Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 76

Wątek: Czekać czy kupować?

Coś już napisał

Domyślnie

Tylko też nie czytałeś tematu .
    Co do tego że działa ludzie nie mają wątpliwości - co rusz ktoś wrzuca tablice testowe z zdjęciami w skrajnych pozycjach i rzeczywiście różnica jest. Problemem jest to że np korygując nasze szkło na np -10, po tygodniu trzeba przestawić na -5, potem na -2 a potem znowu na -10.
    Po prostu działa sobie to jak chce. Nie piszę z własnego doświadczenia, tylko z doświadczenia innych którzy tą funkcję przetestowali podczas pracy a nie tylko na kartce
    7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

IGI, ale ja nigdy nie ruszałem nastawy -10 (bo na taką musiałem skorygować C50). Mam tak od grudnia. A działa nie jak chce tylko tak jak ja chcę.

Aha - i piszę z własnego doświadczenia :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maksymilian Zobacz posta
    - Bracketing rozszerzony z -+/2ev do -+/4ev
    Taki sam bracketing -+/4ev jest i w 40D jak i pewnie w kazdym innym Canonie, 50D nic nowego tu nie wnosi - poza przejrzyście zwizualizowaniem na lcd połączenia kompensacji ekspozycji z bracketingiem. Nadal w bracketingu można zrobić tylko 3 ekspozycje i nadal w jednej sekwencji nie zrobisz -4,0,+4 ev

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Mocno zbaczamy od tematu
    Ja doradzam - kupować. Nie daj się wpuścić w ślepą uliczkę czekania na nowość.
    popieram...a dlaczego? pytanie: masz teraz czym robic zdjęcia? jesli masz to nie ma sprawy, czekaj nawet na 70d a jeśli nie?to czy nie szkoda tego fajnego czasu? jest jeszcze jasno,ciepło, i chce sie zdjecia robic zaraz bedzie jesień,zima...
    przeciez minie troche czasu nim opanujesz obsługę nowego sprzetu, a pewnie jeszcze trzeba będzie kupic nowy obiektyw
    czy będą znaczne obniżki? kto to wie??
    nx100

Coś już napisał Awatar Virtuoz
    Miasto
    Gryfino

Domyślnie

Ejmi, moja oferta sprzedaży cytowana w tym wątku ( 50D+grip=3600zł ) już nie aktualna. Sprzedałem. Jeśli mam coś doradzić, to z 40D na 50D przesiadka moim zdaniem w tej chwili nie opłacalna. Co innego jeśli to pierwszy zakup.
    Ceny teraz wariują, i nawet jak 60-tka wejdzie to myślę że ostro nie spadną. A nie wiadomo ile owa 60-tka będzie kosztować, no i co będzie sobą oferować. Może po prostu różnica między premierową 60-tką a już nie premierową 5-tką MkII będzie tak znikoma, że wystarczy nieco dozbierać pln i pójść na całość???
    Konkluzja - ja bym czekał...
    1Dx + eLki, zoomy, stałki, lampki i gadżety

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Virtuoz Zobacz posta
    Konkluzja - ja bym czekał...
    A zapytam - jak długo???
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Coś już napisał

Domyślnie

Jesli ktos planuje teraz kupić 50d a na dniach ma wejsc 60d to poczekalbym te kilka dni, moze 50-tka bedzie tansza...
    Dwa miesiace temu kiedy zdecydowalem sie na zmiane systemu kupilem 40d nie czekając na nic... obiektywy były juz w kosmicznych cenach więc dokupiłem dwie eLki ale uzywane i nie załuje. Na gieldzie jest sporo ofert i zawsze mozna cos wybrac.

Ejmi
    Guest

Domyślnie

Fotografować mam czym. Obiektywy jakies tam też są. A czekanie mnie wnerwia Nadmiar zlotówek czy walut... heh, pieniązki sa okrągłe i mają to do siebie, że kulgają się w odwrotna strone, nie do mnie, ale ode mnie.
    ale.. zdroworozsądkowo patrząc, wole odrobinę poczekać i kupić C50D.

Otwartą kwestią pozostaje.. jak długo :/

pozdr.

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MusicMan Zobacz posta
    Jesli ktos planuje teraz kupić 50d a na dniach ma wejsc 60d to poczekalbym te kilka dni, moze 50-tka bedzie tansza...
    Naprawę nie wiem skąd macie takie informacje. Kilka dni? To chyba jakaś zgryźliwa przenośnia co do wprowadzania na rynek nowości przez Canona...? Planuję zmianę korpusu dopiero w styczniu, myślę że tej premiery się doczekam.
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    Naprawę nie wiem skąd macie takie informacje. Kilka dni? To chyba jakaś zgryźliwa przenośnia co do wprowadzania na rynek nowości przez Canona...? Planuję zmianę korpusu dopiero w styczniu, myślę że tej premiery się doczekam.
    W sieci piszą ze 19 sierpnia maja wyjsc nowosci, korpusy i obiektywy... a czy tak bedzie to sie okaze.

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów