Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 76

Wątek: Czekać czy kupować?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ejmi Zobacz posta
    Otwartą kwestią pozostaje.. jak długo :/
    Niezły onanistyczny wątek, gratuluję odważnego przyznania się, że chcesz a nie musisz coś kupić!

Do tematu: w ogóle nie piszesz co fotografujesz.
    Ja bym czekał, ale tylko do momentu sierpniowej premiery Canona by zobaczyć czy nie ukaże się 2000D (ma to być 450D ze zmienioną nalepką).
    500D jest sprzedawany za $725 więc śmiało można przypuszczać, że 2000D musi kosztować około $500 (12 MPx, LiveView, jeden krzyżak f/2.8, hi-rez 3" ekran).

1. Po anonsie 2000D kupować tanio 450D mocno zbijając z ceny (arg. nowy, lepszy 2000D)
    2. Po anonsie 60D kupować 40D
    3. Po anonsie 60D kupować 50D (szczególnie jeśli chcesz używać szkieł Sigma, Tamron, itd.)
    4. Po anonsie 60D kupować nowe 60D; imho bez sensu, jeśli puszka nie będzie mieć nowego ettl-III i wbudowanego bezprzewodowego wyzwalacza lamp, nowego AF, sensora w technologii dającej większą (od 50D) dynamikę i przynajmniej o 1 EV mniejszych szumów.

Możesz też teraz kupić 500D i cieszyć się jak ja z super przydatnych funkcji typu hi-rez LCD w połączeniu z LiveView.

Pamiętaj tylko, że jeśli chcesz używać przysłon f/1.2-f/4 za dnia modele 40/50/60D mogą ci pomóc, mają migawki 1/8000 s podczas gdy modele 450/500D mają tylko 1/4000 s.
    Dla przykładu: w słońcu, 85L przykręcony z f/1.2 do f/2.8, na iso1oo dawał czas 1/8000 s.
    Jeszcze jedno: zazwyczaj od premiery aparatu consumer/prosumer do jego sprzedaży mija jeden miesiąc.

Szczerze życzę aparatu, który sprawi, że będziesz szczęśliwa.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    Naprawę nie wiem skąd macie takie informacje. Kilka dni?
    bo niektórzy się ekscytują tym:
    http://www.optyczne.pl/2114-nowo%C5%..._tygodnia.html

tyle że jak sami autorzy piszą - praktycznie nic nie wiadomo
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony

Domyślnie

(...) maja wyjsc (...)
    "ponoć mają zostać ogłoszone" ... taki drobiazg

Ja sam też jednak bym zaczekał, tym bardziej, że Ejmi ma ponoć narazie czym fotografować, a IMHO bez względu na zmiany kursów walut itp. z cenami sprzętu gorzej (niż teraz) już raczej nie będzie

P.S.
    Zaraz po tej rewelacji odnośnie 19.08, pojawiły się plotki, że nowości na polu DSLR dopiero we wrześniu Zatem jeszcze tylko kilka dni, a osoby o mocniejszych nerwach, ewentualnie, "byle do października" No, chyba, że ktoś ma naprawdę mocne te nerwy...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Tego typu njiusy tam ukazują się z dużym opóźnieniem, w dodatku drukują wszystko nawet CR1 a ja, akustyk i Kolekcjoner (pozdrawiam kolegów redaktorów ) dbamy o to by tu, na C-B, w "plotkach" nie wspominać o CR1 tylko o 2 ewentualnie 3, ale o tych to Canon sam wspomina

tyle że jak sami autorzy piszą - praktycznie nic nie wiadomo
    Autorami nie są optyczne instrumenty one tylko wrzucają wszystko do jednego wora i podpisują baby's R us.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 13-08-2009 o 09:49
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej3k Zobacz posta
    IGI, ale ja nigdy nie ruszałem nastawy -10 (bo na taką musiałem skorygować C50). Mam tak od grudnia. A działa nie jak chce tylko tak jak ja chcę.

Aha - i piszę z własnego doświadczenia :-)
    Tylko poczytaj temat, o ktorym mowie. Jestes jednym z nie wielu zadowolonych z poprawnosci dzialania tej opcji.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja planuje za rok zmienić korpus. Obecnie mam 350d (i niestety nie zarabiam na swoje utrzymanie). Z racji, że za rok spodziewam sie większego przypływu kasy, to planuje zakupić 50d. Myślicie, że jeśli wyjdzie 60d (choćby w październiku tego roku), to jest sens kupować 50d, czy lepiej kupić 60d (zakup planuje w sierpniu 2010, więc myślę, że cena spadnie do dosyć rozsądnego pułapu).

Póki co, jestem spokojny, ale zawsze jakaś rada się przyda ;D
    Pozdrawiam niezdecydowanych

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Fumar daj spokój z martwieniem się co będzie za rok bo:
    1. może wygrasz w totka
    2. za rok może być już 70D a 60D może być już przeszłością
    3. canona wykupi nikon
    4. euro spadnie do 2 zł i wtedy będziesz mógł za te pieniądze kupić któryś z jednocyfrowych canonów
    5. euro będzie kosztowało 9 zł i wtedy przypływ gotówki nie wystarczy ci nawet na 800 d
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

hahaha. Dobrze mówisz ;D

Zablokowany

Domyślnie

Fumar daj spokój z martwieniem się co będzie za rok bo:
    1. może wygrasz w totka
    2. za rok może być już 70D a 60D może być już przeszłością
    3. canona wykupi nikon
    4. euro spadnie do 2 zł i wtedy będziesz mógł za te pieniądze kupić któryś z jednocyfrowych canonów
    5. euro będzie kosztowało 9 zł i wtedy przypływ gotówki nie wystarczy ci nawet na 800 d
    Ej - to ja wygram w totka....

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fumar Zobacz posta
    Myślicie, że jeśli wyjdzie 60d (choćby w październiku tego roku), to jest sens kupować 50d, czy lepiej kupić 60d (zakup planuje w sierpniu 2010, więc myślę, że cena spadnie do dosyć rozsądnego pułapu).
    Myślimy, że najlepiej kupić model starszy trochę po premierze następcy. Z reguły nie ma między nimi dramatycznych różnic, a nie płacimy frycowego za nowość.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów