Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 139

Wątek: Który windows, żeby uniknąć problemów?

Początki nałogu

Domyślnie

Vista 64 żadnych problemów, zamulania itp. Myślę, że zła opinia Visty bierze się ze słabych komputerów na, których bywa instalowana. Zresztą jest coraz wiecej opinii, że Windows 7 to nic innego tylko dopracowana Vista. Przez lata panowania Visty komputery się wymieniły i większość użytkowników widzi dużą różnicę między XP, Vistą i nowym Windos 7 . Aktualizacje Vista ---> Windows 7 z zachowaniem działajacych programów do niedawna wielce problematyczna teraz okazuje się tak prosta, że prawie przy instalacji niezauważalna . Mam w domu dwa komputery jeden z Vistą 64, drugi z Windows 7 64 o trochę słabszej konfiguracji. Robiłem zwykle testy użytkownika. Jak działa PS, albo programy astronomiczne, które dużo liczą albo po prostu Office i nie widzę wielkiej różnicy, gorzej chyba jej w moim wypadku nie ma. Przejdę chyba na Windows 7 ale nie z konieczności. Podoba mi się, pewnie będzie dobrze wspierany, a ja lubię zmiany.

swnw.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    PS.
    Teraz wszystkie lub prawie wszystkie programy są pisane tak jak by miały być jedynymi na komputerze.
    - Skróty wszędzie
    - własna wyszukiwarka
    - integracja z przeglądarką, menu kontekstowym, eksploratorem itd
    - agent pracujący w tle
    - program auto aktualizacyjny
    - własny program do plików multimedialnych
    - wiele innych dobrodziejstw
    I coraz częściej przy instalacji brak opcji własnej konfiguracji instalacji.
    Więc nic dziwnego że muli się komputer
    Szczerze polecam używanie opcji 'Custom' 'Advanced' itp w trakcie instalacji różnych programów - pozwalają poodhaczać te różne dodatki, skróty, taskbary itp.
    Do tego czyszczenie startupu systemu (wiele jest programów do tuningu, np Advanced System Optimizer).
    Mam sporo różnego software'u ale startup prawie czysty, tacka podobnie, żadnych cudzych agentów, specjalistycznych wyszukiwarek czy programów. Np w programie AllPlayer (a dokładniej w jego folderze) zmieniłem rozszerzenie AllUpdate bo się badziewie wtrącało nie wtedy gdy trzeba...

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    RTM to 7600?
    tego używam, ale coraz częściej mam problemy z Eksploratorem (czy jak to tam nazwać - chodzi o przeglądanie plików) i interfacem
    Może i 7600, nie wyświetla się wersja w prawym dolnym rogu.
    Ja używam Total Commandera do przeglądania plików.

Coś już napisał Awatar RyszardSwiderski
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Przyznam się, że temat przewertowałem, więc jeśli odpowiedź na moje pytanie tu jest, to przepraszam. Czy spotkaliście się z DPP pod Win 7??
    40D, 50 f/1.8 II, 17-50 f/2.8, 70-200 f/4L, 8 f/3.5, 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RyszardSwiderski Zobacz posta
    Przyznam się, że temat przewertowałem, więc jeśli odpowiedź na moje pytanie tu jest, to przepraszam. Czy spotkaliście się z DPP pod Win 7??
    A zwykły nie działa ? Większość softu pod Win 7 chodzi bez specjalnych problemów...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu

Domyślnie

Podzielam zadowolenie WIN7. Nie to żeby nie był zadowolony z Visty (trochę dużo procesów na czystym systemie), czy w wcześniej z XP (bywają restarty), bo system zadbany zwykle działa dobrze.

Natomiast minął mi entuzjazm wersją 64bit. O ile ważniejsze programy do foto i video mają takie wersje, to już prawie wszystkie moje ulubione plug-iny nie...

Więc po za tym, że Win7 widzi mi 8GB RAMu, nie mam specjalnie z tego pożytku...dużo fajniejsze jest SSD
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Vista 64 żadnych problemów, zamulania itp. Myślę, że zła opinia Visty bierze się ze słabych komputerów na, których bywa instalowana. [ciach] Mam w domu dwa komputery jeden z Vistą 64, drugi z Windows 7 64 o trochę słabszej konfiguracji. Robiłem zwykle testy użytkownika. Jak działa PS, albo programy astronomiczne, które dużo liczą albo po prostu Office i nie widzę wielkiej różnicy
    No widzisz, ja właśnie mam archaiczny jak na dzisiejsze czasy komputer (Athlon XP 2500+, 1,25 GB ramu) i różnicę pomiędzy Vistą a 7 widzę natychmiast. Vista się ślimaczy, a 7 chodzi jak XP bez servicepacków. Czyli jednak dało się.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A zwykły nie działa ? Większość softu pod Win 7 chodzi bez specjalnych problemów...
    Czyli mogę śmiało robić formata i instalować 7 bez obawy, że DPP nie odpali??

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RyszardSwiderski Zobacz posta
    Czyli mogę śmiało robić formata i instalować 7 bez obawy, że DPP nie odpali??
    spokojnie mozesz mam zainstalowna 7- 64 i nigdy nie miałem zadnych problemow z DPP
    pozdrawiam

Tomasz

Canon 1D Mark IV, Canon 1DsMark III , i trochę szkiełek L Gitzo 5541LS

Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Dzięki Panowie, zawsze można na Was polegać Tak BTW, to mam nadzieję, że faktycznie Win 7 pozytywnie mnie zaskoczy, w przeciwieństwie do jego poprzednika... Visty, która po wyłączeniu wodotrysków nawet chodziła, ale po jakimś czasie... masakra.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czy ktoś wie czy:

1. EyeOneDisplay2 działa pod Win 7 x64 - z Vistą trwało rok zanim pojawiły się drivery
    2. Eizo Color Navigator - znowu sprawa driverów

Czy ktoś napotkał jakikolwiek problem z driverami - czyli co ewentualnie może nie działać :-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów