Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 76

Wątek: Czekać czy kupować?

Ejmi
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi
    Jesteś pewna, że właśnie 50d? Rzeczywiście aż tak dużo lepsze (bo droższe sporo) od tańszego i całkiem niezłego 40d?
    Szczerze... naczytałam sie sporo o obu aparatach, wiem że są porównywalne w jakości, szybkości, że prawie podobne efekty mozna uzyskac 40 jak i 50.
    Himi, podsycasz we mnie ten głosik rozsądku, ktory mówi o 40D, ale jednocześnie upartość i zadziorność podjudza na 50D. Róznica w cenie.. bagatela.. ech.. około 1k.

Ręce opadają. Muszę się przespac z ta myślą. I znów niezdecydowanie.
    Pytanie co przeważy.. rozsądek czy sponton.

dziekuję Himi, że mnie nieco ostudziłeś.

pozdr.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ejmi Zobacz posta
    Szczerze... naczytałam sie sporo o obu aparatach, wiem że są porównywalne w jakości, szybkości, że prawie podobne efekty mozna uzyskac 40 jak i 50.
    Himi, podsycasz we mnie ten głosik rozsądku, ktory mówi o 40D, ale jednocześnie upartość i zadziorność podjudza na 50D. Róznica w cenie.. bagatela.. ech.. około 1k.
    Jedyne co 50D ma istotnie lepszego to wyświetlacz LCD. Cała reszta nie różni się znacząco od 40D - miałem dwa 40D i za jednego popsutego kupiłem 50D - trochę żałuję...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Osobiście stoję przed takim samym "problemem" i czekam na pojawienie się jakiś konkretów dot. premiery i ceny 60D.

Jeżeli będzie dużo większa niż obecne ~4000zł za 50tkę to kupię 50D napewno lub nawet 40D (bo jakieś nowe body napewno się znajdzie jeszcze) - jeżeli chodzi o to czy 40D czy 50D to wyłącznie dlatego, że ma większą matrycę i jest nowszy - troche to kaprys za 1000zł, ale jakościowo, faktycznie różnicy duzej nie widziałem na porównaniach.

Pamięta ktoś jak wyglądały np. ceny 50D jak wchodziła po 40D jak wyglądała wtedy cena 40D i zastępującego ją 50tka?
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na przełomie roku, czyli po okresie zawyżonych cen związanych z nowością, za 50d w fotojokerze płaciłem 3250 z kartą 4 GB. 40d kosztowało ok. 2600-2700, nie pamietam dokładnie ale różnica cen była zdecydowanie na niekorzyść 40d.
    Z tym, że między tymi modelami było 2 lata różnicy a między 50 i 60 będzie rok.
    Analogii między układem cen nie ryzykowałbym oceniać. Ceny aparatów obecnie są zupełnie nieracjonalne (w zasadzie chodzi mi o różnice cen między modelami amatorskimi w przedziale xxxxd-xd).
    Ostatnio edytowane przez andrzej3k ; 11-08-2009 o 22:35

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak dla mnie bierz 40d (bo różnica w cenie znaczna, a różnica w jakości nie usprawiedliwiająca tego tysiaka), albo używane 5d.
    Ew. czekaj na newsy o 60d.
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Poczekaj do premiery 60D i kup....... ...... ....... 40D :-D Roznicy w jakosci pewnie nie zauwazysz pomiedzy 50D a 40D, a cena 40D powinna byc juz wtedy naprawde mila

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Jedyne co 50D ma istotnie lepszego to wyświetlacz LCD. Cała reszta nie różni się znacząco od 40D -
    zapomniałeś o wielkości matrycy, nowym procesorze, lepszym AF i dla mnie dość ważne - ostrzeniem w LV.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    zapomniałeś o wielkości matrycy, nowym procesorze, lepszym AF i dla mnie dość ważne - ostrzeniem w LV.
    Większa w sensie mpix matryca to akurat (dla mnie wada) - większe i bardziej szumiące pliki...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany

Domyślnie

Rozmawiałem n/t 50d z Richie'm. Miał 40d przeskoczył na 50-tkę (oba w przerwie między 5d. Odradzał zakup 50-tki podobnie jak Krzychu chwaląc wyższość LCD. Iso z tego co mówił jest porównywalne - mówię o użytecznym. Oczywiście pozostaje sprawa gwarancji etc. Tutaj 50-tka ma przewagę nad poprzednikiem, bo jest nowa. Tysiąc to nie fortuna więc wielkiego dramatu decyzyjnego pewnie nie ma. Wspominałaś o gripie. 40d z gripem kupisz jednak wciąż poniżej ceny ,,gołej'' 50-tki. Najlepiej umów się z jakimś człowiekiem z forum w twojego miasta (albo dwoma) który ma obie puszki. Na spokojnie porównaj, zrzuć kartę do kompa i zdecyduj.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Jedyne co 50D ma istotnie lepszego to wyświetlacz LCD. Cała reszta nie różni się znacząco od 40D - miałem dwa 40D i za jednego popsutego kupiłem 50D - trochę żałuję...
    Pamiętaj jeszcze o regulacji

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów