WIELKIE testy popoularnych tele!!! eLki Canona 70-200 F4 i F2.8 IS i bez vs SIGMA 70-200 2.8 II i Tamron 70-200 2.8
C70-200/4
C70-200/4 IS
C70-200/2.8
S70-200/2.8
T70-200/2.8
Nie wiem, do czego jest potrzebny twój test.
WIELKIE testy popoularnych tele!!! eLki Canona 70-200 F4 i F2.8 IS i bez vs SIGMA 70-200 2.8 II i Tamron 70-200 2.8
C70-200/4
C70-200/4 IS
C70-200/2.8
S70-200/2.8
T70-200/2.8
Nie wiem, do czego jest potrzebny twój test.
Jak pisałem wcześniej, testy testami. Moim zdaniem brakuje porównania konkretnych sampli (np. bardzo mało sampli z Sigmy 70-200). Zróbmy mały battle. Proponuje zamieszczać zdjęcia z różnych szkiełek w różnych sytuacjach (w przypadku reporterki, sportu dodatkowo full pogląd, żeby widzieć jaki crop - to chyba dosyć ważne). Z doświadczenia nie jednego fotografa z pewnością wynika, że często wykresy rozdzielczości są o kant d. rozbić i nijak się mają do późniejszego normalnego fotografowania. A przecież nie kupujemy obiektywu, żeby się cieszyć z wykresu, tylko zdjęć, które przez niego produkujemy.
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
Tak jak przypuszczałem, nie będzie żadnego testu tylko nabijanie postów. Żenada...
Może by rozkręcić zakłady:
"Przy którym poście pojawią się te WIELKIE TESTY"
Ja obstawiam że o ile w ogóle się pojawią (bo w chwili otwarcia wątku autor nie wiedział co będzie robił - jako że sam napisał że rezygnuje z testów FF/BF) to nie będzie to wcześniej jak przy 100 poście
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
No to przyspieszmy. #25!
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Koledzy bez ironii chętnie każdy zobaczy jak wygląda obrazek np butelki, landszaft, ciekawą mdelką ze statywu robiony dla określonych nastaw aparatu (stałych), kolorki jak rozmywa się tło jaka jest ostrość itp, mnie to ciekawi i z chęcią pooglądam, tylko nie linijki, bateryjki i książki na półce. Ot taka ciekwaostka dająca jakiś pogląd przed zakupem w sieci lub na aukcjach. Może wyjdzie że różnic nie ma wtedy zrobimy tak jak z "dosią"![]()
darecky
wybacz ale jakoś nie mogę się powstrzymać od ironii gdy ktoś w tytule postu pisze "WIELKI test popularnych tele!!!" a potem że ma zamiar zrobić
a do tego po kilku postach zmienia założenia.
Lekko to żenujące
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
hm...
Powiem Wam moi drodzy...że nie spodziewałem się komentarzy typu..."żenada" "nabijanie postów"...nie wiem jaki sens ma posiadanie dużej liczby postów przy swoim nicku...co szacunek??renoma na forum?? Panie i Panowie...nie bądźmy śmieszni...
Być może faktycznie trochę się pospieszyłem z postem, mogłem najpierw zrobić zdjęcia, sample dopiero potem krzyczeć "Wielki tes...itd".
Zrobiłem już dużo zdjęć tymi szkłami, brakuje tylko fotek trzaśniętych 75-300IS bo musiałem go pożyczyć koledze...
Dzisiaj w nocy w miarę możliwości technicznych będę chciał zamieścić jak najwięcej sampli porównawczych ostrość z obiektywów...Jeżeli jednak nie dam rady, zamieszczę to jutro...jeżeli dojdzie do opóźnienia, PRZEPRASZAM...
Chciałbym również zaznaczyć, że NIE MA NAKAZU CZYTANIA TEKSTU I OGLĄDANIA ZDJĘĆ ZAMIESZCZONYCH W TYM POŚCIE...wiem, że nie jedna osoba będzie zainteresowana...
Są w necie strony z przyzwoitymi testami obiektywów. Proponuję to zamknąć.