Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 139

Wątek: Który windows, żeby uniknąć problemów?

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    I to dla mnie oznacza że Twoje opinie są zupełnie niewarte uwagi. Dziękuję.
    Ja się od ładnych paru lat param fotografią a nie odważyłbym się opiniować jedynek Canona, bo żadnej dłużej niż parę minut w ręku nie trzymałem (chyba że z zastrzeżeniem 'na podstawie opinii innych, wyczytanych' ). Tak dla porównania.
    ??
    Vitez, łapię przekonanie, że jesteś totalnym ignorantem.
    Nie opiniowałem Windows 7, bo się nim nie bawiłem. Napisałem gdzieś, że jest zły/dobry?

Opiniowałem i polecałem Windows XP.

Zwróć uwagę, że oskarkowy pytał jaki system, ale niekoniecznie teraz - napisał już że w październiku go zamówi.
    Skoro z wersją RC Win7 64bit nie ma problemów pod względem podanych wymagań, to jakich problemów można oczekiwać w wersji produkcyjnej?
    A jakich problemów można oczekiwać w 8letnim systemie?
    Mi wyobraźnia podpowiada wiele...
    Na teraz, na październik, jak i na styczeń 2010 moja podpowiedź odnośnie XP będzie wciąż aktualna.
    Na bank wszystko co działa bezproblemowo Oskarkowemu pod XP teraz będzie działać pod XP nadal.

Mówiąc szczerze prezentujesz bardzo nieładny typ uporu "nie spróbowałem ale wiem że jest niedobre" ... cóż - masz prawo mieć swoje zdanie, szkoda że niestety nie poparte żadnym konkretnym argumentem ani doświadczeniem z tym czy innym systemem, a tylko "XP jest da best" .
    ??
    Pokaż mi gdzie napisałem, że Windows 7 jest be, bo nie kojarzę.
    Mówiąc szczerze prezentujesz nieładny typ uporu "moje musi zawsze być na wierzchu"...

Przypomina mi nieco upór analogowców gdy zbliżała się era dominacji aparatów cyfrowych jakieś 6-7 lat temu... i upór Nikonowców gdy zbliżała się era pełnoklatkowych luster cyfrowych...

A ja tylko mówię "spróbuj" , zamiast odrzucać na starcie właściwie bez powodu.
    Nigdy nie uczestniczyłem, nie uczestniczę i nie będę uczestniczył w takich idiotycznych wojenkach np. Windows vs. Linux vs. MacOs...

Jak już napisałem wcześniej - jeśli Windows 7 okaże się taki super jak go malują to bardzo chętnie się na niego przesiądę!
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

mozna W7 sciagnac, przetestowac, sprawdzic czy zadziala, o co ta pyskówka panowie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    No i jeśli masz kartę graficzna z rodziny geforce 7xxx to win7 nawet nie masz co instalować, wersja RC z miejsca wywala się na plecy.
    Zarówno beta jak i RC na 7300GT bez problemów...

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    Z Windows 2000 na XP korporacje przeskoczyły szybciutko mimo, że W2000 to dobry system. Na Vistę nie przeskoczyli. Może właśnie czekają na kolejny dobry system (W7?)
    Tjaaa... zdziwił byś się...

Już W7 Beta była jak dla mnie przynajmniej tak stabilna jak XP...
    W7 Beta, później RC, a za chwilę RTM używam od marca i z czystym sercem polecam ten system każdemu... ciekawe kiedy dadzą go na MSDNAA :-D
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Domyślnie

Również testowałem Windows 7 RC - wkońcu powstał godny następca XP. Przesiadka wcześniej, czy później jest nieunikniona.
    Cytat Zamieszczone przez qb4hkm Zobacz posta
    ... ciekawe kiedy dadzą go na MSDNAA :-D
    Jeszcze troche poczekamy.
    Ostatnio edytowane przez Memoriz ; 12-08-2009 o 21:18
    .

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    64-bitowe XP wydaje sie wzglednie bezpieczne. software dziala normalnie,
    a tytulem 64bit mozesz wyjsc powyzej 4GB RAM
    generalnie nie polecam xp64. miałem przez jakiś czas bo czułem wstręt przed vistą, ale w końcu się przesiadłem na vistę, która po własnych modyfikacjach działa dobrze. obecnie jednak używam windows 7 64bit, który polecam. wymagania XPka, funkcjonalność visty plus kilka dodatkowych rzeczy a niezawodność jak windows 3.11 nie ma problemu ze sterownikami - po instalacji systemu ja nie musiałem instalować sterowników płyty głównej.

polecam Ci Jarek upgrade do CS4, który Ci wykorzysta np. core2quad i przyśpieszy prace.

tak jak Vitez pisał - można zainstalować PSa w dwóch wersjach, więc z pluginami nie ma problemu.

generalnie windows 7 to naprawdę fajny system.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie Win7 64-bit

Witam
    Od paru tygodni pracuje na Win7-64 bit RC z PS 4.0
    Żadnych problemów. Działją wszystkie pozostałe aplikacje np. SpectraView profiler i sterowniki do kalibratora. Wszystkie sterowniki do Win7 (płyta ASUS)
    Przy proceorze Intel Core i7-920 QuadCore, 12 GB RAM praca jest b. szybka
    Używane filtry Imagenomic działają w wersji 64-bit

Pozdrawiam
    Wiesiek

mr3x
    Guest

Exclamation Warto wiedzieć, zanim wybierzesz Windows'a.

Witam serdecznie,

Przeczytałem z zaciekawieniem cały wątek o wyborze systemu operacyjnego.
    Zaciekawiło mnie też porównanie Windows XP i 7. Jako trener Microsoftu (MCT) mam okazję już od kilku dni testować Windows 7 RTM w wersji Ultimate 64bit i mam nadzieję, że moje obserwacje będą dla Was pomocne.

Porada 1.
    System Windows Vista, całkowicie skreślam z tego porównania bo nie był to udany produkt ze stajni Microsoftu, choć ma wiele innowacji, które w 7 nabierają nowego blasku! Nie radzę zatem wybierać tego systemu.

Porada 2.
    Windows 7 chodzi bardzo przyzwoicie, rzekłbym nawet że lekko i przyjemnie i lepiej od Windows XP. Zanim jednak postanowisz przesiąść się z XP na 7 dobrze jest wykonać jedną rzecz. Podłącz wszystkie urządzenia, z których korzystasz w normalnych warunkach (nawet aparat) i uruchom aplikację "Windows 7 Upgrade Advisor Beta". Dzięki tej aplikacji zobaczysz z jakim oprogramowaniem możesz mieć problem pod 7 oraz jakie urządzenia mogą nie być wspierane!

Link poniżej:
    http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

Porada 3.
    Często pada pytanie czy wybrać 32 czy 64 bit'owy system. Naturalną ewolucją jest system 64bitowy jednak zanim wybierzesz upewnij się co do jednego - czasem do Twojego aparatu potrzebujesz sterowników tak aby zrzucić zdjęcia albo wykonać operacje na dołączonym oprogramowaniu. Ja posiadam wysłużonego już Canon'a 300D. Sterowników do systemu 64bitowego za bardzo nie ma. Przy zrzucaniu zdjęć ominąłem ten problem korzystając z czytnika kart

Porada 4.
    Oprogramowanie, które wymaga tylko Windows XP. Fakt pod Windowsem 7 istnieje możliwość uruchomienia tzw. trybu "Windows XP Mode". Jest to w rzeczywistości maszyna wirtualna. Jednak warto pamiętać o jednym. Żeby uruchomić ten tryb, musisz posiadać uruchomioną opcję w Bios'ie "Hardware Virtualization" lub "Intel Virtualization Technology" lub podobne. Rada szczególnie przydatna posiadaczom laptopów. Choć sprzęt w pełni może być zgodny z wirtualizacją to niestety producent laptopa może nie zezwalać na uruchomienie tej technologii. Ostrzegam przede wszystkim posiadaczy laptopów SONY!! Sam padłem ofiarą tej niedogodności!
    Bez wsparcia sprzętowego nie da się uruchomić "Windows XP Mode".
    Funkcja XP Mode wspierana będzie tylko w wersjach: Professional, Enterprise i Ultimate!

Porada 5.
    Jeżeli obawiasz się o sterowniki to w większości działają te, które dostępne są pod Vistę. Czasami trzeba zainstalować je ręcznie ale Windows 7 daje radę

W razie pytań służę pomocą
    mr.existenz@gmail.com

Pozdrawiam
    M.

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Witam.
    Skoro jest już dyskusja o Viscie i 7 to się podkleję, choć z trochę innym pytaniem.
    Mam laptopa, jakieś półtory roku, od początku na Viście, nie chodzi źle, ale cudo to nie jest. Po przeczytaniu opinii o nowej 7 zastanawiam się nad nią, a że tutaj widzę, są osoby znające się na tym, zatem pytam:
    1. Czy warto zmienić Viste na 7, w przypadku gdy ta pierwsza chodzi całkiem nieźle?
    2. Czy będzie jakiś Upgrade od Microsoftu, żeby nie trzeba było całego nowego systemu kupować? Na

Na razie tyle, jak będę miał jeszcze pytanie, będę pytał.

Uzależniony

Domyślnie

Którego systemu uzywać, żeby uniknąć problemów? - żadnego. Wszystkie nastręczają. Siódemka, którą mozna całkiem legalnie testować, wygląda obiecująco. Się zobaczy.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

adamtg
    1. WARTO ! Vista to niestety 1 wielku muł, sprawdz sobie wydajnosc, zainstaluj 7 i znow to zrob - ja sie zdziwilem ;]
    2. Będzie z tym ze platny dla wiekszosci osob - osoby ktore zakupia laptopa jakos w pazdzierniku beda mialy mozliwosc darmowego upgrade z visty do 7

Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów