Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: Znośny obiektyw, pomóżcie ;)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

ok, poczytałem na optyczne.pl, autofocus po komentarzach widać, że w ciemniejszych warunkach nie daje rady, oraz w 14% przypadków nie trafia w obiekt tylko ostrzy za. Wiem co to jest wolny AF bo namęczyłem się z moim poprzednim zoomem, więc raczej sigma odpada. W Sigmie jedynie światło mnie kusi. Raczej wybiorę coś z Canona, kupię chyba używanego 17-40 4L, (wiem ciemniejszy), a potem dozbieram na coś jaśniejszego
    Co mówicie?
    40D+300D + 18-55 IS + 70-200 mm f/4 L + inne graty

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja od siebie powiem żebyś nie traktował testów/opinii na optycznych jak prawdy objawionej

Myślę że nie ma sensu porównywać Sigmy 17-70 do 17-40L - to są szkła do czego innego, z zupełnie różnej półki.

Jeśli chcesz szybki AF to z 17-40 będziesz zadowolony, jest bardzo szybki nawet jak na USM. Ponadto jest to obiektyw dedykowany do pełnej klatki, więc gdybyś kiedyś zmieniał puszkę na takową to obiektyw Ci zostanie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

Ukasz opinie na optyczne i testy tym bardziej traktuję jako wskazówkę, bo pstrykanie tablic jakoś mnie nie przekonuje i najlepiej zabrać szkło jak wiadomo w plener i tam dopiero wyjdzie czy to jest to czego szukamy czy raczej nie.
    17-40L jest na razie wyborem, głównie jak wiadomo ze względów finansowych, no chyba, że trafi się coś jaśniejszego z Canona w bardzo dobrej cenie.
    40D+300D + 18-55 IS + 70-200 mm f/4 L + inne graty

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów