Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: 1ds a 1ds mark II

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    Niedawno dzwoniłem do serwisu Canona z pytaniem o ceny naprawy 1d mk II. (uzywane sa w cenie ok 4tys)
    Koszt wymiany migawki- 1200zł, koszt wymiany matrycy uwaga.. 6000zł
    Pan z serwisu szczerze stwierdził ze to sie kompletnie nieopłaca...
    No fakt, zamiast naprawiać trzeba kupować kolejne używane... a stare zostawić na części...

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    Jak jest z deesem jedynka nie wiem, ale to starszy model od 1d2 wiec pewnie gorzej... zwlaszcza ze slyszalem tez dywagacje ze na poczatku pierwsze deesy byly tak cholernie drogie ze niewiele sie ich sprzedało...
    Z tego co pamiętam, chodziły po tyle samo co kolejne wersje, czyli 8k USD w USA.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Napisałeś, że części nie ma. Później tłumaczyłeś to wielkimi cenami. A ceny takie są niezależnie od tego czy ten sprzęt jest w ciągłej produkcji czy już nieprodukowany.
    Pisanie o braku części było bezpodstawne.

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Napisałeś, że części nie ma. Później tłumaczyłeś to wielkimi cenami. A ceny takie są niezależnie od tego czy ten sprzęt jest w ciągłej produkcji czy już nieprodukowany.
    no to troche sie uspokoilem a pro po polityki canon z dostepnoscia czesci zamiennych.
    a jeszcze jedno pytanie czy w 1ds podobnie jak w 1ds mark II mozna szybko okreslic przebieg puszku na podstawie informacji zapisanych w pliku ??
    pozdrawiam
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Napisałeś, że części nie ma.
    Nieprawda, napisałem tylko że "ciężko bedzie dostać". Czytaj uważnie i nie dodawaj słów które nie padły.
    Czepiasz sie słówek. Jakie znaczenie ma czy np. serwis ma matryce do 1ds mkI czy nie, skoro jej koszt wynosi (mniej wiecej) 150% ceny używanego aparatu. Część może i jest dostepna ale de facto w razie zepsucia sie nie ma sensu jej kupowac.

samokrytyka??
    Ostatnio edytowane przez justanimage ; 17-08-2009 o 22:56
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Bywalec

Domyślnie

Dyskutowanie na ten temat nie ma sensu.

Wracając do tematu:
    sirgerwazy jeśli masz kase to na Twoim miejscu brałbym 1Ds MK II. Świetne body i AF który uzależnia - mam 1D classic i nie wyobrażam sobie powrotu do 40D czy 50D - w 5D jest różnica wielkości obrazka i to osobiscie mnie kusi jako jedyne.
    Jak już napisałem - jedynki są uzależniające a to coś znaczy.

Pozdrawiam

Zablokowany

Domyślnie

Zdecydowanie 1dsII - większy wydatek, ale body w pełni używalne i wciąż dające pod D. wielu innym. Moim zdaniem dużo lepsze od 5d, a w tyle zostawia je wyłącznie 1dsIII. 1DS1 to już jednak lekki antyk jest. Słabsza współpraca z lampą i prądożerność - to wady, które miał też 1d mk1.

BTW - najweselsze jest to, że koszt migawki do pierwszego 1d to tyle samo co do dwójek niestety.

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Zdecydowanie 1dsII - większy wydatek, ale body w pełni używalne i wciąż dające pod D. wielu innym. Moim zdaniem dużo lepsze od 5d, a w tyle zostawia je wyłącznie 1dsIII. 1DS1 to już jednak lekki antyk jest. Słabsza współpraca z lampą i prądożerność - to wady, które miał też 1d mk1.

BTW - najweselsze jest to, że koszt migawki do pierwszego 1d to tyle samo co do dwójek niestety.
    ja jednak chyba bede sklania sie do 1ds classik. przezytek bo przezytek ale dobra wspolpraca z lampa jest mi jak narazie zbedna ) bo jej nie uzywam chyba ze w studio ale to juz inna bajka do ktorej TTL nie jest do niczego potrzebny )
    natomiast placic prawie 3 razy tyle za mniejsza pradozernosc... no coz nie za bardzo mi sie usmiecha )
    pozdrawaim
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Zablokowany

Domyślnie

Jak ci padnie aku po 200 zdjęciach to zmienisz zdanie.

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Jak ci padnie aku po 200 zdjęciach to zmienisz zdanie.
    calkiem mozliwe )
    a wie ktos czy w 1ds mozna szybko spradzic przebieg migawki?? czy tylko serwis moze to stwierdzic ??
    pozdrawiam
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Zablokowany

Domyślnie

Can Count powinien dać radę w serii pierwszej jedynek. Jeśli nie to Photo Me.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów