Witam szanownych forumowiczów...
Zastanawiam się nad kupnem tytułowego obiektywu - będę go używał amatorsko.
Zastanawiam się po jakim czasie użytkowania amatorskiego/liczbie strzelonych fotek przeciętnie pada w nim stabilizacja...?
Pozdrawiam!
Witam szanownych forumowiczów...
Zastanawiam się nad kupnem tytułowego obiektywu - będę go używał amatorsko.
Zastanawiam się po jakim czasie użytkowania amatorskiego/liczbie strzelonych fotek przeciętnie pada w nim stabilizacja...?
Pozdrawiam!
to kto pierwszy padl, (po sesji na pewno bez wzgledu na werdykt) ... a tak na powaznie, to w KRA na Czapskich, to juz maja "ISy" do 17-55 na pólce, nawet extra zamawiac nie trzeba, taki kurna popytJak mozna taki scheis sprzdawac, po trzech latach znowu Canon upomni się o swoje, bo tyle trwala moja zabawa z tym "zacnym szklem pod APCS"... co za gniot za kupe kasy.
the silence is deafening
Bo to jest trochę przegięcie z jakością wykonania tego obiektywu przy aktualnej jego cenie. Ja rozumiem, że kit za 300 zł może paść po dwóch latach, ale obiektyw, który kosztuje 10 razy więcej powinien być znacznie trwalszy. Natomiast do jakości optyki 17-55/2.8 nie można się przyczepić.
rafi_szymon, nie przesadzaj, wszystko może się zepsuć, co nie znaczy, że zaraz Ci to się przytrafi. Szkło jest warte każdego grosza. Super ostry i z świetnym światłem - takie L 24-70 dla APSC, ze stabilizacją w gratisie. Mógłby być bardziej szczelny, ale w razie czego można go wyczyścić samemu odkręcając 3 śrubki.. pryszcz.
Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka