Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: [banan82] Kreta

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

trudno jest wyczuc kiedy jest to "cos" w krajobrazie. Czasami juz na miejscowce patrzysz w wizjer na zrobione zdjecie i wiesz ze jest super. Na Santorini mielismy kilka godzin w najgorszej porze dnia bo okolo 14-16 gdzie slonce masakruje wszystko - za ostre. Mysle ze trzeba spedzic tam dobry tydzien zeby szukac dobrych kadrow. Byl tam taki nawal turystow ze trzba bylo doslownie walczyc o miejscowki no i kazdy robil zdjecia no bo jak to bez zdjec

Zawsze walcze o mocne kadry ale bedac np na plazy, prucz zrobienia paru fotek, trzeba tez pamietac zeby sie wykapac i troche polezec/odpoczac itp Momentami nie ma czasu zeby łazic jak opetany w poszukiwaniu najlepszego miejsca na zdjecia bo wtedy mozna zapomniec ze sie jest na wakacjach No ale niekiedy sie trafi wlasnie taki kadr, takie swiatlo i takie miejsce ktore ma cos. Ale mysle ze w wiekszosci przypadkow to naprawde szczescie w tym pomaga a nie warsztat fotograficzny Zwlaszcza w przypadku krajobrazow gdzie nie ma modelek i modeli - jest tylko potrzebna spora dawka cierpliwosci.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cóż mogępowiedzieć...taki urok wakacyjnych fotek Też tak mam.

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    trudno jest wyczuc kiedy jest to "cos" w krajobrazie. Czasami juz na miejscowce patrzysz w wizjer na zrobione zdjecie i wiesz ze jest super. Na Santorini mielismy kilka godzin w najgorszej porze dnia bo okolo 14-16 gdzie slonce masakruje wszystko - za ostre. Mysle ze trzeba spedzic tam dobry tydzien zeby szukac dobrych kadrow. Byl tam taki nawal turystow ze trzba bylo doslownie walczyc o miejscowki no i kazdy robil zdjecia no bo jak to bez zdjec

Zawsze walcze o mocne kadry ale bedac np na plazy, prucz zrobienia paru fotek, trzeba tez pamietac zeby sie wykapac i troche polezec/odpoczac itp Momentami nie ma czasu zeby łazic jak opetany w poszukiwaniu najlepszego miejsca na zdjecia bo wtedy mozna zapomniec ze sie jest na wakacjach No ale niekiedy sie trafi wlasnie taki kadr, takie swiatlo i takie miejsce ktore ma cos. Ale mysle ze w wiekszosci przypadkow to naprawde szczescie w tym pomaga a nie warsztat fotograficzny Zwlaszcza w przypadku krajobrazow gdzie nie ma modelek i modeli - jest tylko potrzebna spora dawka cierpliwosci.
    Święte słowa, miałem dokładnie to samo w Chorwacji i w Dubrovniku, mimo że byłem tam 4-ry razy to za każdym razem jest cieżej znaleść "ten" kadr. W te wakacje znalazłem 3-4 z alchemią (jak to mówią) wszystkie w klimacie Twojej 10-tki.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Miasto
    Scotland

Domyślnie

troyan - ja mysle tak - albo sie jedzie na wakacje albo robic zdjecia
    Chociaz....sa wyjatki bo niektorym naprawde sie to udaje, nie wierzę jednak ze nie kosztem wakacji
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Coś już napisał Awatar yanovitz

Domyślnie

troyan - ja mysle tak - albo sie jedzie na wakacje albo robic zdjecia
    Chociaz....sa wyjatki bo niektorym naprawde sie to udaje, nie wierzę jednak ze nie kosztem wakacji
    To sie tak przekornie zapytam: Ile szkielek zabrales na te wakacje?

Miasto
    Scotland

Domyślnie

zabralem zoomy do krajobrazow i dwie stalki do portretowania z racji tego ze nie mam unierwsalnego szkla. Ilosc wzietego sprzetu to nie problem, problemem byloby gdyby sie okazalo ze potrzebujesz czegos a tego nie wziales.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna Awatar fabio87

Domyślnie

ladne zdjecia
    najlepsze wydaja mi sie 11,10,3 reszta tez swietne
    10. wydaje mi sie nieco przepalona na bialych ale chyba to zludzenie
    pozdrawiam

Coś już napisał Awatar yanovitz

Domyślnie

zabralem zoomy do krajobrazow i dwie stalki do portretowania z racji tego ze nie mam unierwsalnego szkla. Ilosc wzietego sprzetu to nie problem, problemem byloby gdyby sie okazalo ze potrzebujesz czegos a tego nie wziales.
    Dlatego najlepiej wziac wszystko.... dla pewnosci ;-)

Zarty zartami... zdjecia super, mimo iz jak sam mowiles ciezko to pogodzic z wakacjami.

Pozdrawiam

Miasto
    Scotland

Domyślnie

dzieki wszystkim za opinie

Co do sprzetu to lepiej wszystkiego nie brac bo jak ukradną to ukradną wszystko a nie tylko czesc

W miare postepow w obrabianiu dorzuce wiecej zdjęć
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Miasto
    Scotland

Domyślnie

12. Santorini Oia.

13. Gramvousa, wrak w zatoce.

14. Rethymnon widoczny z Platanas o zachodzie słońca.

15. UWAGA - zdjęcie robione przez moją żonę (ukryty talent ) Widok na zatokę Mirabello o zachodzie słońca.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów