Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60

Wątek: Ceny Canona w Media Markt...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jz7 Zobacz posta
    Druga sprawa, ceny w sklepach da sie negocjowac i nie ma co sie krepowac tylko zawsze naciagac na rabaty...
    Ale nie w takich jak wymieniany MM/Saturn. Nie wiem jak sobie wyobrażasz takie "negocjacje cenowe" i z kim chciałbyś je przeprowadzić, bo chyba nie z kasjerem.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Ale nie w takich jak wymieniany MM/Saturn. Nie wiem jak sobie wyobrażasz takie "negocjacje cenowe" i z kim chciałbyś je przeprowadzić, bo chyba nie z kasjerem.
    Kierownik działu. Wklepuje w system nową cenę. Taką płacisz przy kasie. Kupiłem tak w MM Sherpę i databank.
    .

Bywalec

Domyślnie

Wystarczy mieć trochę chęci/charyzmy/uporu/wiedzy (odpowiednie zakreślić) i można jakiś rabat wywalczyć.
    bo oni mają tam jakieś sobie tylko znane filozofie sprzedaży, jedne rzeczy pchną w dobrej cenie o innych nie chcą nawet gadać, pewnie zależy jak długo zalega na półach w jakich pieniądzach nabyli i jakie są przykazy z góry
    pozdrawiam
    Tomek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekde Zobacz posta
    bo oni mają tam jakieś sobie tylko znane filozofie sprzedaży, jedne rzeczy pchną w dobrej cenie o innych nie chcą nawet gadać, pewnie zależy jak długo zalega na półach w jakich pieniądzach nabyli i jakie są przykazy z góry
    Dokładnie. Łatwiej się dogadać o:
    1) ostatnią sztukę
    2) coś z wystawy (np. monitor, gość nawet mi pokazał menu serwisowe, ile wyświecił - niestety marża była mała więc upust też, więc nici z kupna)
    3) towar z jakimś drapnięciem, nie mającym wpływu na funkcjonowanie (tu można dużo zyskać)
    4) towar niechodliwy
    5) towar objęty jakąś ich kampanią (to trzeba wyczuć, jaki polecają).

I nie walić: "Chcę zniżkę". Zagadać, że to ostatnia sztuka/drapnięcie/długo leży... Czy można coś zrobić z ceną... Dyplomacja
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 14-08-2009 o 18:48
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Dokładnie. Łatwiej się dogadać o:
    1) ostatnią sztukę
    2) coś z wystawy (np. monitor, gość nawet mi pokazał menu serwisowe, ile wyświecił - niestety marża była mała więc upust też, więc nici z kupna)
    3) towar z jakimś drapnięciem, nie mającym wpływu na funkcjonowanie (tu można dużo zyskać)
    4) towar niechodliwy
    5) towar objęty jakąś ich kampanią (to trzeba wyczuć, jaki polecają).

I nie walić: "Chcę zniżkę". Zagadać, że to ostatnia sztuka/drapnięcie/długo leży... Czy można coś zrobić z ceną... Dyplomacja
    Dokładnie,z 4 lata temu kupowałem skaner w MM,chciałem coś lepszego z przystawką do slajdów i negatywów.Znalazłem Canona za 1100zł,stwierdziłem że warto zaryzykować i zapytałem się o jakiś rabat,po kilku minutach wrócił koleś z tego stoiska i powiedział że spuści 200zł bo to ostatnia sztuka i leży tam już pół roku.Więc nie zaszkodzi zapytać z zawszę trochę forsy w kieszeni zostanie.:-D
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Uprawnienia umieszczania postów