przyjemne
pokaz wiecej
R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D
"Zrzut z karty" to to nie jest ;-)
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Bardzo przyjemne, szczególnie pierwsze.
Uważaj na A/H1N1.
Canon EOS 450D + 18-55 IS
Dla mnie zbyt kontrastowe, a niebo zbyt filtrowe. Kreta ma inne kolory, ale miło popatrzeć bo to piekna wyspa.
Pozdrowienia, swnw.
Odwiedzilem Twoj watek, bo zapadly mi Twoje fajne zdjecia z Irlandii (z tego co pamietam).
Lecz tu mnie niestety zaskoczyles ale negatywnie. Jakos te zdjecia jakby takie... banalne i zupelnie nie pasuja mi do zeszlych.
Ni to fajne kadry, ni to ciekawe kolory... ale zrzucam to na fakt, ze jeszcze pewnie w szoku wakacyjnym jestes tam bedac :-)
Ale to moje zdanieCzekam na inne
![]()
Ostro i kontrastowo jak to w południowym słońcu, ale to prawda - Kreta jest piękna - za wyjątkiem tzw. riwier turystycznych i znanych powszechnie zabytków.
Jeśli jeszcze nie byłeś to polecam szczególnie górskie wioski i małe portowe miasteczka jak Agios Nikolaos albo Rethimnon - oczywiście dojazd i zwiedzanie na własną rękę, przepęd zdecydowanie odpada. Z obowiązkowych (jak dla mnie) miejsc do zobaczenia to Elafonisi z różowymi piaskami oraz Falasarna i półwysep powyżej* (zach. wybrzeże, dojazd autem dostarcza mocnych wrażeń).
Rozumiem, że to rozgrzewka i jakieś asy z rękawa niebawem wrzucisz?
Miłych wakacji i pięknych fotek!
EDIT: *) o właśnie, borkomar przypomniał mi nazwę - Balos - warto się przedzierać off-road!
Jeśli masz możliwość to koniecznie musisz zobaczyć Balos - rejs z portu Kissamos o ile dobrze pamiętam(okolice Chanii) - błekitna laguna dostarcza niesamowitych wrażeń - jedno z piękniejszych miejsc jakie widziałem.
Trochę zazdroszczę wyjazdu![]()
5D + L
dzieki za wskazowki. z kolorami walcze bo w koncu zaczalem pracowac w srodowisku skalibrowanymWiec moze to u was lekko inaczej wyglada jak u mnie. Wlasnie jestem w Agios Nicolaos a w nastepnym tygodniu przenosimy sie na zachod i wiekszosc wymienionych przez was miejsc sprobojemy zobaczyc
Dzieki raz jeszcze.
3.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User