Jutro ma przyjść :-) 2800 PLN, kupiony 2 tygodnie temu, chłopak ponoć pilnie potrzebuje kasy. Teraz pytanko. Co i jak mogę sprawdzić na Poczcie (przesyłka Pocztexem) by nie mieć kłopotów ??
Jutro ma przyjść :-) 2800 PLN, kupiony 2 tygodnie temu, chłopak ponoć pilnie potrzebuje kasy. Teraz pytanko. Co i jak mogę sprawdzić na Poczcie (przesyłka Pocztexem) by nie mieć kłopotów ??
Pozdrawiam
Marek
poczekać na kuriera - sam do ciebie przyjdzie. Aż jestem ciekaw czy wszystko ztym aparatem okaże się w porzadku (obym tylko nic nie wykrakał).
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Chyba widziałęm tę ofertę na allegro. Ciekawe .. Z tego co pamiętam - polska dystrybucja..
O obiektywach wiem prawie wszystko
zgadza się - polska. Chłopak rozpoczął licytacje od 2500.. Na zdjęciach wszystko było w komplecie, nawet paragon zakupu. Zacznę od sprawdzenia gwarancji, numerów seryjnych w papierach. W Instrukcji jest chyba spis zawartości pudełka. Aku jest ponoć częściowo naładowane, kolega ma mi pożyczyć CF. Włoże krążki do napedu i zobaczę czy odpala się instalator oprogramowania, strzelę parę zdjęć ..
Pytanko czy obiektywy w kicie mają wybite numery seryjne ??
Na co jeszcze musze zwrócić uwagę ??
Pozdrawiam
Marek
SiZamieszczone przez MarekC
powinny mieć
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
Szczerze mówiąc to na pełne sprawdzenie to trzeba paru dni chyba... Nie da sie tak ot usiąść i sprawdzić wszystko w 5 min. Zawsze coś można pominąć, o czymś zapomnieć, niezauważyć. Fakt-naważniejsze żeby była gwarancja ważna i dowód zakupu.
Ja np. po jakimś czasie zauważyłem że obiektyw miał malutką ryskę po obwodzie od wewnątrz. Po naprawie (wymienili mi szkło) okazało się, że AF nie w pełni funkcjonował w obiektywie. Więc myslę, naprawdę ciężko sprawdzić w takim stopniu, żeby było wszystko idealnie.
Zobaczysz w praktyce. Miejmy nadzieję że sprzedawca jest uczciwy.
Moja galeria: - CLICK !!
Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)
też mam taką nadzieję ..
Pozdrawiam
Marek
dotarł, cały sprawny, kompletny. Numery body i obiektywu zgadzają się z tymi na pudełku. Jest paragon, tylko gwarancja nieypelniona. Honorują paragon z taką gwarancją na Żytniej, czy musi być podbita i wypełniona ??
Pozdrawiam
Marek
a tak wogole to gwarancja na aparat czy na drukarke CanonaZamieszczone przez MarekC
?
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
plzzzz... nie rób ze mnie .........
TYP URZĄDZENIA APARAT
MODEL EOS350D
coś więcej chcesz wiedzieć ???
Pozdrawiam
Marek