Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: krótka rozprawka na temat kart

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Jak na razie z 4 Lexarów (3x UDMA i 1x x133) jedna była wadliwa, ale to była wada już "wrodzona". Przechodziła test skanowania softem od Lexara, ale w aparacie i po zainstalowaniu systemu na niej padała zawsze w tym samym miejscu.
    Ogólnie karty świetne i jestem z nich bardzo zadowolony.
    Ja mam największe zaufajnie do Lexara. Używałem 2GB, teraz 8GB 133x i zero problemów. Za to problemy miałem z SanDiskiem - padły mi dwie ultra2 (na szczęście na gwarancji)...

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Z ta wielkoscia w SD cos faktycznie jest na rzeczy, jak jeszcze mialem FZ50 i juz kupilem 450D to mialem Extreme III 2GB wersja 20 mb/s i Extreme III 4GB w wersji 30 mb/s. Okazalo sie, ze ta dwojka byla zauwazalnie szybsza od tej czworki. Widac to bylo po wyswietlaniu sie zdjecia na LCD po jego zrobieniu i przy przegladaniu fot, ciekaw jestem jaki wplyw mialo na zapis.

Obecnie sie juz przyzwyczailem, ale na poczatku odczuwalem drobny dyskomfort.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ekhm...przepraszam że oftop lekko, ale intryguje mnie, jakie faktycznie osiągacie prędkości przy waszych kartach...

Aktualnie testuję sobie ( CF ) Ext III wersję 8GB 30mb/s ( zieew ), i wychodzi mi prędkość odczytu w granicach 17 - 18 mega na sek. ( czytnik to ext III sandiska + solidny kabel usb - oryginał od body - podłączony bezpośrednio z płytą główną ).

Teraz zerkam...stara ext III 4GB... osiągnęła 17mb/s

dla porównania wrzucam jeszcze PQI 8GB ( x120 ) - praawie 16,5 mb/s
    co ciekawe - druga taka sama ( sic ! ) PQI 8gb dała wynik odczytu 17mb/s

i na koniec jeszcze pretec 16GB ( x233 ) - 18,26 mb/s !

Dla pewności podpiąłem czytnik Hama 19in1 - pretec dał radę tylko 6,80 mb/s

soft to USBDeview

Ktoś mi powie czy osiągam normalne prędkości czy coś u mnie nie bangla jak należy ?

Uzależniony

Domyślnie

@ Flanel

Mamy przecież na forum wątek Czytniki Kart Pamięci.
    Mój skromny wkład tam, to #131

Wniosek, jaki z tego płynie, jeśli chodzi o Extreme III i Extreme III 30MB/s:

Jeśli czytnik nie wspiera UDMA, to wynik jest w normie, jeśli czytnik wspiera UDMA, to wersja 30MB/s powinna być wyraźnie szybsza.

Nie pamiętem niestety jak to jest z tym czytnikiem SanDisk'a (i czy np. nie zmieniał się w czasie pod kątem tego UDMA), ale w wątku podlinkowanym na początku przewija się on regularnie, więc możesz porównać swoje doświadczenia, ew. podpytać konkretne osoby.
    Ostatnio edytowane przez APP ; 27-08-2009 o 09:53

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów