A czy mógłbyś dać link do tego jak napisałeś sprawdzonego źródła na rapidzie? Chętnie ściągnę :-)
A czy mógłbyś dać link do tego jak napisałeś sprawdzonego źródła na rapidzie? Chętnie ściągnę :-)
Swoje ściągnąłem i mam, linków nie zapisałem. Znalazłem je na www.win7vista.com w dziale VIP, ale już nie mam tam dostępu VIP, więc ...
Przepraszam, więcej się w ten sposób nie wypowiem.
Widzę, że u co niektórych sarkazm i "wbijanie szpileczek" przerasta wolną interpretację oraz swobodę zrozumienia innych. Najwyraźniej muszę 3 razy przemyśleć swoją odpowiedź zanim coś puszczę w obieg...
"Z moich obserwacji, przeczytanych artykułów oraz opinii znajomych, a nie badań zauważyłem na torrentach występowanie bliskie 100% zmodyfikowanych instalatorów Win7, które zawierał trojany lub inne modyfikacje wpływające na legalność i poprawność działania tegoż systemu".
Czekam na dalsze czepianie się do szczegółów...
Ostatnio edytowane przez h4ry ; 16-09-2009 o 22:27
Słabo coś obserwujesz - publikowane są przecież sumy MD5 oryginalnych releasów i tego co jest w sieci - można porównać... Większość które widziałem miała zgodne...
Poza tym - po co kombinować - Win7 Home Premium OEM bedzię za ~400 pln za trochę ponad miesiąc - przecież to grosze są w porównaniu do pierwszego lepszego korpusu...
Ależ to nie czepianie się szczegółów. Czy to, że ktoś ma zupełnie odmienne obserwacje i doświadczenia niż Ty to od razu powód do zarzucania mu sarkazmu?
Więcej tolerancji dla odmiennego zdania i wymiany argumentów życzę.
Bo tak ogólnie to takie z palca wyssane "90%" to brzmi tak samo jak "każdy Polak to pijak i złodziej"![]()
no fakt. wystarczy np. dodać "którego znam" (co nie znaczy że tak jest).
Witam
Jak na dzień dzisiejszy porównanie windows 7 pro i vista Business (oba systemy 64 bit wersje legal dla studentów) wygląda tak że Vista jest lepsza nie ma z nią kłopotów i wszystko działa a w 7 niekoniecznie.
Zmieniając system zawsze dokupuje kolejny dysk i instaluje go na nowym dysku od początku. Wybór systemu to jest ustawienie dysku startowego w Biosie lub F8 przy starcie. W ten sposób żaden system nie wpływa na inny.
A jakieś konkrety?
Bo ja mogę napisać "Windows 7 jest lepszy, nie ma z nim kłopotów i wszystko działa a w Viście niekoniecznie."
(Porównywałem XP Pro 32bit vs Vista Home Basic 32bit vs Vista Home Premium 32 bit vs Vista Ultimate 64bit vs Windows 7 Ultimate 32bit vs Windows 7 Ultimate 64bit ; na 2 PCtach i 3 laptopach)
Tylko jaką wartość merytoryczną ma takie stwierdzenie poza indywidualną, subiektywną, niekonkretną oceną?
To zawsze jest subiektywna opinia ponieważ jest to na określonej konfiguracji sprzętowej. Zawsze jest różna ilość softu na komputerze.( ja nie mam żadnej gry) Każdy komputer jest rożnie zabezpieczany przed niepożądanym oprogramowaniem itd..
Na 7 CS4 w wersji 32 ma problemy z wyświetlaniem nałożonych filtrów.
Nie pomaga zmiana sterowników karty graficznej ani wyłączenie wspomagania GPU. Najnowsze sterowniki NVidii też stwarzają jakieś konflikty w systemie (zwiechy blue screen). Na Viscie wszystko bez problemów
Pewnie za jakiś czas dopracują 7. Każdy system na początku ma masę błędów i mało sterowników.
nie kazdy zarabia jak w warszawie a 400pln to 30% pierwszego lepszego korpusu olka czy sonegoWin7 Home Premium OEM bedzię za ~400 pln za trochę ponad miesiąc - przecież to grosze są w porównaniu do pierwszego lepszego korpusu...
czyli nie ma sie co podniecac nagonka ze w7 jest super tylko tradycyjnie poczekac na relase z sp1Każdy system na początku ma masę błędów i mało sterowników