Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 139

Wątek: Który windows, żeby uniknąć problemów?

Domyślnie

Dolożę tylko swoje 5gr jeżeli chodzi o Windows'a.
    Mam Windows 7 x64 build 7100. Wszystkie update'y zainstalowane na bieżąco. Równolegle z nim chodzi Kaspersky Internet Security.

System chodzi dużo lepiej niż na Viście, przede wszystkim płynniej i korzystanie z aplikacji nie "muli" pracy jak miało to poczas pracy na Viście.
    Mimo wszystko chyba troszkę gorzej jeżeli chodzi o XPka, ale w niektórych (w wiekszosci) kwestii porównywalny - a interfejs, design dużo przyjemniejszy.
    Może to przez dysk, który mam obecnie 5400 obr./min. Myślę, że wymiana na SSD lub 7200 zmieniłby nieco płynność i szybkość pracy. W końcu to 2 rdzeniowy procesor i 4GB pamięci.

Moim zdaniem świetny system.

Komputer to notebook HP Pavilion ~ Intel Core2Duo 2.0GHz, 4GB RAM.
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Domyślnie

Trochę byłem zajęty w wakacje, ale wróciłem poczytałem wasze wypowiedzi i pomyślałem ściągnę, potestuję, zwłaszcza że upgrade sprzętu robię a tu d... już go nie można ściągnąć :-)

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No niestety jestem w tej samej sytuacji ... spóźniłem się ze ściągnięciem a wymiana sprzętu już za chwilę.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Robert i gervee, wersja RC jest jeszcze ciągle dostępna na serwerach MSDN AA (przynajmniej u mnie). Złapcie jakiegoś studenta lub pracownika - niech Wam ściągnie. Klucz pobierzecie sobie bezpośrednio ze strony MS.

Druga opcja to pobrać z MSDN AA wersję W7 RTM Profi i nie aktywować przez 30 dni a ostatniego dnia okresu wykonać jako admin polecenie slmgr.vbs -rearm (czekać aż się wykona 1-2 minuty !!!). Można to zrobić 3 razy co da Wam 4 miesiące czasu na dokładne testy systemu.

Trzecia droga - ściągnąć W7 RTM Enterpise ze strony MS (o ile się da, niestety czasem to droga wyboista). Po uzyskaniu klucza i aktywacji macie 90 dni na testy.

A potem (albo wcześniej :-) ) zdecydujecie czy kupić.

Domyślnie

Ja się też załapałem na możliwość ściągnięcia z MSDN AA ;]
    Warto szukać jakiegoś studenta, co ma dostęp do tego, bo u mnie była wersja Professional i klucz normalny (a nie na rok).

P.S. Nie wiem jak to jest rozumiane przez prawo, ale jak bys nie dal rady znalesc instalki to moge Ci nagrac na DVD i wyslac poczta (bez klucza), ale to nie wczesniej niz 25go wrzesnia ;]
    Ostatnio edytowane przez h4ry ; 15-09-2009 o 13:10

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez h4ry Zobacz posta
    Ja się też załapałem na możliwość ściągnięcia z MSDN AA ;]
    Warto szukać jakiegoś studenta, co ma dostęp do tego, bo u mnie była wersja Professional i klucz normalny (a nie na rok).
    Tylko że jak się znajdzie studenta który załatwi instalkę i klucz to legalność tego będzie podobno jakby ściągnąć z Torrenta... (zakładając oczywiście że nie jest się studentem).
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Eee tu się nie zgodzę. 90% Win7 z torrentów to wielkie G zawalone trojanami, więc nie ma co porównywać tego do instalki z legalnego źródła. A instalke może mieć od studenta, klucz zaś można jeszcze ściągać ze strony microsoftu i korzystać przez rok.
    Ostatnio edytowane przez h4ry ; 15-09-2009 o 13:33

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Sama instalka sciagnieta z MSDN AA przekazana komus innemu bedzie tak samo legalna jak ta sama instalka u studenta ktory to sciagnal, schody zaczynaja sie przy kluczu aktywujacym - na MSDN AA jest normalny ktory aktywuje calkowicie system a nie na 30/90/365 dni. <- Jakos tak tlumaczyl to prof. z polibudy jak sie go pytalismy o MS Access ktory jest na MSDN.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Eee tu się nie zgodzę. 90% Win7 z torrentów to wielkie G zawalone trojanami, więc nie ma co porównywać tego do instalki z legalnego źródła.
    Skąd te 90%? Jakieś badania prowadziłeś...?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Eee tu się nie zgodzę. 90% Win7 z torrentów to wielkie G zawalone trojanami, więc nie ma co porównywać tego do instalki z legalnego źródła. A instalke może mieć od studenta, klucz zaś można jeszcze ściągać ze strony microsoftu i korzystać przez rok.
    Też się zapytam skąd te 90% ?
    Ja mam wersję RTM i jadę bez aktywacji na trialu aż kupię.
    Wcześniej miałem RC i tu uwaga - pełna funkcjonalność systemu do 01.03.2009 a nie 'przez rok' .
    Obie instalki ściągane ze sprawdzonych źródeł na rapidzie, bo to skąd instalka pochodzi nie ma wpływu na legalność (czy z Microsoftu, czy z MSDN, czy Ci kolega ściągnie i wypali, czy Ci kolega ściągnie i uploaduje gdzieś, np na rapida...). Key is the key...

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów