Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 139

Wątek: Który windows, żeby uniknąć problemów?

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jak tak tylko formalnie napiszę, po textach Vitezia zorientowałem się, (jak zawsze w porę ) że większość programów, za które zapłaciłem ma już wersje 64b, zainstalowałem sobie 7100@64b i

XP - nie widziałem
    7@7100/32 - raz czy dwa widziałem

7@7100/64 - "co chwilę" bsod

Do końca października już niedaleko, dlatego zostawie to jak jest, ale żeby wywalać bsoda przy każdej zmianie rozdzielczości.... stery nVidi WHQL z WU
    Najwyraźniej jest to wina jakiś sterowników, pewnie z tych z WU. Nie rozumiem w jakim celu instalować sterowniki z WU, skoro na stronie Nvidi można bezproblemowo pobrać nowsze, lepsze i pewniejsze. Nigdy nie instaluje sterowników przez WU, chyba, że nie mam wyboru czy innych źródeł na pobranie sterownika.

U mnie ten sam build, też 64bit i nie miałem ani jednego BSOD, ani żadnych innych problemów. Dosłownie żadnych.

Pozornie wydaje się, że to co serwuje WU jest najbardziej sprawdzone i przystosowane do Windowsa, ale chyba każdy kto ma do czynienia z komputerem od dawna wie, że tak nie jest. Chleb najlepszy w piekarni, sterowniki od producenta, bywają wyjątki, które potwierdzają regułę.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jak tak tylko formalnie napiszę, po textach Vitezia
    Ja tylko tak formalnie napiszę, że mój nick odmienia się "Viteza" . Nasze forum obsługuje polskie litery w nicku, więc gdybym chciał mieć 'ź' na końcu nicka to bym miał.
    A poza tym widziałeś kiedyś wyraz z polską literą zaczynający się na V ?

Piszę publicznie, by jak najrzadziej się tego typu pomyłki zdarzały.

Dopiero zaczyna Awatar solver
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    U mnie nie. Win 7 RTM Ultimate 64bit.
    o ile się orientuje to niestety wersja RTM i ta finalna o dziwo się różnią, nie mam pojęcia czemu(powinny być identyczne), jednak zauważyłem to przy instalacji pewnych sterowników.
    Reinstalacja/inna wersja?
    to już było - oczywiście reinstal programu nie systemu, widziałem niedawno coś na stronie Adobe o tym moim problemie jednak póki co żaden informatyk nic nie odpowiedział a w wersji acr 5.5 nic nie ma o poprawieniu tego typu błędów. Chyba po prostu się chwilowo wstrzymam z używaniem tej funkcji.
    wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solver Zobacz posta
    o ile się orientuje to niestety wersja RTM i ta finalna o dziwo się różnią, nie mam pojęcia czemu(powinny być identyczne), jednak zauważyłem to przy instalacji pewnych sterowników.
    RTM to jest wersja finalna - ta nagrywana na płytki i wysyłana do sklepów. Przynajmniej ja taką mam. Nie mylisz RTM z RC?

Dopiero zaczyna Awatar solver
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

RTM to jest wersja finalna - ta nagrywana na płytki i wysyłana do sklepów. Przynajmniej ja taką mam. Nie mylisz RTM z RC?
    masz ogromną rację, jednak zauważyłem pewne niewielkie różnice które dla zwykłego użytkownika nic nie znaczą (nie wiem, może to kwestia win update, że cos sobie doinstalował) ale podczas instalacji nieoficjalnego stera od dźwięku na RTM nie było żadnych problemów natomiast na finalnej Professional z MSDNAA wyskoczyło, że nie wolno i już (nie będę mieć lepszej jakości dźwięku;p). Z podobną sytuacją spotkało się wielu użytkowników innych forów na innych sterownikach, tzn na RTM wszystko ok na Pro już mniej.
    Wiem, że dziwne i bez sensu, bo RTM=final....a bynajmniej powinno, jednak kończąc OT nadal nie poradziłem sobie z bugiem:-(
    wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cykl_życia_programu
    Wiec tak by wynikało że RTM != final
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

masz ogromną rację, jednak zauważyłem pewne niewielkie różnice które dla zwykłego użytkownika nic nie znaczą (nie wiem, może to kwestia win update, że cos sobie doinstalował) ale podczas instalacji nieoficjalnego stera od dźwięku na RTM nie było żadnych problemów natomiast na finalnej Professional z MSDNAA wyskoczyło, że nie wolno i już (nie będę mieć lepszej jakości dźwięku;p).
    Ja mam dokładnie tak samo, a mam staruteńkiego builda 7100, więc albo to kwestia update, albo któraś późniejsza wersja była tego pozbawiona, a po zastanowieniu się, wrócili do tej koncepcji. Tak czy siak, też nie mogę instalować niepodpisanych sterowników.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jednak kończąc OT nadal nie poradziłem sobie z bugiem:-(
    Zainstaluj RTM i podaj mu klucz z finala. Późniejsze różnice powinny się w service packu wyrównać.
    Albo dopiero service pack czy hotfixy do finala poradzą na to.
    A może wersja jaką zainstalujesz z pudełka będzie jeszcze się różnić? Tego też nie można wykluczyć.

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Tak czy siak, też nie mogę instalować niepodpisanych sterowników.
    A wyłączyłeś zupełnie UAC?
    A odpalasz instalację 'uruchom jako administrator' ?
    U mnie niepodpisane sterowniki śmigają.
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 02-09-2009 o 12:39 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wyłączyłem UAC, instalacje odpalałem jako administrator.
    W zasadzie sam sterownik się instaluje, ale coś się musi jeszcze "niepodpisanego" doinstalować po podłączeniu Tunera TV na USB. Czyli po instalacji sterowników, po wykryciu nowego urządzenia jeszcze coś jest doinstalowywane (zapewne z tych wcześniej zainstalowanych sterowników) i wtedy nie ma już żadnej opcji "kontynuuj mimo to" zwyczajnie wywala komunikat, że jest niepodpisany i do widzenia.

Ale napisałem to bardziej jako ciekawostkę niż problem, działa na każdym innym kompie, który mam w zasięgu ręki, wiec nie robi mi to różnicy, instalowałem z ciekawości.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przekonaliście mnie, zainstalowałem sobie Windowsa 7 64bitowego i na razie jest bardzo dobrze, dużo szybciej i lżej niż na viście.
    puszka, szkieŁko i błyskotka

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów