Witam,
chciałabym kupić lustrzankę Canona. Jaki model wybrać? Na co zwracać uwagę? To ma być aparat dla początkujacego fotografa ale żeby robił porządne wyraźne foty. Prosiłabym o jakieś porady.
Witam,
chciałabym kupić lustrzankę Canona. Jaki model wybrać? Na co zwracać uwagę? To ma być aparat dla początkujacego fotografa ale żeby robił porządne wyraźne foty. Prosiłabym o jakieś porady.
To zależy od kwoty jaką przeznaczyłaś na ten zakup.
pozdrawiam
Lustrzanka jest ważna w jakiś 30%, natomiast najważniejsze to obiektyw wysokiej klasy.
zależy ile chcesz przeznaczyć. Polecam uzywane 400d (tanio), 450/500d(może nowe, filmy są, ale niewileki postęp w stosunku do 400d), 40d (~2000) ale to pudło do wielu zastosowań.
Napewno nie 300d oraz 1000d
myślałam że tak do 2 tys zł, o ile w ogóle zmieszczę się w tej kwocie gdyż nie za bardzo się ornetuję w cenach. Więc może jaki aparat i jaki obiektyw w takiej cenie?
Po pierwsze takich tematów sporo było. Vitez szykuje pasa...
Po drugie zakup zależy od budżetu.
Po trzecie nie tylko aparat ważny, ale też szkła.
No i po czwarte, ale b.ważne - to przede wszystkim od Ciebie zależy czy "foty będą porządne, wyraźne". To fotograf robi zdjęcia! Aparat to tylko maszyna...
Pozdrawiam, namawiam na początku do zakupu 40D lub 50D + kit.
1Dx + eLki, zoomy, stałki, lampki i gadżety
Używany C400D, C450D, z kitem, a przy dużym szczęścu możesz wyrwać C40D http://allegro.pl/28190_canon.html?i...m%5B814%5D=all
Ostatnio edytowane przez zbyszekjan ; 10-08-2009 o 12:01
pozdrawiam
Ja miałem kupić 500D lub 20D i wybrałem 500tke ;] Co prawda body jest troszke mniejsze (można powiedzieć damskie) ale funkcjonalnie jest kozak i jestem w pełni zadowolony ^^
POLECAM :P