mam canona 30D. chce sie przesiasc na cos lepszego, ale nie wiem na co.
nie chce wydac wiecej nic 3.500 zl za body, nie wiem czemu ale jakos zdjec z 30D srdnio mnie zadowala.
co myslicie o 500D ? czy to jest dobra alternatywa na zmiane z 30D?
mam canona 30D. chce sie przesiasc na cos lepszego, ale nie wiem na co.
nie chce wydac wiecej nic 3.500 zl za body, nie wiem czemu ale jakos zdjec z 30D srdnio mnie zadowala.
co myslicie o 500D ? czy to jest dobra alternatywa na zmiane z 30D?
najwazniejsze to miec pasje....
Gdy przesiądziesz się teraz na jakąś bardziej amatorską puszkę, to prawie na pewno będziesz nie zadowolony. Wszystko tam jest mniejsze, bardziej poukrywane w menu itd. Może lepiej będzie, gdy zainwestujesz w lepszy obiektyw? 30D nie jest złą puszką![]()
Mój sprzętCanon eos 40D + Canon 50 1.8 + na dniach Canon 24-105 f4 + Lowepro stealh reporter d 400 AW
500d to kiepska alternatywa dla 30d, chyba że chcesz kręcić filmy:-P
50d już ma sens, 5d byłoby jeszcze lepsze, ale za 3500pln chyba kupić się nie da:wink:
co do obiektywu to chyba nie jest tak zle bo mam sigme 18-50 ex dc macro2.8 i do tego canona 70-200 f4 l usm, ale poprostu przy wiekszych zblizeniach ciezko jest byc zadowolonym z jakosci obrazu, tym bardziej ze niedawno bawilem sie alfa 700 co prawda tam jest matryca 12 mega...
najwazniejsze to miec pasje....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
..........
Ostatnio edytowane przez slawek_b2b ; 19-08-2009 o 19:15
Jak masz za dużo $$ to bierz w ciemno 50D. Ale jeśli nie to zmiana nie ma chyba wiekszego sensu. Poczekaj i dozbieraj do 5. 30D to fajna pucha!