Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: [Max13] Andaluzja - na szlaku "white villages"

Mieszany widok

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

Po pierwsze - dzięki za opinie i porady.
    janowitz i punky - dzięki za zauważenie tego "rytmu dachów".
    Haamtaro i paatryk - niestety, tez widze te wypłowiałośc która po cżęsci wynika z pory dnia - większośc zdjęć w słoncu w pionie. Nie podciągałem ich specjalnie mocno w PS. Alle ta bladośc po części wynika z tego, że te miejsca ... takie są. Króluje w nich biel i beże, często przyprószone piskiem w powietrzu znad Afryki.

Oto dwa inne - zrobione bardziej wieczorem i bardziej nasycone. Czy lepsze....?

7

8

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

Jeszcze kilka zdjęć - mam nadzieję oddających atmosferę tych małych miasteczek, w większości zamieszkałych przez starszych ludzi, miasteczek pozbawionych właściwie turystów (którzy wolą raczej plaże Costa del Sol).

Pozdrawiam

9

10

11

12

13
    Ostatnio edytowane przez Max13 ; 16-08-2009 o 20:09

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

tylko 1) fajne (choc jakby ciut przeostrzone), reszta taka sobie - lepiej chyba robic wieczorem takie nie? 2) blada 3) wyglada jak mocno skropowane - kiepska jakosc, jakby nieostre, 4) i 5) bym jednak zrobil w lepszym swietle. pozdrawiam
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Fajnie pokazany klimat architektoniczny regionu! - charakterystyczny "chaos" zabudowy porządkowany miejscowo krótkimi szeregami dachów.
    Najbardziej podoba mi się #6 - wąska uliczka z domami w skale, zwłaszcza solidny "nad-okap"! - może udało Ci się ustrzelić jakieś nocne ujęcie?
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Coś już napisał Awatar Hamtaro
    Miasto
    Szczecin|Poznań

Domyślnie

tylko 1 wg mnie w miare, chociaz tez wydaje sie bardzo przypadkowa. akurat przyfarcilo ci ze swiatlem i kolory wyszly ladne. od dolu kadru wlaza galezie i droga wychodzi nie wiadomo skad. wystarczy troche wykadrowac rosliny albo je wysteplowac ladnie i bedzie calkiem ladne zdjecie.
    reszta znacznie slabsza, zdjecia jakby wyprane z kolorow i ogolny balagan w kadrach.
    C40d+C17-55/2.8IS+C50/1.8+T80-200/2.8+S8/3.5...

www.vibrakiller.deviantart.com

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Ronda :-).
    Piękne miejsce . A ten kanion wyjątkowo malowniczy szkoda, że na zdjęciu go nie widać

Pozdrawiam

nalik
    Guest

Domyślnie

Fajne, tylko czasami mam wrażenie że jakieś płaskie. Robiłeś te zdjęcia blisko południa??
    Rano i wieczorem, kiedy słońce rzuca duży cień fotografując z boku można ciekawy efekt uzyskać, wszytko wydaje się wtedy bardziej twój przestrzenne, a przynajmniej ja mam takie wrażenie.

Można też było pokombinować z polarkiem, pozmieniał by troszkę kontrasty, była by szansa, że dachówki nabrały by innego odcienia, żywszego

Początki nałogu

Domyślnie

Zdjęcia ładne ale dla mnie anonimowe. Gdybyś nie napisał, że to Adaluzja to nie zgadł bym mimo, że byłem tam dwa miesiące temu.
    2 tu bym mocno podejrzewał, że to biała wioska , trochę kontrastu i będzie wyglądać lepiej.

swnw.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów