tylko gdzie tam jest numeracja zdjęć?
tylko gdzie tam jest numeracja zdjęć?
C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8
Wystarczy 13 razy przerzucić "strony" galerii. 6 stron na zdjęć, zdjęcie 79 w kolejności
Jednej uniwersalnej metody tu nie widzę, plastytka (bokeh, winieta, go) z piątki i stałek, do tego obróbka w LR - być może z podciągnięciem czerni (blacks) czy coś podobnego...
No i przede wszystkim dobrze naświetlone zdjęcie
ok, znalazłemNa moje oko to fotka była doświetlana blendą z prawej strony. I możliwe że dodatkowo jeszcze czymś od tyłu. W kościele raczej takiego światła się nie uświadczy.
No chyba że bardzo dużo grzebana w PS, ale mi się nie wydaje.
C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8
LOL jaki wątek, a ja cały czas narzekam na swoją obróbkę![]()
![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
No skoro zdjęcia się podobają... Co mogę napisać, zdjęcie pani w kościele robione było w zastanym świetle, bez żadnych doświetleń, bez fajerwerków w PS... Generalnie poprawiłem się jeśli chodzi o jakość materiału, jaki robię na ślubie, kiedyś masa zdjęć była do odrzutu, a teraz czasami z ciężkim sercem muszę odrzucać foty, by ograniczyć materiał do 150 zdjęć.
Kwestia gustu, jedni wolą zdjęcia wyprane z kolorów, inni bardziej kolorowe. Uważam jednak, że nadal nie mam wypracowanego "swojego" stylu, zdjęcia są po prostu normalne.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Jesteś stanowczo za skromny. Ale obawiam sie że nie do końca szczery gdyż twoje fotki bardzo dawno trafiły u mnie do ulubionych właśnie ze względy na jakąś taką świetlistość i nie tylko...