Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 90

Wątek: Jak osiągnąć taką kolorystyke jak na zdjęciach Cichego?

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Kolorystyka kolorystyką, ale przecież też styl, uchwycony moment, sposób kadrowania, obróbki to wszystko tworzy efekt łał na zdjęciach cichego. Społeczeństwo nauczone że ma wszystko gotowe chciałoby znać receptę na dobre zdjęcia - najlepiej jeszcze za darmo. A weź tego rawa od Cichego i posiedź 2 dni na presetami i akcjami w PS. Tyle tego jest w necie, wsytarczy pościgać, pomieszać i pokombinować. Czasami mogą też wyjść rzeczy ciekawsze i nowe - tylko trochę wysiłku to włóżcie...
    Regulamin pkt 8

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta

Nie zauważyłeś jeszcze jak bardzo Cichy broni się przed odpowiedziami w tym temacie? Te skąmlanie zmusiło go do napisania 2-3 słów, późniejszy wycie do pokazania sampla, ale nie...trzeba nakarmić do syta. Typowe, bo polskie...
    Nie masz przypadkiem wrażenia że wypowiadasz się w CZYIMŚ imieniu !

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Nie masz przypadkiem wrażenia że wypowiadasz się w CZYIMŚ imieniu !
    Ja napewno takiego wrażenia nie mam. Nigdzie nie przedstawiłem się za inną osobę. A co? Wyrażać opinii nie można?

Coś już napisał

Domyślnie

Właściwie to najwięcej do powiedzenia mają Ci,którzy nie są pytani i do tematu wnoszą tylko osobiste żale o to, że " jak ja śmiałem zapytać Cichego" - przecież to taka profanacja zadać pytanie autorowi zdjęcia,jaką obróbkę zastosował.
    Widocznie tak młodzież dzisiaj chowana.

Cichy, daj jakiś klar:
    zdradzisz parę sztuczek,czy wolisz,żeby ludziska dali Ci spokój ?
    Naturalnie każda decyzja zostanie uszanowana.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Vengo, rusz troszkę głową, potem suwakami. Ja o obróbce dużego pojęcia nie mam, ale po 10min bez użycia warstw wyszło coś takiego.
    Kuba, jeśli nie zgadzasz się na grzebanie w Twoim zdjęciu to przepraszam i poleć modowi funkcję destrukcji posta.
    .

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vengo Zobacz posta
    Właściwie to najwięcej do powiedzenia mają Ci,którzy nie są pytani i do tematu wnoszą tylko osobiste żale o to, że " jak ja śmiałem zapytać Cichego" - przecież to taka profanacja zadać pytanie autorowi zdjęcia,jaką obróbkę zastosował.
    Widocznie tak młodzież dzisiaj chowana.

Cichy, daj jakiś klar:
    zdradzisz parę sztuczek,czy wolisz,żeby ludziska dali Ci spokój ?
    Naturalnie każda decyzja zostanie uszanowana.
    Rzeczywiście, możliwe że zostałem kiepsko wychowany. Nie ma to jednak nic do rzeczy. Więc nie wiem po co takie wrzutki personalne.

dr11 zaprezentował Ci jak czas spędzony na pisanie błagalnych postów mógłbyś sporzytkować na próby użycia tych kilku suwaków.
    Jakoś połowa Twoich wszystkich postów znajduje sie w tym temacie i dotyczy prośby o to, że Cichy powiedział coś więcej. Cichy czytać napewno potrafi i jakby chciał coś powiedzieć to powiedziałby odrazu nie czekając aż liczba próśb przekroczy zmienną n. Mógłbym się nie odzywać w tym temacie, ale to wymuszanie na siłe jest naprawdę żenujące. Czy w temacie MMM o Machinery też za każdym razem planujesz pytać o przedstawienie dokładnie algorytmów działania programu?

EOT. dr11 pokazał o co chodzi bez próśb i pyskówek.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Vengo, rusz troszkę głową, potem suwakami. Ja o obróbce dużego pojęcia nie mam, ale po 10min bez użycia warstw wyszło coś takiego.
    Kuba, jeśli nie zgadzasz się na grzebanie w Twoim zdjęciu to przepraszam i poleć modowi funkcję destrukcji posta.
    Luz, jak widzicie, żadna filozofia.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Luz, jak widzicie, żadna filozofia.
    Ha.. Tylko jeszcze trzeba mieć taki materiał wejściowy

Dzięki za przykłady. Odbudowałeś moją wiarę w fotografię jako używanie aparatu a nie komputera. Oczywiście obróbka świetna, ale "czyste" foty bronią się same w sobie. Mam małe wrażenie, że bym musiała sporo swoje poobrabiać, żeby mieć coś, co można by zacząć obrabiać
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Rzeczywiście, możliwe że zostałem kiepsko wychowany. Nie ma to jednak nic do rzeczy.
    Ma do rzeczy. Pisząc na forum spróbuj udawać dobrze wychowanego, a nie jeździsz po ludziach zasłaniając się "tylko wyrażam opinię" . Z góry dziękuję.

Awatar qwerdt
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Ha.. Tylko jeszcze trzeba mieć taki materiał wejściowy

Dzięki za przykłady. Odbudowałeś moją wiarę w fotografię jako używanie aparatu a nie komputera. Oczywiście obróbka świetna, ale "czyste" foty bronią się same w sobie. Mam małe wrażenie, że bym musiała sporo swoje poobrabiać, żeby mieć coś, co można by zacząć obrabiać
    To masz podobnie jak ja. Po zobaczeniu materiału wejściowego stwierdziłem że jednak musze myśleć o zmianie body, bo mój materiał wejściowy muszę poddać obróbce aby wyglądał tak jak Cihego wejściowy.
    No ale to tak jak allxages napisał z 350D nie ma co się dziwić.
    40D 17-50 50 1,8 55-200, Cullmann 34 AF-C Digital, Lampki i parasolki, S1IS , A60

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów