Pokaż wyniki od 1 do 10 z 139

Wątek: Który windows, żeby uniknąć problemów?

Widok wątkowy

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Dziś stawiam nowy system (na SSD), w boju sprawdzę Wasze wcześniejsze spostrzeżenia i uwagi. Gdybym się z tydzień nie odzywał, to niech wpadnie jakaś dobra dusza i mi to porządnie podłączy ??:
    Telefon do mnie masz

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Znacie jakiś bezbolesny sposób na przejście z xp na win7?
    Jak mam wszystko od nowa instalować to mnie to przeraża. Musiałbym chyba urlop wziąć. Istnieje coś takiego jak upgrade? Zresztą wolałbym postawić czysty system.
    Też tak myślałem, bo używam sporo programów, gier itp.
    Okazało się że całość - od włożenia płytki z Win7 po skonfigurowanie ostatniego programu zajmuje mi ok 12 godzin max. Potem ew 2-3 dni doszlifowywania jeśli się o czymś zapomniało. Nie takie straszne, tym bardziej że wykonujesz to dość rzadko a naprawdę warto.
    Jak sie zorientowałem że to nie takie straszne to zdarzało mi się reinstalację nawet i co miesiąc robić by kolejne buildy testować.

Robię to mniej więcej tak:
    - po pierwsze od dawien dawna dyski mam podzielone na nie za dużą partycję systemową (+programy, gry gdzie indziej bo dużo zajmują) i partycje z danymi
    - backup Ghostem partycji systemowej
    - sprawdzenie konfiguracji programów - które z nich da się skopiować i potem nadpisać i backupowanie osobno, ręcznie kopiując pliki/foldery konfiguracyjne tych programów (np: Photoshop, Firefox, GG, folder użytkownika w którym gry programy często wpakowują swoje ustawienia)
    - sporządzenie listy używanych programów - na bazie zawartości pulpitu, menu start i folderu Program Files
    - ściągnięcie do specjalnego, osobno stworzonego folderu wraz z podfolderami (sterowniki, patche, programy itp) wszelkich najnowszych sterowników, wersji programów, updejtów itp
    - upewnienie się że mam pod ręką płytki i numery seryjne wszystkich programów z listy używanych
    - kupno zgrzewki piwa
    - have fun!
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 29-10-2009 o 16:55

Uprawnienia umieszczania postów