Btw jak się ten wątek rozwinie w wojenkę systemową to zamknę, więc o powściągliwość proszę.
Btw jak się ten wątek rozwinie w wojenkę systemową to zamknę, więc o powściągliwość proszę.
Hmmm... Wsparcie dla Windows XP zostało przesłużone przez MS do kwietnia 2014.
Z jakiego powodu? Z kilku zapewne. Między innymi, dlatego, że to dobry system i masa firm nie chce przesiadać się na Vistę tylko po to, żeby było bardziej kolorowo.
Demagogia? Vitez, powiedz co takiego przydatnego ma Vista czego nie ma XP? Chyba, że komuś niezbędne są dodatki typu Windows Game Explorer (WTF?)
http://www.microsoft.com/windows/win...indows-xp.aspx
A ja mógłbym prosić?
Sam przymierzam się do zmiany komputera i mam zagwozdkę. Vistę mam i jestem z niej zadowolony, ale jest to wersja OEM przypisana do sprzętu. Ponieważ i tak będę planował przesiąść się na 7-kę chyba nie ma sensu abym kupował drugą Vistę, tym bardziej, że gdzieś mi się o oczy obiło, że w Polsce nie będzie możliwości darmowego upgrade-u.
To by mi w dużej mierze załatwiło sprawę.
the silence is deafening
Czyli reasumując, żeby się przekonać, czy dobrze zrozumiałem:
Przy zakupie kompa, kupuję 7kę w wersji 64bit (Tomek, dzięki za propozycję, ale i tak biorę na firmę, więc co za różnica?). Da się spokojnie zainstalować CS4 i Lightroom. Jeśli któryś z pluginów nie będzie chciał działać, to odpalam wersję 32bit (na tym samym systemie?) i wtedy działa.
Co mogę zrobić w sytuacji, gdy jakiś programik, który lubię, odmówi współpracy? Da się go jakoś zmusić do pracy, czy muszę kupić nowy, o ile będzie?
Czy W7 da się potraktować norton ghostem?
Wybaczcie lamerskie pytania, ja zupełnie nie mam pojęcia o tych sprawach.
Jarek
7-ki nie kupujesz, bo premiera będzie dopiero 22 październikaWindows7 ma tzw. tryb XP, który przynajmniej w teorii powinien zapewnić pełną zgodność, gdyby jakiś soft odmawiał współpracy.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
No i jeśli masz kartę graficzna z rodziny geforce 7xxx to win7 nawet nie masz co instalować, wersja RC z miejsca wywala się na plecy.
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka
sciagnalem tez tą 7kę na virtualna maszyne, dziala fajnie chciaz nie ma pieknych przezroczysych okien ale to specyfika directx oraz virtualboxa.
Z wygladu vista, pozatym wyglada na dosc solidnego windowsa.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Da, bezproblemowo
Tak. Jest zgodnosc z wczesniejszymi systemami (wszystko poza Acronis True Image 9 dziala - 10 juz jest spoko)
Ja uzywam Acronis True Image (zrobilem upgrade z 9 na 10 ze wzgledu na Viste).
Ja nie instaluje (juz nie) pelnej wersji, tylko robie "boot from CD" i robie Image calego dysku. Nortona nie uzywam od dlugiego czasu.
Poza tym 7 x64 dziala bardzo dobrze (znacznie lepiej niz Vista Ulitimate na moim laptopie)