Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 139

Wątek: Który windows, żeby uniknąć problemów?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Na 7 CS4 w wersji 32 ma problemy z wyświetlaniem nałożonych filtrów.
    Nie pomaga zmiana sterowników karty graficznej ani wyłączenie wspomagania GPU. Najnowsze sterowniki NVidii też stwarzają jakieś konflikty w systemie (zwiechy blue screen).
    Ja używam tych: http://tweakforce.com/modules.php?name=Downloads
    'Xtreme-G 190.56 win7 x64'

Zero problemów z grami, bluescreenami, CS4 czy to 64 czy 32.
    Niektóre sterowniki NVidii rzeczywiście bywały takie sobie.
    Przed zmianą sterowników radzę użyć tego (Driver Sweeper) : http://tweakforce.com/modules.php?na...=getit&lid=186 w trybie Awaryjnym, by na pewno wyczyścić stare sterowniki.

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    nie kazdy zarabia jak w warszawie a 400pln to 30% pierwszego lepszego korpusu olka czy sonego
    Ale proszę - bez podjazdowych wojenek lokalizacyjnych. 400zł w odniesieniu do kosztów całego komputera (nie licząc marketowych najtańszych shitów) to niewiele, niezależnie kto i gdzie pracuje i ile zarabia. Zawsze można do marca 2010 używać wersji RC i w tym czasie nazbierać te 400zł. Toż to cena niewiele odbiegająca od dobrych filtrów, 50tki 1.8 czy 8GB porządnego ramu DDR2.
    No chyba że chcesz namawiać do nielegalnego używania systemu... ale to nie na tym forum .
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 19-09-2009 o 16:48

Domyślnie

Również będę utrzymywał wersję, że Vista jest mniej wydajna, mniej zoptymalizowana.
    Mam porównanie, bo w tym samym czasie z bratem formatowaliśmy dyski i wrzucaliśmy nowe OSy. Wgrałem Win 7 x64, a brachol Vistę x32.

Po 3 miesiącach Vista jest już nieco zmulona - a nie robi masowo dużych zdjęć lustrzanką, nie używa PSa, nie pobiera plików, używa do internetu, muzyki, często dysk pracuje niewiadomo dlaczego, bo aplikacji nie ma uruchomionych, defrag, scandisk itp. nie są odpalone, AV wyłączony, a Win7 chodzi narazie bez zarzutów, ostatnio miałem tylko raz bluescreen'a, jak zacząłem przerzucać z kompa na kompa po sieci ~20GB to zrobił reset. Potem było ok.

Vitez, odczułeś jakąś różnicę z przesiadki z RC na RTM?

Pojawiła mi się
    Windows 7 Professional (x64) - DVD (English) oraz Windows 7 Language Pack (x64) - DVD (Multilanguage) na uczelnianym dostępie do MSDN AA, ściągnąłem (teraz mam jakąś przebudowę i dużo tytułów zniknęło) ale jeszcze nie instalowałem.

Myślę, że to wersja RTM, ale mogę się mylić - narazie nie mam czasu na formatowanie, ani ochoty, bo wszystko chodzi ok.
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasprzak Zobacz posta
    Vitez, odczułeś jakąś różnicę z przesiadki z RC na RTM?
    W zasadzie to nie, poza komfortem psychicznym .
    Na PC tylko mam RTM, na 3 lapach mam porównanie do RC (jeden z buildem 7229 x64 i dwa z buildem 7260 x86).

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Ja na kompie mam dwa systemy (obydwa 64) więc porównanie jest obu podobne bo na jednym i drugim mam to samo.
    Viste mam już dawno i od początku działa mi bez zarzutów i nie zamula się.
    Żona ma zistę 32 i widać przymulenie po jakimś czasie.
    ..... często dysk pracuje niewiadomo dlaczego, bo aplikacji nie ma uruchomionych, defrag, scandisk itp. nie są odpalone, AV wyłączony,
    też tak mam i denerwuje mnie tylko to. W sieci nikt o tym nie pisze lub nie mogę znaleźć. Jak sie uporasz z tym to daj znać.
    tu masz link
    Mi to nie pomogło ale może coś nie tak zrobiłem.

Vitez - czyszczenie ze starych i zainstalowanie polecanych sterowników na Win 7 nic nie zmieniło

Domyślnie

PS.
    Teraz wszystkie lub prawie wszystkie programy są pisane tak jak by miały być jedynymi na komputerze.
    - Skróty wszędzie
    - własna wyszukiwarka
    - integracja z przeglądarką, menu kontekstowym, eksploratorem itd
    - agent pracujący w tle
    - program auto aktualizacyjny
    - własny program do plików multimedialnych
    - wiele innych dobrodziejstw
    I coraz częściej przy instalacji brak opcji własnej konfiguracji instalacji.
    Więc nic dziwnego że muli się komputer

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    W zasadzie to nie, poza komfortem psychicznym .
    Na PC tylko mam RTM, na 3 lapach mam porównanie do RC (jeden z buildem 7229 x64 i dwa z buildem 7260 x86).
    RTM to 7600?
    tego używam, ale coraz częściej mam problemy z Eksploratorem (czy jak to tam nazwać - chodzi o przeglądanie plików) i interfacem
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

PS.
    Teraz wszystkie lub prawie wszystkie programy są pisane tak jak by miały być jedynymi na komputerze.
    - Skróty wszędzie
    - własna wyszukiwarka
    - integracja z przeglądarką, menu kontekstowym, eksploratorem itd
    - agent pracujący w tle
    - program auto aktualizacyjny
    - własny program do plików multimedialnych
    - wiele innych dobrodziejstw
    I coraz częściej przy instalacji brak opcji własnej konfiguracji instalacji.
    Więc nic dziwnego że muli się komputer
    Mam dokładnie takie same spostrzeżenia. I nie raz białej gorączki dostaje, jak po instalacji nowego software i restarcie pojawia mi się nowa ikonka w taskbar, a czasami, o zgrozo, nawet kilka. Oczywiście nie chodzi jedynie o estetykę, ale i o zaśmiecanie systemu. Robi się z tego prawdziwa plaga.

Co do porównań działania Visty i 7, to wydaje mi się, że jak zwykle, to zależy. Głównie od oprogramowania, sterowników, oraz tego czy ktoś ma obecnie system.

Jeśli ktoś ma Vistę, myślę, że może się nie spieszyć z zakupem 7. Owszem 7 jest lepsza, ale na dzień dzisiejszy Vista też działa ok, a dodatkowy czas na wydanie sterowników i przyswojenie przez rynek zawsze działa na korzyść.

Największy zgryz jest, kiedy nie ma systemu i trzeba coś kupić.

Całe szczęście, że można bezstresowo przetestować 7 i samemu przekonać się czy już dziś spełnia oczekiwania i wszystko działa jak należy.

Ja mogę stwierdzić, że jestem z 7 zadowolony i będę kupował system jak tylko trafi na sklepowe półki, ale i tak wymaga na dzień dzisiejszy więcej zachodu niż instalacja Visty SP2, do której sterowników jest więcej. Większość z tych problemów pod 7 da się obejść, ale jednak, zawsze to dodatkowy czas i wysiłek.

Początki nałogu

Domyślnie

400zł w odniesieniu do kosztów całego komputera (nie licząc marketowych najtańszych shitów)
    jakto niewiele typowy laptop to 2500pln a juz dawno minely czasy marketowych shitow, od czasu core 2 duo nawet najwolniejszego na dowolnym komputerze mozna robic dowolne rzeczy i czy to bedzie komputer za 2500 czy 10000 to wielkiego znaczenia dla typowego usera jest niewarta dania 7500 roznicy

Domyślnie

Ja na kompie mam dwa systemy (obydwa 64) więc porównanie jest obu podobne bo na jednym i drugim mam to samo.
    Viste mam już dawno i od początku działa mi bez zarzutów i nie zamula się.
    Żona ma zistę 32 i widać przymulenie po jakimś czasie.

też tak mam i denerwuje mnie tylko to. W sieci nikt o tym nie pisze lub nie mogę znaleźć. Jak sie uporasz z tym to daj znać.
    tu masz link
    Mi to nie pomogło ale może coś nie tak zrobiłem.

Vitez - czyszczenie ze starych i zainstalowanie polecanych sterowników na Win 7 nic nie zmieniło
    Na 7-demce tego problemu nie ma, czy wyłączyłem indeksowanie dla systemowego dysku czy też nie - na Viście za to u brachola co jakiś czas jak zacznie mielić to conajmniej jakby miliony plików przelatywały.
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Domyślnie

Na 7-demce tego problemu nie ma, czy wyłączyłem indeksowanie dla systemowego dysku czy też nie - na Viście za to u brachola co jakiś czas jak zacznie mielić to conajmniej jakby miliony plików przelatywały.
    Wiem zauważyłem natomiast nie mogę wyśledzić przyczyny. Wcześniej myślałem że to jakieś złośliwe oprogramowanie ale raczej nie.

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów