Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Najlepszy wg Was obiektyw w podróży

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Z trzema: 28mm, 50mm i 85mm (miejsca zajmie to tyle co z takim 24-105)
    ...
    Akurat !!!
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

24-105 , potwierdzam.. w słonecznych krajach rzadko go zdejmowałem. Jeśli, to tylko kiedy zmieniałem go na 70-200. Te dwa polecam na wyjazd.

paswal
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    W Egipcie 24-105 w zupełności wystarczy nawet podczas objazdówki. Tele raczej nie będzie potrzebny. Macro też się nie przyda.
    Dzięki. Zaczynam swoje podróże po świecie ale czy w fotografii...? Obejrzałem Twoją galerię. Cudo.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Kup sobie kompakta a nie zawracaj glowy lustrzanka jak masz takie podejscie.
    Cala zabawa z lustrzankami to wlasnie dobieranie roznych obiektywow do sytuacji i warunkow a nie do miesiecznego wyjazdu.
    I takie podejście mi się podoba . U mnie zawsze jest tak, że na bylejaką wycieczkę zabieramy z żoną 2 plecaki - ja ze sprzętem, ona z resztą potrzebnego ekwipunku (nie jest nigdy zachwycona ). Nie ma zmiłuj, tylko na narty zabieram kieszonkowego lumixa.
    Jak chcesz z miesięcznego wyjazdu mieć pamiątkowe fotki a nie zdjęcia to nie potrzeba zabierać 5D, wystarczy byle pstrykacz. Jeżeli chcesz przywieźć coś z czego później można być dumnym, to trzeba zmienić podejście.

Jeżeli mimo wszystko tylko jedno szkło to zdecydowanie 24-105.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    I takie podejście mi się podoba
    Jeżeli mimo wszystko tylko jedno szkło to zdecydowanie 24-105.
    Wiesz - to nie jest tylko moje podejscie - to smutna krytyka czlowieka, ktory nawet nie raczyl napisac co zamierze focic
    Wszyscy sie rozpisuja, doradzaja, a nikt nie ma zielonego pojecia do czego ma mu sie przydac - tylko jajas kobieca intuicja

Bywalec

Domyślnie

Wszyscy sie rozpisuja, doradzaja, a nikt nie ma zielonego pojecia do czego ma mu sie przydac - tylko jajas kobieca intuicja
    Skoro autor nie wie jaki chce obiektyw i nie precyzuje, i jesli nie jest to wycieczka na safari, tzn ze wszystko po trochu, jak to na wycieczce: street, pejzaz, architektura. Pewnie jakby mial sprecyzowane to by nie pytal o uniwersalny zestaw.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jz7 Zobacz posta
    Skoro autor nie wie jaki chce obiektyw i nie precyzuje, i jesli nie jest to wycieczka na safari, tzn ze wszystko po trochu, jak to na wycieczce: street, pejzaz, architektura. Pewnie jakby mial sprecyzowane to by nie pytal o uniwersalny zestaw.
    To jak juz wczesniej napisalem, kompakta powinien kupic a nie "uniwersalnej lustrzanki" szukac.

mp79
    Guest

Domyślnie

zawsze można wziąć 50 1.8 II, w sumie mały, lekki i zawsze gdzieś się zmieści

Nie szukam uniwersalnej lustrzanki Tylko jak jedziesz na misiąc z samym plecakiem na road trip to nie chcesz drugiego takiego samego zestawu brać w sprzęcie fotograficznym. Gdym chciał mieć kompakta to bym kupił G10 i nie pytało zdanie.8)
    Poza tym pytam się jakie jest Wasze zdanie a nie szukam odpowiedzi jaka jest moja motywacja zabrania jednego uniwersalnego obiektywu i czy powinienem kupić kompakta czy lustrzankę
    Ostatnio edytowane przez mp79 ; 17-08-2009 o 09:54

mp79
    Guest

Domyślnie

Co do bagażu to max 10 kg podręcznego mogę mieć i to tylko jedną sztukę, więc aparat muszę wrzucić do plecaka, który będę miał w ręku - Rayanair ma takie zasady. W czarterach jest może tak jak mówicie. Dalej lecę innymi liniami i tam już tacy rygorystyczni nie są, ale do Lądka jakoś dolecieć ze sprzętem trzeba. Najchętniej zabrałbym ze 3 obiektywy, jednak czasami się nie da i stąd moje pytanie o uniwersalny obiektyw.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mp79 Zobacz posta
    Najchętniej zabrałbym ze 3 obiektywy, jednak czasami się nie da i stąd moje pytanie o uniwersalny obiektyw.
    No to odpowiedź dostałeś, 90% poleca 24-105. Z 5D to takie szkło do wszystkiego i do niczego i jak to mówią KIT do kitu.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów