kasiu Canon A570 IS to swietny aprat. mam starszy, a60 - dopoki mi nie przestał działac to nawet lokalne konkursy foto mozna bylo wygrywac, gdzie inni mieli lustrzanki analogowe, albo inne hybrydy (to jeszcze nie byly czasy tanich cyfrowych luster).

Powiedz czy brakuje Ci w nim zoomu? czy wystarcza.
Czy uwazasz ze na impreze, albo na wycieczke bedziesz chciala brać lustro z obiektywem i dźwigać je ze sobą?

Chcesz nowy aparat czy uzywany moze byc?
Powiem Ci ze ładne kolory to kwestia obróbki, ew obiektywów za cenę większą niż Ty byś pewnie chciała na komplekt wydać.

zdjecia przyrody to kwiat i mrówka w makro, czy orzeł na skale?

Powiem szczerze - wymagania co do sprzetu, które podałaś wymagałyby kilku róznych obiektywów, bo podałaś niestety zestaw, który rzadko kiedy idzie w parze ze sobą. Swietny AF, duzy zakres, stabilizacja, makro jak m isie wydaje i dobre kolory.

W miare Twoje potrzeby pokryłaby sigma 18-200 OS/Tamron 18-270 + canon 1000d/500d. Ale na pewno nie wszystkie..

tylko nie wiem czy przy takiej cenie i ograniczonych mozliwosciach nie lepiej kupic mniejszy i tanszy canon g10, ktory niewiele jakosciowo bedzie odstawal ale zmiesci sie do kazdej torebki