Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Jaką lustrzankę doradzicie?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kkasiaa79 Zobacz posta
    Może napiszę, czego oczekuję od nowego aparatu. Mówię na podstawie swoich doświadczeń z Canon A570 IS.

W trybie auto zdjęcia ok, chociaż i tak nigdy mi się kolory nie podobały. Wolałabym aby kolory były "żywsze".

Gorzej z trybem zdjęć robionych w pomieszczeniu jak i w trybie nocnym. Przy tych za każdym jednym razem zdjęcia wychodziły zamazane chociaż się naprawde uważało aby nie ruszac rękami. Ale chyba nie tędy droga zeby za każdym razem przy robieniu fotki opierać je na czymś i stawać na głowie aby nie drgnęły. Więc może jest aparat który lepiej się sprawdza w takich sytuacjach?
    Kup porzadna lampe zewnetrzna i statyw.

Miał 4 mpixele co było do bani bo wiele nie przybliżył. A dodatkowe cyfrowe czy jak się to nazywa przyblizenie 16x nic nie dawało, bo wtedy już kompletnie kicha wychodziła.

Zależałoby mi na dużych zbliżeniach. Nie zawsze stoi się blisko czegoś co chce się zfotografować. Aby robił duże zbliżenia ale oczywiście żeby foty przy tym nie traciły na jakości.
    Google mowia, ze ma 7.1M i to wystarczy do robienia dosc duzych odbitek, do duzych "zblizen" potrzebny jest teleobiektyw, np: 70-300 lub dluzszy, do "zoomu cyfrowgo" dobry jest program graficzny.

Aparat potrzebny:
    - do robienia zdjęć w pomieszczeniach (np przy zwiedzaniu zabytków, w domu)
    - do robienia zdjęć np na urlopie, w górach, aby wyłapywał piękne widoki i oddawał jakością to co widzą oczy
    - do robienia zdjęć przyrody w dużym przybliżeniu - w tym temacie chciałabym dopiero zacząć swoją przygodę
    - do robienia zdjęć osób w ruchu - aby ruch człowieka nie wychodził jako zamazana postać na zdjęciu
    - do sfotografowania np jakiegoś tekstu itp
    Nie obejdzie sie bez kilku obiektywow.
    CANON EOS 40D z dodatkami

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymekgd Zobacz posta
    Nie obejdzie sie bez kilku obiektywow.
    I tu się z tobą nie zgodzę.

IMHO początkującemu polecam spacerzoom 18-2xx.
    Jest i szeroko, i daleko, i makro da się zrobić, i są wersję ze stabilizacją.
    No i przede wszystkim jest niedrogo i uniwersalnie,
    można się rozwijać i uczyć, i sprawdzić czy to wystarcza lub czego mi tu brak...

Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
    Lustrzanka jest ważna w jakiś 30%, natomiast najważniejsze to obiektyw wysokiej klasy.
    Nie każdy potrzebuje szkieł z najwyższej półki,
    ja mam Sigmę 18-200 DC OS i jestem zadowolony z jakości fotek.
    Mi wystarcza...

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 11-08-2009 o 14:01
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uprawnienia umieszczania postów