tego nie da sprzedac i ciagle odsylaja/zwracaja.
Takie sa realia... To nie jest wyjatek... Tak sie sprzedaje teraz wszedzie. Zauwaz jeszcze, ze to raczej nasz rynek (w Polsce) dostosuja do tego w USA a nie na odwrot.
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 31-08-2005 o 23:40
...
Właśnie tak to wygląda, sam pracuję w sklepie ze sprzętem.Zamieszczone przez KuchateK
Nawet jak towar jest uszkodzony to trafia do autoryzowanego serwisu, potem wraca do sklepu i jest sprzedawany jako nówka sztuka. Wbrew pozorom sprzętu uszkodzonego prosto z fabryki jest sporo. A dodatkowo sprzedawcy też lubią pobawić się i przetestować sprzęt - jeszcze pół biedy jak ktoś sprzęt lubi i go szanuje, a z tym bywa różnie.
Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jest z tym roznie.Zamieszczone przez KuchateK
KuchateK jak zwykle flamuje. Tylko do tej pory myslalem, ze robi to tylko na dzwiek slowa "Nikon", ale jak widze, mylilem sie.Zamieszczone przez mmsza