Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Canon 60 macro f/2.8

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar dudzi90
    Miasto
    Gdańsk/Szczecinek

Domyślnie

A jaki inny mógłbyś z czystym sumieniem polecić? Generalnie interesuje mnie stałka - na obiektyw chce przeznaczyć 1500-1700 zł. A w tych cenach z zoomów mieści się tamron 17-50, który podpał mi odwzorowaniem barw i nietrafiającym często Af-em. Zauważyłem, że najczęściej używam ogniskowych z okolic 50mm i szukam czegoś z tego przedziału.

Cichy zrobił ciekawy test tamrona 60 f/2.0 i wziąłbym go, gdyby nie cena 2100. A czekać zanim stanieje w dobie kryzysu nie ma sensu.
    moja galeria: www.nowydudzi.deviantart.com
    "Gdy tylko umiera człowiek, umiera również jego fotografia." Katherine Mansfield

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dudzi90 Zobacz posta
    Cichy zrobił ciekawy test tamrona 60 f/2.0 i wziąłbym go, gdyby nie cena 2100. A czekać zanim stanieje w dobie kryzysu nie ma sensu.
    Jeśli trafił do Ciebie argument o tym, że EF-S 60/2.8 jest "wolny", tym bardziej nie powinieneś brać tego Tamrona.

A tak na marginesie: moim zdaniem 60/2.8 jest szybkim obiektywem, nieustępującym działaniem AF stałkom z literką L. Jedyny szkopuł, że zakres działania focusa jest spory, bo obejmuje makro. Ale zawsze można mu pomóc przecież FTM-em.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dudzi90 Zobacz posta
    Uważam, że to szkło jak najbardziej jest warte tej kasy, poza tym będę je sprzedawał w grudniu (po moim sezonie) i mogę ci zrobić mała promocję.
    Ma jedną wadę - silnik nie jest USM i warczy. Mniej i ciszej niż inne wiertarki, ale zawsze.
    Dla przykładu silnik eLi 80-200 był dużo cichszy i kulturalniej pracował.
    the silence is deafening

Uprawnienia umieszczania postów