Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: WIELKI test popularnych tele!!! eLki Canona 70-200 F4 i F2.8 vs SIGMA 70-200 2.8 II

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

WIELKIE testy popoularnych tele!!! eLki Canona 70-200 F4 i F2.8 IS i bez vs SIGMA 70-200 2.8 II i Tamron 70-200 2.8
    C70-200/4
    C70-200/4 IS
    C70-200/2.8
    S70-200/2.8
    T70-200/2.8

Nie wiem, do czego jest potrzebny twój test.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Jak pisałem wcześniej, testy testami. Moim zdaniem brakuje porównania konkretnych sampli (np. bardzo mało sampli z Sigmy 70-200). Zróbmy mały battle. Proponuje zamieszczać zdjęcia z różnych szkiełek w różnych sytuacjach (w przypadku reporterki, sportu dodatkowo full pogląd, żeby widzieć jaki crop - to chyba dosyć ważne). Z doświadczenia nie jednego fotografa z pewnością wynika, że często wykresy rozdzielczości są o kant d. rozbić i nijak się mają do późniejszego normalnego fotografowania. A przecież nie kupujemy obiektywu, żeby się cieszyć z wykresu, tylko zdjęć, które przez niego produkujemy.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tak jak przypuszczałem, nie będzie żadnego testu tylko nabijanie postów. Żenada...

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Tak jak przypuszczałem, nie będzie żadnego testu tylko nabijanie postów. Żenada...
    Może by rozkręcić zakłady:
    "Przy którym poście pojawią się te WIELKIE TESTY"
    Ja obstawiam że o ile w ogóle się pojawią (bo w chwili otwarcia wątku autor nie wiedział co będzie robił - jako że sam napisał że rezygnuje z testów FF/BF) to nie będzie to wcześniej jak przy 100 poście
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

No to przyspieszmy. #25!
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu

Domyślnie

Koledzy bez ironii chętnie każdy zobaczy jak wygląda obrazek np butelki, landszaft, ciekawą mdelką ze statywu robiony dla określonych nastaw aparatu (stałych), kolorki jak rozmywa się tło jaka jest ostrość itp, mnie to ciekawi i z chęcią pooglądam, tylko nie linijki, bateryjki i książki na półce. Ot taka ciekwaostka dająca jakiś pogląd przed zakupem w sieci lub na aukcjach. Może wyjdzie że różnic nie ma wtedy zrobimy tak jak z "dosią"

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

darecky
    wybacz ale jakoś nie mogę się powstrzymać od ironii gdy ktoś w tytule postu pisze "WIELKI test popularnych tele!!!" a potem że ma zamiar zrobić
    a do tego po kilku postach zmienia założenia.
    Lekko to żenujące
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Zablokowany
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    darecky
    wybacz ale jakoś nie mogę się powstrzymać od ironii gdy ktoś w tytule postu pisze "WIELKI test popularnych tele!!!" a potem że ma zamiar zrobić
    a do tego po kilku postach zmienia założenia.
    Lekko to żenujące
    hm...
    Powiem Wam moi drodzy...że nie spodziewałem się komentarzy typu..."żenada" "nabijanie postów"...nie wiem jaki sens ma posiadanie dużej liczby postów przy swoim nicku...co szacunek??renoma na forum?? Panie i Panowie...nie bądźmy śmieszni...

Być może faktycznie trochę się pospieszyłem z postem, mogłem najpierw zrobić zdjęcia, sample dopiero potem krzyczeć "Wielki tes...itd".

Zrobiłem już dużo zdjęć tymi szkłami, brakuje tylko fotek trzaśniętych 75-300IS bo musiałem go pożyczyć koledze...

Dzisiaj w nocy w miarę możliwości technicznych będę chciał zamieścić jak najwięcej sampli porównawczych ostrość z obiektywów...Jeżeli jednak nie dam rady, zamieszczę to jutro...jeżeli dojdzie do opóźnienia, PRZEPRASZAM...

Chciałbym również zaznaczyć, że NIE MA NAKAZU CZYTANIA TEKSTU I OGLĄDANIA ZDJĘĆ ZAMIESZCZONYCH W TYM POŚCIE...wiem, że nie jedna osoba będzie zainteresowana...

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Są w necie strony z przyzwoitymi testami obiektywów. Proponuję to zamknąć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Są w necie strony z przyzwoitymi testami obiektywów. Proponuję to zamknąć.
    taaa, zamkać cały dział, bo testow w całym necie jest dużo, po co więcej? a co tam! zamkąć to forum, przecież jest ich też dużo!
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów