Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Canon z Amazona ? Opłaca się ?

Domyślnie Canon z Amazona ? Opłaca się ?

Witam.

Mam możliwość sprowadzenia sprzętu z Ameryki, i się zastanawiam, czy jest on tej samej jakości, co w Polsce.

Myślałem nad obiektywem 24-70

http://www.amazon.com/Canon-24-70mm-...0288635&sr=1-6

Cena jest bardzo atrakcyjna, w przeliczeniu na Złotówki, wyjdzie około 3700 zł. ( w porównaniu do cen z allegro >5000zł )

Prosze o pomoc w decyzji. Czy jest sens go kupować ?

dziękuję i pozdrawiam, pAt.

mtwuff
    Guest

Domyślnie

Amazon nie wysyła tego poza USA, wiec musisz miec kogos kto to kupi w stanach i przesle do Polski. Jeżeli prześlą Ci to jako nowe w pudełku i z papierami, to na 100% urzad celny doliczy 22%, wiec musisz przekalkulowac, bo gwarancja nie bedzie wazna w PL. Jakość powinna byc OK.

Domyślnie

właśnie chodzi o to, że kolega będzie transportem, bo przyjezdza na pewien czas do Polski. Dlatego interesuje mnie jakość produktów z tego sklepu

Pozdrawiam, pAt.

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Ja w ten sposób kupiłem 85 f/1,8, 28 f/1,8 i 70-200 f/4, do tego jeszcze flesz sigmy. Z żadnym nie mam problemów. Kupowałem w Adoramie i jak dotąd się nie zawiodłem. Jak do tego doliczyć cęnę 1$=około 2 pln jaka wtedy była, to już wogóle miód malina.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Domyślnie

dziękuję bardzo za pomoc 8)

Coś już napisał

Domyślnie

Jezeli juz masz kupowac w USA proponuje kupowanie w sklepie B&H w Nowym Jorku.
    Najbardziej profesjonalny sklep w USa i jeden z najbardziej znanych na swiecie.

http://www.bhphotovideo.com/c/produc...ephoto_EF.html

Cena jest prawie taka sama, wysylaja za darmo i jezeli twoj kolega nie mieszka w stanie Nowy Jork to nie placi podatku.
    Trzeba sprawdzic czy Amazon sciaga podatki stanowe czy nie, wydaje mi sie ze tak.
    Wszystkie swoje obiektywy kupuje wlasnie w tym sklepie i nigdy nie mialem problemu z jakoscia czy wymiana na inny ( w twoim przypadku wymiana na inny chyba nie wchodzi w gre)
    Obiektyw do ktorego podales link NIE JEST sprzedawany przez Amazon tylko przez sklep wspolpracujacy z Amazon AllAbout Electronics, wiec nie masz co liczyc na gwarancje Amazon w tym wypadku.
    Zauwazylem jednak ze jest tam jeden link do obiektywu sprzedawanego przez Amazon, jezeli bedziesz tam kupowal to koniecznie z AMAZON a nie z wspolpracujacych sklepow, masz duzo wieksza mozliwosc negocjacji jezeli obiektyw nie bedzie ci sie podobal ( sprawe bedzie musial zalatwiac kolega w USA)

sztajmes
    Ostatnio edytowane przez sztajmes ; 16-08-2009 o 17:28

Domyślnie

Wielki dzięki za odpowiedź, już wiem w takim razie co zrobię :-D

Pozdrawiam, pAt.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztajmes Zobacz posta
    Obiektyw do ktorego podales link NIE JEST sprzedawany przez Amazon tylko przez sklep wspolpracujacy z Amazon AllAbout Electronics, wiec nie masz co liczyc na gwarancje Amazon w tym wypadku.
    17th street photo - bardzo dobry sklep - kolega kupował 100-400 jak w B&H, Amazonie i Adoramie nie mieli. Najmniejszych problemów.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    17th street photo - bardzo dobry sklep - kolega kupował 100-400 jak w B&H, Amazonie i Adoramie nie mieli. Najmniejszych problemów.
    To moj trzeci ulubiony sklep w Nowym Jorku
    Moim drugim sklepem jest Adorama.
    W stosunku do B&H i Adoramy 17 street photo jest malutkim sklepikiem i czasami mam watpliwosci czy beda mieli wybor.

sztajmes
    Ostatnio edytowane przez sztajmes ; 16-08-2009 o 18:25

Domyślnie

W miare zbliżania się decyzji kupna, zaczynam mieć wątpliwości, czy jest to dobry wybór. Obecnie używam 40d z 17-85 is, i nie jestem do konca przekonany, czy zobaczę dużą różnicę. Nie nastawiam się na robienie zdjęć w trudnych warunkach pogodowych, więc nie wiem czy jakość wykonania serii L jest tak ważna.

Obietywu chcę używać do wszystkiego od portretów do architektury

Najbardziej w 24-70 podoba mi się szybkość AF i f/2.8.

Pozdrawiam, pAt.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów