Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: problemy z 20D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grudziądz

Domyślnie

Witam wszystkich - problem podobny. Apartat ten sam tylko obiektyw Canon 28-200 USM. Praktycznie od 135,(200 szczególnie) aparat nie może sobie poradzić z ustawieniem ostrości. Pozostałe ogniskowe 28, 35,50,70 ok. Dzisiaj pisałem do Canona w W-wie. Mam nadzieję, że coś wymyślą bo sytuacja robi się patowa. A może ktoś miał do czynienia z tym obietywem? Czy miał podobne zjawisko ? pozdrawiam.

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witam
    Ja zauważyłem coś podobnego :
    50 mm 1.8 ostrzy jak żyleta żadnego odchylenia .
    28-105 USM podobnie
    70-200 L 4.0 przy ogniskowych powyżej 100 mydło i nieostre , przaktycznie bez względu na przysłonę

Gdzieś słyszałem ( czytałem ) na forum o podobnym problemie ( szukaj kalibracja 20D ) .Z tamtego wątku wynikało że każdy to ma a nikt tego nie chce . A poważnie to 70-200 4.0 nie najlepiej pracuje z naszą puszką ( podobno ma to związaek z wielkością matrycy )

Pozdrawiam
    20D , latarka i jakieś szkło

Bywalec Awatar RaV22
    Miasto
    Warszafka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PALOMBO
    Witam
    Gdzieś słyszałem ( czytałem ) na forum o podobnym problemie ( szukaj kalibracja 20D ) .Z tamtego wątku wynikało że każdy to ma a nikt tego nie chce . A poważnie to 70-200 4.0 nie najlepiej pracuje z naszą puszką ( podobno ma to związaek z wielkością matrycy )

Pozdrawiam
    Czy to jest problem tylko 20? Mam 10D i zamierzam właśnie wydać 2.5 kzł na 70-200 4L. Szkoda by mi było wywalić kasę na "mydło".

Jakie są koszy (w serwiesie) regulacji body i szkła (FF/BF)?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PALOMBO
    Z tamtego wątku wynikało że każdy to ma a nikt tego nie chce
    Dziwne... sporo szkiel mi sie przewinelo (wlasnych, pozyczonych, testowanych itp) a nie zauwazylem tego typu problemow.

A poważnie to 70-200 4.0 nie najlepiej pracuje z naszą puszką ( podobno ma to związaek z wielkością matrycy )
    Dziwne... a tak wielu zadowolonych uzytkownikow tego zestawu (20D+70-200 4L) na forum...

Mity panowie, mity.
    Wg mnie problem pojedynczych egzemplarzy i ew. szkiel.

Dopiero zaczyna Awatar Andrew
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RaV22
    Jakie są koszy (w serwiesie) regulacji body i szkła (FF/BF)?
    Dziś dzwoniłem do serwisu na Żytniej : regulacja obiektywu do body 60pln, body nie pytałem się.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dowiadywałem się w canonie i kompletna regulacja body z obiektywem 120 zł

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grudziądz

Domyślnie

Miałem bardzo podobny problem w swoim 20 D. W końcówce ZOOM-a 28-200 totalny brak ostrości. Ogniskowa 200 mydło a i 135 pozostawiała dużo do życzenia. Z pozostałymi innymi obiektywami ( 17-40, 18-55 ) nie było problemu z ostrością. Zaryzykowałem - wysłałem aparat ( przyznaję było mi nie łatwo podjąć taką decyzję ) i obiektyw na Żytnią. Po około tygodniu sprzęt wrócił do mnie CAŁY I SPRAWNY. Aparat nie był regulowany z uwagi na to iż z innymi obiektywami pracował ok, natomiast przeprowadzono regulację 28-200 ( chyba ponowna justacje obiektywu ). Z efektu jestem bardzo zadowolony. Nastapiła zdecydowana poprawa - obiektyw w chwili obecnej przy ogniskowej 200 również rysuje ostro. Plus dla serwisu na Żyniej ( ode mnie osobne podziękowania). Koszt usługi ( obiektyw z USA ) około 100 zł - przy wartości obiektywu 1800 zł.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów