Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 76

Wątek: Czekać czy kupować?

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Trzeba jeszcze pamiętać, że nawet gdy dolar/euro ostro potanieje, to ceny od razu nie spadną. O ile przy podwyżce, ludzie szybko wykupują ostatki towaru po starej niskiej cenie o tyle przy obniżce, ten towar co jest teraz na pólkach też będzie musiał znaleźć nabywcę po aktualnej wyższej cenie. Dopiero następne dostawy będą tańsze - więc proces może się wyciągnąć w czasie (bo kto kupi obiektyw za 3000 wiedząc, że niedługo będzie za 2000, a sprzedający nie zamówi nowych póki nie sprzeda starych).
    Może pomyśl o używce, jak radzili koledzy wyżej? Wtedy nawet przy obniżce cen niewiele stracisz.
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Chłopaki dobrze prawią.... Ja też czekałem bowiem nie miałem ciśnienia na kupno bo miałem czym robić fotki ,zdecydowałem się po 4miesiacach i zapłaciłem o 3 stówy więcej pomimo tego że była już 50tka .W obecnej chwili sprzęt jest jeszcze droższy.
    Masz kasę to nie zastanawiaj się , nie będziesz żałował tych chwil które uwiecznisz już teraz
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Domyślnie

A ja bym jednak poczekał do momentu ogłoszenia przez Canona co też ten nowy Canon 60D miałby mieć i wówczas podjął decyzję. Te kilka dni chyba wytrzymasz ?

Ejmi
    Guest

Domyślnie

Aż tydzień?!
    U mnie jest jakoś tak, że jak podejmę decyzję to spontanicznie, zadłużając się lecę kupować. Najlepiej dla mnie by było, mieć nowe body na sobotę, a jeszcze lepiej na czwartek
    Ale jeśli tydzień miałby coś zmienić w cenach... lub w superhiper propozycji Canona dla 60D, no cóż... bym okazała się blondynką (nie obrazając blondynek, brunetek, rudych i szatynek)

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ejmi Zobacz posta
    Aż tydzień?!
    U mnie jest jakoś tak, że jak podejmę decyzję to spontanicznie, zadłużając się lecę kupować. Najlepiej dla mnie by było, mieć nowe body na sobotę, a jeszcze lepiej na czwartek
    Ale jeśli tydzień miałby coś zmienić w cenach... lub w superhiper propozycji Canona dla 60D, no cóż... bym okazała się blondynką (nie obrazając blondynek, brunetek, rudych i szatynek)
    Mówisz jak moja zona - spontanicznie się zadłuża - to mi sie podoba.
    A z tym body z forum za 3100 nie doszłaś do porozumienia?

Ejmi
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303
    A z tym body z forum za 3100 nie doszłaś do porozumienia?
    W piatek sie okaże, czy osoba która zarezerwowała nabędzie czy nie. Jestem druga w kolejce (chyba). Jej, jak ja nie lubię być druga

Ostateczność.. to pewnie będzie ta cala spontaniczność, i bieg do fotodżołkera. Ale po cichu liczę jeszcze na sala... (naiwności ludzka? )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ejmi Zobacz posta
    Aż tydzień?!
    Pisałaś, że musu nie ma więc... lepiej poczekać te kilka dni aby podjąć decyzję wiedząc już z czego ew. się rezygnuje lub na co warto jeszcze czekać. 60D jeśli faktycznie zostanie ogłoszone tego 19 czy 25 sierpnia to i tak w sprzedaży będzie pewnie najszybciej pod koniec września ale przez ten czas wartość 50'ki może mocno spaść jeśli następca okaże się przełomowym modelem (w co akurat wątpię ale kto wie...).

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Kursy poki co sie dosc sporo wachaja, po sporych spadkach przyszly moze troche mniejsze, ale jednak wzrosty. Przy takiej sytuacji nie spodziewalbym sie raczej szybko obnizki. W miesiac czasu kazdy sprzedawca bedzie tlumaczyl, ze stara dostawa.

Prognozy sa raczej spadkowe, ale tak naprawde nikt tego nie przewidzi i chociazby jakies spadki byly jak to mowia do konca roku to dodaj jeszcze do tego z 2-3 miesiace, kiedy odniesie to jakikolwiek realny skutek na rynku.

W Twoim przypadku wez tez pod uwage to co mowil, ktorys przedmowca, ze 60D tuz tuz, a to realnie powinno wplynac na spadek ceny 50-tki.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na marginesie, radzę Ci sprawdzić dokładnie kwestię gwarancji. Nawet duże sieci (Fotoj..., Vobi...) często mają sprzęt pochodzący z dziwnych dystrybucji. Nie ma karty gwarancyjnej, a gwarancja egzekwowana jest przez zwrot do sklepu a nie do serwisu Canona. W praktyce oznacza to, że wszelkie sprawy związane z ew. regulacją bedziesz mieć utrudnione, nie wspominając o tym, że podczas wojaży po Europie nikt Ci tego nie naprawi...

Ejmi
    Guest

Domyślnie

No tak, jestem niecierpliwa. Za bardzo pewnie. Ale, realny spadek wartości... ile może wynieść?
    Wiem, wiem że to jak wróżenie z fusów, ale wiadomo, każda zaoszczędzona (hipotetycznie) złotówka na body przejdzie niejako automatycznie na grip, pojemniejsze karty albo.. nowa sukienkę

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów